Panna cotta met Griekse yoghurt

Panna cotta is een echt Italiaanse klassieker die iedereen wel kent. Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Het is en blijft een verrukkelijk nagerecht.
Zomers maken wij het met room en Griekse yoghurt, lekker fris.
En voor de vegetarische versie gebruiken we agar agar in plaats van gelatine.

Ingredienten

Voor 6 schaaltjes of bekertjes
– 200 ml slagroom
– 450 ml Grieks yoghurt
– 120 gr suiker
– 1 vanillestokje
– 2 a 3 gr agar agar poeder

Bereidingswijze

Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
Breng de room met de suiker, het vanillemerg en het vanillestokje aan de kook, roer tot de suiker goed is opgelost en laat nog ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de agar agar toe, roer goed en laat nog 1 minuut meekoken.
Haal de pan van vuur. Verwijder het vanillestokje.
Roer in een kom de Griekse yoghurt goed los en meng dan de vanilleroom erdoor.

Giet de panna cotta in mooie glaasjes, kommetjes of wat je maar wilt. En laat het gedurende een paar uur in de koeling opstijven.
Als je plastic bekertjes gebruikt, kun je de panna cotta mooi als een torentje op een bordje storten. (prik voor het storten een paar gaatjes in de bodem)

Serveer de panna cotta met of zonder verse vruchten, een vruchten coulis of compote.
Doe wat je lekker vindt.

Ook lekker

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...