Chilisaus met komkommer

Chilisaus zoet en pittig, gemengd met zeer fijn gesneden komkommer en fijn gesnipperde rode ui.
Dat geeft een lekker fris effect aan de zoet en pittige saus. Smaakt echt heel lekker.
Weer eens iets anders om bij je loempiaatjes of viskoekjes te serveren.

Ingredienten

Voor de chilisaus:

– 25 ml azijn
– sap van 1 citroen
– 100 gr suiker
– 25 ml geraspte verse gember
– 3 teen knoflook
– 2 a 3 rode pepers
– ½ theel zout
– 1 eetl topioca of maizena
– 1 eetl water

chilisaus met komkommer
– 100 ml chilisaus
– ½ komkommer in heel kleine blokjes
– ½ rode ui, zeer fijn gesnipper

Bereidingswijze

Snipper de knoflook en pepers (inclusief zaadjes) fijn.
Breng alle ingredienten, behalve de topioca en water, in een pannetje aan de kook.
Laat paar minuut doorkoken.
Maak een papje van de topioca/maizena en de eetl water, meng door de saus, roer goed door en haal van het vuur.
Afgekoeld in fles of weckpot gieten en in koelkast bewaren. Blijft heel lang goed.

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...