Witlofsoep

Een heerlijk soepje, echte witlofsmaak maar ook lekker romig.
Chique door de garnering van blauwe kaas in een schuitje van witlof.
En zeer snel klaar.

Ingredienten

– 1 kg witlof
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 eetl boter
– 2 eetl bloem
– 1 dl witte wijn
– 11/2 ltr groentebouillon
– 3 eidooiers
– 2 dl room
– zout/peper
– klein stukje blauwe kaas

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Snijd de witlof, houd een paar mooie witlofblaadjes appart voor de garnering.
Verwarm de boter en fruit de ui en knoflook.
Bak de witlof mee ± 5 minuut.
Roer de bloem erdoor en laat even garen, ± 2 minuut.
Voeg de witte wijn en groentebouillon toe.
Kook ± 10 minuut en pureer de soep met staafmixer.
Roer de eidooiers met de room goed door (liaison) en voeg toe aan de soep, laat deze nu niet meer koken.
Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Schep de soep in de kommen, en garneer met schuitje van witlof met daarop wat blauwe kaas verkrummeld.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...