Noedels met paksoi

Een makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.
Lekker hartig, goed vullend.
Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes” en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.
En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.

Ingredienten

– 400 gr noedels
– 200 gr vega kipstukjes
– 3 bosuitjes
– 1 rood pepertje
– 1 paprika
– 3 struiken paksoi
– 150 gr champignons
– 150 ml <teriyakisaus> of woksaus naar smaak
– plantaardige olie

marinade:
– 2 teen knoflook
– 1 theel gemberpoeder
– 1 eetl sojasaus
– 1 eetl rijstazijn
– 1 theel peper, gemalen
– 1 theel maizena

garnering:
– ringetjes bosui
– ringetjes rood pepertje,
– 1 eetl koriander, grof gesneden
– 1 eetl cashewnoten

Bereidingswijze

Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking, spoel af en laat goed uitlekken.
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng er de kipstukjes door, laat even intrekken.
Snijd ondertussen de bosui en rode peper in ringetjes, de paprika in reepjes, snijd de stelen en het groen van de paksoi in repen en de champignons in vieren.
Verhit een scheut olie in een wok op hoog vuur.
Bak de kipstukjes krokant en schep ze uit de wok op een bord.
Voeg weer een scheutje olie in de wok en verhit.
Roerbak de bosui, rode peper en paprika een paar minuten. Voeg dan de paksoistelen en champignons toe, roerbak nogmaals 2 minuten.
Voeg als laatste het groen van de paksoi toe.
Voeg nu de noedels en de teriyaki- of woksaus toe en zet het vuur lager. Meng alles goed door elkaar.
En voeg tot slot de kipstukjes toe.
Garneer met ringetjes bosui, rode peper, koriander en/of cashewnoten.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepeLess is more, die Italianen kunnen er wat van.Spaghetti cacio e pepe is een Romeinse klassieker van spaghetti met Pecorino-kaas en verse peper.Meer niet, wel heel erg lekker.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr Pecorino-kaas– 2 theel...