Witlofsoep

Een heerlijk soepje, echte witlofsmaak maar ook lekker romig.
Chique door de garnering van blauwe kaas in een schuitje van witlof.
En zeer snel klaar.

Ingredienten

– 1 kg witlof
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 eetl boter
– 2 eetl bloem
– 1 dl witte wijn
– 11/2 ltr groentebouillon
– 3 eidooiers
– 2 dl room
– zout/peper
– klein stukje blauwe kaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Snijd de witlof, houd een paar mooie witlofblaadjes appart voor de garnering.
Verwarm de boter en fruit de ui en knoflook.
Bak de witlof mee ± 5 minuut.
Roer de bloem erdoor en laat even garen, ± 2 minuut.
Voeg de witte wijn en groentebouillon toe.
Kook ± 10 minuut en pureer de soep met staafmixer.
Roer de eidooiers met de room goed door (liaison) en voeg toe aan de soep, laat deze nu niet meer koken.
Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Schep de soep in de kommen, en garneer met schuitje van witlof met daarop wat blauwe kaas verkrummeld.

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...