Roerei met groene asperges

Het lekkerste roerei maak je thuis met dit recept.
De truc? Verse eieren, room en echte boter zorgen voor een smeuïg, romig roerei.
Nee het is zeker geen slank recept.
De combinatie met groene asperges moet je echt eens proeven.

Nodig:
– 150 gr groene aspergepuntjes
– 5 eieren
– 75 ml slagroom
– ca. 3 eetl fijngeknipte bieslook
– zout/peper
– roomboter

Bereiding:
Snijd het onderste stukje van de steeltjes van de aspergepuntjes af.
Breng een kleine pan met water aan de kook en blancheer de aspergepuntjes 5 minuten.
Giet af, spoel ze met koud water en laat uitlekken.
Snijd ze in kleinere stukjes, laat de mooie puntjes heel.
Roer de eieren met de room los, breng op smaak met zout en peper. Meng de bieslook en de asperges erdoor.
Verwarm een flinke lepel boter in een koekenpan en giet het eimengsel in de pan.
Laat het eimengsel op een lage vlam al roerende zacht stollen, blijf roeren of omscheppen zodat je roerei goed smeuïg blijft. Haal de pan op tijd van het vuur, het gaart door de warme pan nog even door.
Je roerei smaakt het lekkerst op een vers volkorenbroodje.