Gevuld Turks brood

Echt een super lekker zomeridee. Turks brood gevuld met tapenade, geroosterde groenten, selderij en kaas.
Leuk om mee te nemen voor een picknick. Met een kom soep erbij heb je volledige maaltijd.

Ingredienten

– 1 Turks brood
– tapenade van zongedroogde tomaatjes (zie recept website)
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 2 rode paprika’s
– flinke bos selderij
– stukje Pecorinokaas
– olijfolie
– zout en peper
– gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Rooster de paprika’s: in ovenschaal onder de grill plaatsen, keer regelmatig om tot de schil rondom zwart is. Laat ze 15 minuten afkoelen in een plastik zak. Nu kun je heel makkelijk de zwarte schil verwijderen. Verwijder ook de zaadlijsten en snijd de paprika in brede repen.
Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken, smeer ze in met wat olijfolie en grill de plakken aan beide kanten in een grillpan. Bestrooi met zout en verse peper en Italiaanse kruiden.
Snijd het brood horizontaal door en besmeer de bodem met tapenade.
Beleg laag voor laag met de geroosterde/gegrillde groenten.
Leg er dan een hele laag selderijblaadjes op.
En tot slot een laag Pecorinokaas in flakes geschaafd.
Leg nu de bovenkant van het brood er weer op en snijd het brood in punten.

Ingepakt in de folie kun je het gevulde brood koel bewaren en meenemen voor een picknick.
De vulling kun je natuurlijk varieren wat je wilt, maar wij vinden vooral het selderijgroen een heel bijzondere smaak geven.

Ook lekker

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...