Rabarbertaart met frangipane

Rabarbertijd!
Het is weer zover, we kunnen weer oogsten en genieten van deze veelzijdige groente.
Compote en chutney klaar en in potten in de voorraadkast.
Tijd voor een lekkere taart. Deze iets zoete taart combineert heel goed met de frisse rabarberstengels.
Ook lekker als dessert met een schep zure room of een bolletje ijs.

Nodig:
– 100 gr koude boter
– 100 gr basterdsuiker
– 200 gr bloem
– 2 ei-dooiers
voor de frangipane:
– 100 gr amandelmeel of maal zelf 100 gr amandelen
– 100 gr boter
– 100 gr basterdsuiker
– 20 gr bloem
– 1 ei
– 1 citroen
rabarberstengels

Bereiding:
Snijd de koude boter in blokjes en kneed met de basterdsuiker en bloem tot een kruimelig deeg. Voeg de ei-dooiers toe en kneed tot een soepel deeg. Rol in plasticfolie en laat in koelkast rusten.
voor de frangipane: smelt de boter en meng dan met de suiker, bloem en amandelmeel. Boen en rasp de citroen en meng dit door je mengsel. Klop tot slot het ei erdoor.
Was en snijd de rabarberstengels zodanig dat je de stengels over je taart kunt verdelen.
Vet een lage taartvorm goed in.
Rol het deeg uit de koelkast op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde plak die in je taartvorm past. Bekleed je taartvorm met het deeg.
Verdeel de frangipane over de bodem.
Verdeel nu de rabarberstengels op de frangipane en druk ze iets aan.

Bak de taart op 175 graden (voorverwarmde oven) in ca 45 minuten.