Scones

Deze heerlijke licht zoete, licht cake-achtige broodjes horen echt bij een High tea.
Maar bij een Paas ontbijt, lunch of brunch doen ze het natuurlijk ook heel goed.
Je eet ze met een lekkere schep clotted cream, jam of lemmon curd.
Dit is een ideaal recept voor scones. Heel makkelijk en lukt altijd. Ze zijn echt heel lekker.

Nodig:
– 250 gr zelfrijzend bakmeel
– 1 theel bakpoeder
– 25 gr suiker
– snuf zout
– 50 gr boter
– 125 ml melk
– 1 ei, geklutst

Bereiding:
Meng het meel, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
Voeg de boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het meel tot je een kruimelig geheel hebt.
Voeg de melk en het ei toe en kneed alles tot een bal.
Het deeg is vrij plakkerig!
Leg het deeg op bakpapier op een bakplaat.
Druk het deeg uit tot je een cirkel hebt van ongeveer 2 cm dik.
Snijd met een scherp mes de deegcirkel in 8 punten.
Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Bak de scone in ongeveer 15 minuten op 220 graden mooi bruin.

Je kunt als je het leuker vindt ook rondjes uit het deeg steken en deze op bakpapier op de bakplaat leggen.
Je kunt het overgebleven deeg weer heel makkelijk samenvoegen en er nogmaals rondjes uit steken.