Rendang met Jackfruit

Vorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.
Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.
Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.
Het neutrale jackfruit neemt de kruidige smaken heel goed op en hoeft geen uren te sudderen.
Onze vegetarische rijsttafel wordt steeds groter!

Ingredienten

– 3 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 4 kemirinoten
– 1 eetl sambal badjak
– stukje verse gember ca. 4 cm.
– 2 theel kurkuma
– 1½ theel komijnpoeder
– 1 theel korianderpoeder
– 2 eetl kokosolie
– 2 blikken jonge Jackfruit a 565 gr (Fairtrade)
– 400 ml kokosmelk
– 1½ bouillontablet
– 3 limoenblaadjes
– 1 stengel sereh (citroengras)

Bereidingswijze

Schil de sjalotten en tenen knoflook en snijd ze in stukken. Schil het stukje gember en snijd ook in stukjes.
Doe de sjalot, knoflook, gember, kemirinoten, sambal, kurkuma, komijn en koriander in de keukenmachine en maal alles tot een smeuige boemboe.
Verhit de kokosolie in een braadpan en fruit de boemboe een paar minuten aan.
Voeg de kokosmelk, bouillontablet, limoenblaadjes toe.
Snijd de stengel citroengras in het dikke gedeelte flink in en voeg ook toe aan de pan.
Breng alles aan de kook en zet dan de vlam lager.
Spoel de stukjes Jackfruit af onder de kraan, laat goed uitlekken en voeg dan toe aan de pan.
Laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
Je kunt als je wilt de stukjes Jackfruit nu met een vork iets uit elkaar trekken, voor een “vlees”structuur.
Zet nu het vuur uit zodat de smaken lekker in het Jackfruit kunnen trekken.

Voor het serveren het geheel nog even goed doorwarmen en de rendang laten indikken tot gewenste dikte.

Ik zou het Jackfruit zeker geen 60 minuten (wat in veel recepten staat) laten pruttelen, dan wordt de structuur namelijk erg zacht.
Met maximaal 20 minuten houdt je nog een beetje bite.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...