Salade met gegrilde asperges en frisse dressing

Als je van groene asperges houdt, zul je zeker van deze salade genieten.
Knapperige sla, gegrilde asperges en een heel verrassende yoghurtdressing met tijm en lemon curd!
Als lunchsalade of voorafje voor 4 personen, of als diner met nieuwe aardappeltjes voor 2 personen.
Het recept komt uit een delicious magazine uit 2015.

Nodig:
– 350 gr groene asperges
– 75 gr rucola
– 75 gr veldsla
– 4 eieren
– 75 gr pecorino
– 1 eetl olie

Voor de dressing:
– 75 ml yoghurt
– 1 eetl lemon curd
– 1½ eetl citroensap
– 50 ml olie
– 5 takjes (citroen)tijm, alleen de blaadjes

Bereiding:
Doe voor de dressing alle ingredienten in de blender en draai tot een gebonden dressing.
Breng op smaak met zout en peper.

Kook de asperges 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.

Kook de eieren ca. 5 minuten, zodat ze nog een iets zachte dooier hebben.

Verhit een grilpan, bestrijk de asperges met olie en gril ze rondom mooi bruin. Betrooi met wat zeezout en peper.

Meng de beide slasoorten met een beetje dressing en verdeel over 4 borden.
Leg de asperges erop en de halve eieren erbij.
Druppel nog een beetje dressing over de asperges.
Schaaf tot slot pecorino over de salade.
Geef de rest van dressing apart bij de salade.