Okonomiyaki

Hartige Japanse pannenkoek.
Een rijk gevulde hartige pannenkoek, bomvol groenten, bomvol smaken.
Af en toe kom je Okonomiyaki tegen op een lunchkaart.(In Amsterdam zijn zelfs twee Okonomiyaki restaurants). Voor de meeste mensen is het nog onbekend. Ons advies: bestellen en proberen, want het is toch lekker!
Gelukkig kun je Okonomiyaki thuis ook heel makkelijk maken.
De ingrediënten zijn goed te verkrijgen in de grote supermarkten.
Wij gebruiken dit recept van Culy, met weglaten van enkele niet vegetarische ingrediënten.
Te lekker om niet te delen.

Ingredienten

– 2 eieren
– 100 gr bloem
– 100 ml bouillon (van kombu of paddenstoelen)
– 150 gr kool
– 3 bosuitjes
– beetje zout
– 1 eetl panko (Japans broodkruim)
– shichimi togarashi (Japans 7 kruidenmengsel)
– beetje olie om te bakken
Garnering:
– gebakken uitjes
– ringetjes bosui
– Japanse mayonaise
– okonomiyaki saus

Okonomiyaki saus kun je kant en klaar kopen, maar zelfgemaakt is een fluitje van een cent:
– 4 eetl tomatenketchup
– 1/2 eetl worcestershiresaus
– 1/4 theel Dijon mosterd
– 2 eetl mirin
– 1 eetl suiker
– 1 theel lichte sojasaus

Meng voor de saus alle ingrediënten in een pannetje, breng aan de kook, 3 minuutjes zachtjes doorkoken en klaar! Laat afkoelen in de koelkast.

Bereidingswijze

Bereiding van de Okonomiyaki:
Meng de eieren, bloem en bouillon.
Snipper de kool en bosuitjes en meng door het eimengsel.
Voeg naar smaak wat shichimi togarashi toe.
Voeg tot slot de panko door het mengsel.
Verhit een beetje olie in een koekenpan, giet het gehele mengsel in de pan en bak een grote, dikke pannenkoek.
Bak aan iedere zijde ca. 3 minuten, mooi bruin en knapperig. (keer met behulp van een groot deksel omdat het een zware pannenkoek is en je hem wel heel wilt houden).

Garneer de Okonomiyaki met de saus, mayonaise, uitjes, bosuitjes en nog wat shichimi togarashi.

Ook lekker

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaartHartige taarten eten wij heel regelmatig.Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaartMaar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker...

Groene smoothies met peer

Groene smoothies met peer

Groene smoothie met peerEen makkelijke manier om extra groene groentes binnen te krijgen!Begin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.Wat wil je nog meer?Omdat er nu volop heerlijke...