Mie met knapperige boontjes

Voor wie zin heeft in een hartige maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.
Dan moet je deze echt eens proberen. Geroerbakte mie met vegetarische kipstukjes en lekker veel knapperige boontjes.
Super makkelijk en super smakelijk.

Nodig:
– pakje vegetarische kipstukjes van bv. Vivera
– 400 gr eiermie
– 400 gr sperzieboontjes
– 4 stengels paksoi
– 1 chilipepertje
– 4 dl hete bouillon
– 1 eetl lichte sojasaus
– 1 dessertlepel maizena opgelost met 1 eetl water
– scheut olie (arachide- of wok) om te roerbakken

Marinade:
– 2 teen knoflook, gesnipperd
– stukje gember vers geraspt
– 1 eetl lichte sojasaus
– 1 theel grof gemalen peper
– 1 eetl rijstwijn of sherry
– 1 theel bruine basterdsuiker
– 1 theel maizena

Bereiding:
Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom, voeg de vegetarische kipstukjes toe. Schep alles om en laat 10 minuten marineren.

Kook de mie volgens de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet en meng er een beetje (sesam)olie door zodat ze niet aan elkaar plakken.

Haal puntjes van de boontjes en halveer ze.
Snijd de paksoistengels in plakjes, snijd het groen in repen.
Snijd het pepertje in ringetjes.
Verhit de olie in een wok. Voeg de gemarineerde kipstukjes toe en roerbak kort.
Voeg de boontjes, pepertje en paksoistengels toe en roerbak ca 30 seconden. Voeg nu het groen van de paksoi toe.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en roer de maizena er door. Roer tot de saus iets gebonden is en draai het vuur laag.
Proef en breng op smaak met sojasaus.
Roer tot slot de gekookte mie erdoor, roer alles goed om gedurende 1 minuut.
En dien direkt op, de mie koelt snel af.