Rendang met Jackfruit

Vorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.
Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.
Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.
Het neutrale jackfruit neemt de kruidige smaken heel goed op en hoeft geen uren te sudderen.
Onze vegetarische rijsttafel wordt steeds groter!

Ingredienten

– 3 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– 4 kemirinoten
– 1 eetl sambal badjak
– stukje verse gember ca. 4 cm.
– 2 theel kurkuma
– 1½ theel komijnpoeder
– 1 theel korianderpoeder
– 2 eetl kokosolie
– 2 blikken jonge Jackfruit a 565 gr (Fairtrade)
– 400 ml kokosmelk
– 1½ bouillontablet
– 3 limoenblaadjes
– 1 stengel sereh (citroengras)

Bereidingswijze

Schil de sjalotten en tenen knoflook en snijd ze in stukken. Schil het stukje gember en snijd ook in stukjes.
Doe de sjalot, knoflook, gember, kemirinoten, sambal, kurkuma, komijn en koriander in de keukenmachine en maal alles tot een smeuige boemboe.
Verhit de kokosolie in een braadpan en fruit de boemboe een paar minuten aan.
Voeg de kokosmelk, bouillontablet, limoenblaadjes toe.
Snijd de stengel citroengras in het dikke gedeelte flink in en voeg ook toe aan de pan.
Breng alles aan de kook en zet dan de vlam lager.
Spoel de stukjes Jackfruit af onder de kraan, laat goed uitlekken en voeg dan toe aan de pan.
Laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
Je kunt als je wilt de stukjes Jackfruit nu met een vork iets uit elkaar trekken, voor een “vlees”structuur.
Zet nu het vuur uit zodat de smaken lekker in het Jackfruit kunnen trekken.

Voor het serveren het geheel nog even goed doorwarmen en de rendang laten indikken tot gewenste dikte.

Ik zou het Jackfruit zeker geen 60 minuten (wat in veel recepten staat) laten pruttelen, dan wordt de structuur namelijk erg zacht.
Met maximaal 20 minuten houdt je nog een beetje bite.

Ook lekker

Vietnamese noedelsalade

Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...