Paastruffels

Voor wie gezond wil snoepen met de paasdagen.
Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, noten en rauwe cacao.
We hebben ze bekleed met verschillende laagjes: kokos, nootjes of cacao.

Nodig:
Voor ca. 20 stuks
– 200 gr zachte dadels, ontpit
– 100 gr walnoten
– 50 gr amandelen
– 1 eetl cacaopoeder
– 1 theel kaneelpoeder
– 1 theel gemberpoeder

  • kokosrasp, cacaopoeder, fijngehakte nootjes

Bereiding:
Maal in de keukenmachine de amandelen en walnoten fijn en doe in een kom.
Maal ook de dadels fijn.
Meng de noten, dadels, cacaopoeder, kaneel en gember goed door elkaar en vorm er balletjes van.
Kneed de balletjes stevig in vorm zodat ze goed compact blijven.
Wij hebben geprobeerd er paaseitjes van te vormen, dat viel niet mee zoals jullie op de foto zien.
Rol de “paaseitjes” tot slot door de kokosrasp, cacaopoeder of fijngehakte nootjes.