Daslooksoep

Voorjaar!
Een bijzonder groen soepje met een lichte smaak van knoflook.
In veel bossen kun je nu grote plekken met fris daslook vinden. Het is jammer genoeg een beschermde plant. Maar ook in tuinen vind je soms op een schaduwrijke plek daslook.
Pluk 2 flinke handen en maak er dit heerlijke soepje van.
Kun je niet aan daslook komen, vervang de daslook dan door een paar teentjes knoflook en twee bosjes lente-ui, dan noem je het een lente-ui soepje.

Nodig:
– 25 gr. boter
– 1 ui
– 3 aardappelen (ca 400 gr)
– 1 liter groentebouillon
– 2 flinke handen daslook
– zout/peper
– room

Bereiding:
Schil en snijd de aardappel in blokjes. Snipper de ui.
Smelt in een pan de boter en smoor de ui tot deze iets zachter wordt.
Voeg de aardappel toe en smoor deze ca 5 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat zachtjes koken ca. 20 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
Snijd ondertussen de daslook grof en kook deze de laatste 3 minuten mee.
Pureer alles met een staafmixer.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer de soep met een scheut room.

Maak je de soep zonder daslook, dan voeg dan de in plakjes gesneden knoflook toe gelijk met de ui. En voeg de grof gesneden lente-ui toe gelijk met de aardappel.