Yoghurttaart met rode bessen

Een taart of een dessert? Een frisse yoghurttaart smaakt altijd!
Als ontbijt, bij de koffie, bij de thee en als dessert, voordat je het weet is de taart op.
Niet erg, je maakt binnen 15 minuten weer een nieuwe.
Wij hebben dan wel potten bessencompote in voorraad, zie het recept op de website:
rode-bessen
Heb je dat niet, dan kun je zelf compote maken van bessen (uit de diepvries) of een pot halfzoete jam kopen.

Nodig:
– 300 gr volkoren-haver biscuits
– 50 gr boter
– 200 ml slagroom
– 450 ml uitgelekte volle yoghurt of Griekse yoghurt
– 3 gram agar agar (1½ theel.)
– pot bessencompote a 400 gr.

Bereiding:
Vet een springvorm van ca 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller over te rollen.
Smelt de boter en roer dit door de koekkruimels, verdeel over de taartbodem en druk goed aan.
Meng in een kom de yoghurt met 200 gr. bessencompote.
Verwarm in een pannetje 1 eetl. bessencompote met 1 eetl. water, roer er de agar agar door en laat 1 minuut zachtjes doorkoken. Meng dit door het yoghurtmengsel en roer goed door.
Klop de slagroom stijf en schep door het yoghurtmengsel.
Yoghurt mengsel over de taartbodem verdelen en iets glad strijken.
Laat de taart in de koelkast opstijven.

Je kunt voor het serveren het restant van de bessencompote over de taart verdelen, of in een kommetje er naast zodat ieder naar smaak een schep kan nemen.