Venkel-bleekselderij-salade

Ook zin in het voorjaar?
Met deze frisse salade van venkel, bleekselderij en appel krijg je dat zeker.
Houdt de dressing apart, dan blijft de salade lekker knapperig.

Nodig:
– 1 venkelknol
– 4 stengels bleekselderij
– 1 appel
– handje rozijnen
dressing:
– 2 eetl mayonaise
– 2 eetl yoghurt
– ½ eetl grove mosterd
– ½ eetl citroensap
– zout/peper

Bereiding:
Verwijder de stelen en halveer de venkel, verwijder de onderkant en eventueel de harde kern. Snijd de venkel in heel dunne plakjes.
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. (schil de appel niet)
Meng in een kom de venkel, bleekselderij, appel en rozijnen.
Meng voor de dressing de mayo, yoghurt, mosterd en citroensap goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat mosterd toe.
Je kunt de dressing door de salade mengen, maar als je de dressing apart serveer, kan ieder zelf naar smaak toevoegen. Bovendien kun je de salade zonder dressing heel goed bewaren.