Witlofsoep

Een heerlijk soepje, echte witlofsmaak maar ook lekker romig.
Chique door de garnering van blauwe kaas in een schuitje van witlof.
En zeer snel klaar.

Ingredienten

– 1 kg witlof
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 eetl boter
– 2 eetl bloem
– 1 dl witte wijn
– 11/2 ltr groentebouillon
– 3 eidooiers
– 2 dl room
– zout/peper
– klein stukje blauwe kaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Snijd de witlof, houd een paar mooie witlofblaadjes appart voor de garnering.
Verwarm de boter en fruit de ui en knoflook.
Bak de witlof mee ± 5 minuut.
Roer de bloem erdoor en laat even garen, ± 2 minuut.
Voeg de witte wijn en groentebouillon toe.
Kook ± 10 minuut en pureer de soep met staafmixer.
Roer de eidooiers met de room goed door (liaison) en voeg toe aan de soep, laat deze nu niet meer koken.
Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Schep de soep in de kommen, en garneer met schuitje van witlof met daarop wat blauwe kaas verkrummeld.

Ook lekker

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep

Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...