Vegetarische goulash

Een smaakvol gerecht waar je lekker warm van wordt, maar dan moet je hem wel lekker pittig kruiden natuurlijk. Houdt je niet zo van erg pittig, voeg je gewoon wat minder chili toe.
Smaakvol blijft dit Hongaarse gerecht evengoed.
Het voordeel van deze vegetarische versie, is dat het snel klaar is.

Ingredienten

– 275 gr meergranenrijst
– 1 eetl boter
– 2 uien
– 2 teen knoflook
– 2 rode paprika’s
– 200 gr sperziebonen
– 250 gr champignons
– 3 tomaten
– klein blikje tomatenpuree
– veel pittige paprikapoeder
– chilipoeder naar smaak
– 2 eetl bloem
– 100 ml bouillon
– creme fraiche

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s in reepjes. Haal de puntjes van de sperziebonen. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes of kleinere in vieren. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de eetlepel boter in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprika en sperzieboontjes toe, roerbak even mee. Voeg nu de champignons, de tomatenblokjes, paprikapoeder en chilipoeder toe, roer alles even goed door. Strooi nu de bloem erover, roer door de groenten en laat even een minuut garen.
Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe, roer door zodat je een gebonden saus hebt. Laat alles op een zacht vuurtje ca. 15 minuten pruttelen.
Roer vlak voor je de goulash opdient een flinke eetlepel creme fraiche door de goulash.

Lekker met meergranenrijst of andere voedzame rijst.
En een extra lepel creme fraiche op je bord, heel lekker.

Je kunt de goulash ook heel goed bereiden met vegetarische runder- of kipreepjes, die voeg je dan toe gelijk met de paprika en boontjes.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...