Okonomiyaki

Hartige Japanse pannenkoek.
Een rijk gevulde hartige pannenkoek, bomvol groenten, bomvol smaken.
Af en toe kom je Okonomiyaki tegen op een lunchkaart.(In Amsterdam zijn zelfs twee Okonomiyaki restaurants). Voor de meeste mensen is het nog onbekend. Ons advies: bestellen en proberen, want het is toch lekker!
Gelukkig kun je Okonomiyaki thuis ook heel makkelijk maken.
De ingrediënten zijn goed te verkrijgen in de grote supermarkten.
Wij gebruiken dit recept van Culy, met weglaten van enkele niet vegetarische ingrediënten.
Te lekker om niet te delen.

Ingredienten

– 2 eieren
– 100 gr bloem
– 100 ml bouillon (van kombu of paddenstoelen)
– 150 gr kool
– 3 bosuitjes
– beetje zout
– 1 eetl panko (Japans broodkruim)
– shichimi togarashi (Japans 7 kruidenmengsel)
– beetje olie om te bakken
Garnering:
– gebakken uitjes
– ringetjes bosui
– Japanse mayonaise
– okonomiyaki saus

Okonomiyaki saus kun je kant en klaar kopen, maar zelfgemaakt is een fluitje van een cent:
– 4 eetl tomatenketchup
– 1/2 eetl worcestershiresaus
– 1/4 theel Dijon mosterd
– 2 eetl mirin
– 1 eetl suiker
– 1 theel lichte sojasaus

Meng voor de saus alle ingrediënten in een pannetje, breng aan de kook, 3 minuutjes zachtjes doorkoken en klaar! Laat afkoelen in de koelkast.

Bereidingswijze

Bereiding van de Okonomiyaki:
Meng de eieren, bloem en bouillon.
Snipper de kool en bosuitjes en meng door het eimengsel.
Voeg naar smaak wat shichimi togarashi toe.
Voeg tot slot de panko door het mengsel.
Verhit een beetje olie in een koekenpan, giet het gehele mengsel in de pan en bak een grote, dikke pannenkoek.
Bak aan iedere zijde ca. 3 minuten, mooi bruin en knapperig. (keer met behulp van een groot deksel omdat het een zware pannenkoek is en je hem wel heel wilt houden).

Garneer de Okonomiyaki met de saus, mayonaise, uitjes, bosuitjes en nog wat shichimi togarashi.

Ook lekker

Paddenstoelenragout met zwarte knoflook

Paddenstoelenragout met zwarte knoflookZwarte knoflook?Ja, inderdaad zwarte knoflook. Tegenwoordig te koop in verschillende supermarkten.Het is witte knoflook die in 30 a 40 dagen in een oven, op lage temperatuur wordt gefermenteerd. Door dit fermentatieproces vormen...

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Broodje pittige burger met Pico de Gallo

Broodje pittige burger met Pico de GalloVoor de makkelijke hap, heel fijn voor een makkelijke, luie of geen tijd dag!De combinatie van een warme burger met de koude tomatensalsa is echt super.Een vegetarische burger kun je natuurlijk zelf maken, zie bijvoorbeeld ons...