Pasta Peperonata

Pasta met een saus van zacht gesmoorde paprika’s.
Uit het boek “jamie’s dinners” van Jamie Oliver.

Ingredienten

– 2 rode paprika’s
– 2 gele paprika’s
– olijfolie
– zout/peper
– 2 rode uien
– 2 teen knoflook
– 2 hand bladpeterselie fijngesneden, steeltjes appart
– 2 eetl balsamicoazijn
– 2 hand vers geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetl ceme fraiche
– 400 gr pasta

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in repen en bak ze met wat zout en peper zacht in de olijfolie. Leg een deksel op de pan en laat ze ± 15 minuut zacht smoren. Zet vooral het vuur niet te hoog.
De paprika’s worden zo heerlijk zoet.
Snijd de uien in ringen en voeg ze toe, meng alles goed en laat nog ± 20 min minuut zacht smoren.
Voeg peterseliesteeltjes en gesnipperde knoflook toe, meng en bak ± 3 minuut mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de balsamico, een hand Parmezaanse kaas en de creme fraiche erdoor.
Hussel alles goed door elkaar, en zet het vuur op het kleinste pitje.
Kook ondertussen de pasta al dente, giet af en bewaar wat kookvocht.
Meng de pasta, de heerlijke saus en de bladpeterselie, giet er wat kookvocht en een scheut olijfolie door.
Strooi tot slot de 2e hand Parmezaanse kaas erover.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...