Vegetarische

Hartige taarten

Onze hartige taart recepten

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...

Spinazietaart zonder deegbodem

Spinazietaart zonder deegbodem Ja we hebben er weer een, een heerlijke hartige taart. Wij zijn er gek op. Hartige taarten zijn zowel warm als koud lekker. Met een salade erbij een makkelijke maaltijd, ideaal om mee te nemen voor een picknick of lunch of in kleine...

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...

Rode uientaart met port

Rode uientaart met port In port gekarameliseerde rode uien samen met camembert en tijm. Daar een hartige taart van, zo lekker. Wij aten hem als maaltijd met een frisse salade erbij. Maar koud, in kleine puntjes, met een glaasje port erbij smaakt het ook heerlijk. Het...

Mediteraanse tomatenquiche

Mediterraanse tomatenquiche Een makkelijk recept voor een heel lekkere mediteraanse quiche. Dit recept is voor een grote bakplaat. Dat is maar goed ook, want het is op voordat je het weet. Wij snijden het altijd in niet te grote repen. Lekker bij een soepje, als hapje...

Plaattaart met courgettes en ricotta

Plaattaart met courgettes en ricotta Altijd goed een makkelijke plaattaart. De courgetteplakjes worden eerst gegrild zodat ze lekker gaar zijn. En de ricotta is hartig gemaakt door verse parmezaan. Ingredienten- 6 plakjes of een rol bladerdeeg - 2 courgettes - 250 gr...

Bloemkoolpizza

BloemkoolpizzaJa ik weet het, we zijn eigenlijk altijd van het zelf maken. En pizzabodems maken we ook altijd zelf, dat is niet veel werk, alleen het rijzen van het deeg neemt wat tijd. Maar nu kregen we pas geleden bij iemand een verassende bloemkoolpizza, en die was...

Herfst plaattaart

Herfst plaattaart Een plaattaart lukt altijd en smaakt altijd. Deelt makkelijk uit en met een soepje of salade erbij heb je een heerlijke maaltijd. Geinspireerd door onze herfstsalade hebben we deze plaattaart belegd met bijna dezelfde ingredienten. (je zou er zelfs...

Gekarameliseerde knoflooktaart

Gekarameliseerde knoflooktaart Knoflook geoogst: 20 heerlijke verse bollen knoflook. Daar moet wat mee gemaakt worden natuurlijk. Op zoek naar een recept voor veel knoflook kwam ik dit recept van knoflooktaart tegen. Een recept uit het boek Plenty van Ottolenghi. Echt...

Groene Aspergetaart

Groene Aspergetaart Nu de groene asperges nog te koop zijn, willen we er nog een heerlijke hartige taart mee maken. En omdat de kleine aspergetaartjes van de paasbrunch zo lekker waren, doen we niet moeilijk maar gebruiken dat recept gewoon nog een keer. Maar dan een...

Quiche met rucola

Quiche met rucola En omdat het zo lekker en makkelijk is nog een hartige taart! Deze is met rucola, rode ui en Gorgonzola. Een heel goede combinatie. Smaakt koud ook heel lekker, dus ideaal voor je paasbrunch. Ingredienten- 5 plakjes deeg voor hartige taart...

Hartige preitaart

Hartige Preitaart Dit is nou echt een quiche die nooit verveeld. Eenvoudig, lukt altijd. Je eet hem zowel warm, lauw als koud, smaakt altijd goed. Heerlijk als lunch, maar met salade erbij een volwaardige maaltijd. Ingredienten- bladerdeeg of deeg voor hartige taart -...

Boerenkooltaart

BoerenkooltaartEet boerenkool eens anders! (deel 4) Wist je dat naast soep, frittata en salade, boerenkool ook heel erg lekker is in een hartige taart? Nou wij weten het wel, geroerbakte boerenkool met provencaalse kruiden, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes...

Mexicaanse wraptaart

Mexicaanse wraptaart Tussen alle kerstrecepten, kerstmenu’s, kerstboodschappen en inkopen van kerstbomen en kerstkado’s door moet er natuurlijk ook nog gewoon gegeten worden. En als het weer dan saai en grijs is, wil je ook nog iets kleurrijks op tafel. Maak daarom...

Overvolle groentetaart

Overvolle groentetaart Superlekker! Deze taart zit echt bomvol groenten die eerst geroosterd worden, dat gecombineerd met ricotta, tijm en feta geeft echt een heerlijk resultaat. Het verwerken van de groenten kost even wat tijd maar is echt de moeite waard. Dit recept...

Broccolitaart

BroccolitaartEen winterse hartige taart van broccoli met roquefort en walnoten.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) – 500 gr broccoli – 3 sjalotjes – 50 gr walnoten – 100 gr roquefort – 3 eieren – 200 ml slagroom – zout/peper – cayennepeper –...

Hartige champignon-kaastaart

Hartig champignon-kaastaartje De ingredienten van de beroemde quiche lorraine gebruikt in een vegetarische versie. De spekjes of bacon vervangen door champignons en bosuitjes. De quiche smaakt zowel warm als koud even lekker. Ingredienten- plakjes hartige taartdeeg...

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...