Voorjaarssalade met viooltjes

Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi.
Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt.
Daarna wat verse verschillende slasoorten en radijsjes (nu volop verkrijgbaar) gekocht en in een paar minuten had ik ook zo’n mooie salade op tafel staan. Is dat voorjaar of niet?

Nodig:
– verschillende slasoorten: bijvoorbeeld veldsla, kropsla, jonge spinazie, blaadjes van de radijs, waterkers
– ½ bosje radijsjes
– 2 eieren
– handje Maartse viooltjes
– paar takjes verse dille
dressing:
– 1 eetl appelazijn
– 3 eetl olijfolie
– 1 theel mosterd
– zout/peper
– 1 theel honing

Bereiding:
Meng de slasoorten die je hebt gekozen op een platte schaal. Meng ook de blaadjes van de radijsjes erdoor.
Snijd de radijsjes in plakjes en verdeel over de salade.
Kook de eieren hard, pel en snijd ze in vieren, verdeel ze ook.
Knip de dille fijn en strooi over de salade.
Verdeel tot slot de Maartse viooltjes.
Klop voor de dressing alle ingredienten, voeg naar smaak nog wat honing toe. En verdeel de dressing pas vlak voor het opdienen over de salade, zodat deze lekker knapperig blijft.