Sinaasappelcreme met tijm

Een heerlijk fris nagerechtje van Griekse yoghurt en sinaasappelsap.
De sinaasappelrasp en verse tijmblaadjes geven een heel verrassende smaak.
Leuk voor je paasbrunch.

Ingredienten

Voor 6 glaasjes of 8 kleine glaasjes
– 4 sinaasappels
– 300 gr Griekse yoghurt
– 150 gr slagroom
– 3 eetl. vloeibare honing of 100 gr suiker
– 2 gr Agar (of 4 bl gelatine = niet vegetarisch)
– 2 eetl tijmblaadjes

Bereidingswijze

Boen 2 sinaasappels schoon en rasp ze.
Pers daarna alle 4 sinaasappels uit. Je hebt 200 ml sap nodig.
Verwarm 100 ml sap in een pannetje , roer de agar erdoor en laat 1 minuutje zachtjes doorkoken.
Roer in een kom de yoghurt, sinaasappelrasp, tijm en honing.
Roer het sinaasappelsap met de Agar en de rest van het sap erdoor.
Klop de slagroom stijf en spatel het voorzichtig door het yoghurtmengsel.
Schep de sinaasappelcreme in glaasjes en laat een paar uur in de koelkast opstijven.
Je kunt dit ook heel goed een dag van te voren maken.

Ook lekker

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...