Rucolastamppotje met tomaatjes en mozzerella

Een heerlijk stamppotje, romig door de mozzarella. De warme gebakken tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes geven een smakelijk en leuk effect. De rucola kan ook heel goed vervangen worden door verse spinazie of snijbiet.

Ingredienten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 250 gr kleine tomaatjes
– 1 etl olijfolie
– 250 gr rucola
– 1 bol mozzarella
– 11/2 dl melk
– 50 gr pijnboompitjes
– 1 eetl balsamico-azijn
– 50 gr geraspte kaas
– zout/peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ± 20 minuut gaar. Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de tomaatjes in zijn geheel op een laag vuur in een paar minuut rondom. Rooster de pijnboompitjes. Was de rucola en snijd grof in repen. Snijd de mazzarella in blokjes. Als de aardappelen gaar zijn, stamp ze fijn en meng met de verwarmde melk, de balsamico-azijn en de geraspte kaas. Roer er dan de rucola door, breng op smaak met zout/peper. Warm alles nog even goed door en meng er dan de mozzarella en tomaatjes door. Bestrooi tot slot met de pijnboompitjes.

Ook lekker

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Mexicaanse Tacosoep

Mexicaanse Tacosoep

Mexicaanse TacosoepPittig, verwarmend en goed gevuld.Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!Ingredienten– 2 eetl olie– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)– 1 ui– 3 teen knoflook– 1 rode paprika– 1 groene...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaatWatermeloen is wel het meest verfrissende fruit voor warme dagen.Pas geleden hebben we een salade van watermeloen, komkommer en feta geplaatst.Nu zag ik op Trinesmatblogg uit Noorwegen deze combinatie met aardbei en tomaat.Een...

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wokBij andijvie uit de wok heb ik altijd het gevoel dat we gezonder eten.De andijvie blijft wat knapperiger en lijkt wel meer smaak te hebben dan gekookte.Bij deze onze versie, de tomaatjes maken het zomers.Ingredienten– 500 gr andijvie– 3 bosuitjes– 2...