Rabarberpudding

Nog een lekker toetje met rabarber.
Nu er nog rabarber is moeten we er nog lekker van genieten.

Nodig:
– 400 gr rabarber
– 1 eetl. boter
– 25 gr suiker
– 3 dl yoghurt
– 1 dl slagroom
– 2 gr Agar

Bereiding:
Was de rabarber en snijd in stukjes.
Smelt de boter in een pan, voeg de rabarber en suiker toe, roer alles goed door.
Laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan, tot de rabarber zacht is.
Voeg de Agar toe, roer goed door en laat een minuutje zachtjes doorkoken.
Neem nu de pan van het vuur en laat de rabarber een beetje afkoelen.

Roer de yoghurt en slagroom met een garde goed door elkaar.
Voeg eventueel nog wat suiker toe als je een iets zoete pudding wilt.
Houdt je van fris, dan doe je dat niet.

Meng het yoghurtmengsel door de rabarber en verdeel de pudding over 4 (grote) of 6 glaasjes.
Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.