Sinaasappelcreme met tijm

Een heerlijk fris nagerechtje van Griekse yoghurt en sinaasappelsap.
De sinaasappelrasp en verse tijmblaadjes geven een heel verrassende smaak.
Leuk voor je paasbrunch.

Ingredienten

Voor 6 glaasjes of 8 kleine glaasjes
– 4 sinaasappels
– 300 gr Griekse yoghurt
– 150 gr slagroom
– 3 eetl. vloeibare honing of 100 gr suiker
– 2 gr Agar (of 4 bl gelatine = niet vegetarisch)
– 2 eetl tijmblaadjes

Bereidingswijze

Boen 2 sinaasappels schoon en rasp ze.
Pers daarna alle 4 sinaasappels uit. Je hebt 200 ml sap nodig.
Verwarm 100 ml sap in een pannetje , roer de agar erdoor en laat 1 minuutje zachtjes doorkoken.
Roer in een kom de yoghurt, sinaasappelrasp, tijm en honing.
Roer het sinaasappelsap met de Agar en de rest van het sap erdoor.
Klop de slagroom stijf en spatel het voorzichtig door het yoghurtmengsel.
Schep de sinaasappelcreme in glaasjes en laat een paar uur in de koelkast opstijven.
Je kunt dit ook heel goed een dag van te voren maken.ding.

Ook lekker

Risotto met groene asperges en champignons

Risotto met groene asperges en champignons Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten. We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto. Maar deze keer doen we er ook nog champignons door. En dat is toch lekker! Ingredienten- 200 gr...

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...

Eiersalade

EiersaladeZo veel lekkerder dan uit de supermarkt en heel snel klaar. Ingredienten- 8 (scharrel)eieren - 2 eetl mayonaise - 1 eetl tomantenketchup - ½ theel gemberpoeder - 1 theel kerriepoeder - beetje zout en peper - ½ theel knoflookpoeder BereidingswijzeKook de...