Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

In de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.
En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.
Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.
De spekjes vonden we erg lekker.
Wij gebruiken in het recept wel room om het spekvet te vervangen, dus echt Italiaans mogen we dit recept niet noemen.
Hindert niets, want het is ontzettend lekker.
Maak er wel een groene salade bij om aan je portie groente te komen.

Ingredienten

– 400 gr pasta
– 175 gr plantaardige spekjes (vivera)
– olijfolie
– 2 eidooiers
– 200 ml (kook)room
– 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
– handje peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes in ca. 6 minuten knapperig.
Meng de room, eidooiers, kaas en peper in een kom.
Giet de pasta af, zet terug op een heel laag vlammetje.
Voeg het roommengsel toe en meng alles goed door elkaar tot een smeuïg geheel.
Let op: niet te lang op het lage vlammetje houden, het geheel moet heel smeuïg blijven.
Meng er tot slot de spekjes door.
Strooi vlak voor serveren de peterselie en nog wat Parmezaan over de pasta.

Ook erg lekker: pasta carbonara met champignons

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...