Okonomiyaki

Hartige Japanse pannenkoek.
Een rijk gevulde hartige pannenkoek, bomvol groenten, bomvol smaken.
Af en toe kom je Okonomiyaki tegen op een lunchkaart.(In Amsterdam zijn zelfs twee Okonomiyaki restaurants). Voor de meeste mensen is het nog onbekend. Ons advies: bestellen en proberen, want het is toch lekker!
Gelukkig kun je Okonomiyaki thuis ook heel makkelijk maken.
De ingrediënten zijn goed te verkrijgen in de grote supermarkten.
Wij gebruiken dit recept van Culy, met weglaten van enkele niet vegetarische ingrediënten.
Te lekker om niet te delen.

Ingredienten

– 2 eieren
– 100 gr bloem
– 100 ml bouillon (van kombu of paddenstoelen)
– 150 gr kool
– 3 bosuitjes
– beetje zout
– 1 eetl panko (Japans broodkruim)
– shichimi togarashi (Japans 7 kruidenmengsel)
– beetje olie om te bakken
Garnering:
– gebakken uitjes
– ringetjes bosui
– Japanse mayonaise
– okonomiyaki saus

Okonomiyaki saus kun je kant en klaar kopen, maar zelfgemaakt is een fluitje van een cent:
– 4 eetl tomatenketchup
– 1/2 eetl worcestershiresaus
– 1/4 theel Dijon mosterd
– 2 eetl mirin
– 1 eetl suiker
– 1 theel lichte sojasaus

Meng voor de saus alle ingrediënten in een pannetje, breng aan de kook, 3 minuutjes zachtjes doorkoken en klaar! Laat afkoelen in de koelkast.

Bereidingswijze

Bereiding van de Okonomiyaki:
Meng de eieren, bloem en bouillon.
Snipper de kool en bosuitjes en meng door het eimengsel.
Voeg naar smaak wat shichimi togarashi toe.
Voeg tot slot de panko door het mengsel.
Verhit een beetje olie in een koekenpan, giet het gehele mengsel in de pan en bak een grote, dikke pannenkoek.
Bak aan iedere zijde ca. 3 minuten, mooi bruin en knapperig. (keer met behulp van een groot deksel omdat het een zware pannenkoek is en je hem wel heel wilt houden).

Garneer de Okonomiyaki met de saus, mayonaise, uitjes, bosuitjes en nog wat shichimi togarashi.

Ook lekker

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerecht

Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Roerei met daslook

Roerei met daslook

Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...