Witlofsoep

Een heerlijk soepje, echte witlofsmaak maar ook lekker romig.
Chique door de garnering van blauwe kaas in een schuitje van witlof.
En zeer snel klaar.

Ingredienten

– 1 kg witlof
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 eetl boter
– 2 eetl bloem
– 1 dl witte wijn
– 11/2 ltr groentebouillon
– 3 eidooiers
– 2 dl room
– zout/peper
– klein stukje blauwe kaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Snijd de witlof, houd een paar mooie witlofblaadjes appart voor de garnering.
Verwarm de boter en fruit de ui en knoflook.
Bak de witlof mee ± 5 minuut.
Roer de bloem erdoor en laat even garen, ± 2 minuut.
Voeg de witte wijn en groentebouillon toe.
Kook ± 10 minuut en pureer de soep met staafmixer.
Roer de eidooiers met de room goed door (liaison) en voeg toe aan de soep, laat deze nu niet meer koken.
Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Schep de soep in de kommen, en garneer met schuitje van witlof met daarop wat blauwe kaas verkrummeld.

Ook lekker

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....