Vegetarische

Rijsttafel specialiteiten

Overheerlijke gerechten, volop inspiratie

Onze rijsttafel recepten

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Ketoprak

Ketoprak Wat is het toch een feest dat er zo veel vegetarische recepten zijn in de Indonesische keuken. Onze Indonesische rijsttafel wordt steeds uitgebreider. We hebben op onze website nu een nieuw thema toegevoegd: Rijsttafel, alle Indonesische gerechten...

Sambal Goreng Boontjes

Sambal Goreng Boontjes Een eenvoudig recept voor heerlijk pittige boontjes op Indonesische wijze. Heel lekker in combinatie met de eieren van tante Nannie. Ingredienten - 500 gr sperziebonen - 3 eetl zonnebloem- of kokosolie - 1 ui - 2 teen knoflook - 3 eetl ketjap...

Sambal goreng telor of Eieren van tante Nannie

Sambal goreng telor of de eieren van tante Nannie Sambal goreng telor, gekookte eieren in een pittige saus. Een heerlijk gerechtje voor bij de Indonesische rijsttafel. Er zijn in de Indonesische keuken veel recepten te vinden voor eieren: Belado, Besengek, Boemboe...

Rendang van eieren

Rendang van eieren We hebben er nog een. Een heerlijk Rendang recept, deze keer met eieren. Hard gekookte eieren in een smakelijke, pittige kokossaus. Dit recept komt uit Padang (West-Sumatra). Als je ook zo hebt genoten van de Rendang van spitskool van vorige week,...

Telor Masak Bali

Telor Masak bali Balinese eieren, gekookte eieren onder een zeer smakelijk sausje. Dit is een heel makkelijk receptje, snel klaar dus ideaal als bijgerechtje voor een Indonesische rijsttafel. Maar ook met bijvoorbeeld sambal boontjes en rijst heb je een lekkere...

Rendang van spitskool

Rendang van spitskool Deze vegetarische Rendang is zo ontzettend lekker, die moet je echt eens maken. Zelfs de verstokte vleeseter zal verrast zijn met dit pittige en smaakvolle gerecht. Samen met bijvoorbeeld Lalab tauge, Sambal goreng boontjes en Sambal goreng telor...

Nasi goreng

Nasi goreng Wel een beetje retro, maar ook erg van deze tijd, no waste! Ideaal om restjes uit je koelkast te verwerken. Heb je rijst over? Of een rest kool, een halve prei, een winterpeen? Mengen met lekker veel kruiden en je hebt al snel een lekkere nasi. Eitje erbij...

Mie met knapperige boontjes

Mie met knapperige boontjes Voor wie zin heeft in een hartige maaltijd die in 15 minuten op tafel staat. Dan moet je deze echt eens proberen. Geroerbakte mie met vegetarische kipstukjes en lekker veel knapperige boontjes. Super makkelijk en super smakelijk....

Gado Gado

Gado Gado Deze bekende Indonesische groenteschotel, maar dan net even anders, kregen we als lunch. Verrassend lekker! Een heerlijke saus onder in de kom, een prachtige salade er bovenop. Wanneer je gaat eten, meng je zelf je salade. En het was zo lekker, dat we...

foe yong hai

Foe Young Hai Hoe retro wil je het hebben? Wie kent dit Chinese gerecht niet, een rijkgevuld eigerecht overgoten met zoetzure saus. Ik denk dat iedereen die ooit wel eens bij de Chinees heeft gegeten dit wel kent. Nu kun je Foe Yong Hai heel makkelijk zelf maken,...

Lalab Taugé

Lalab Taugé Een heel frisse Indonesische salade van taugé en rauwe groenten. Overgoten met een pittig en hartig sausje. Een heerlijk bijgerecht bij je Indonesische maaltijd. Weinig werk, heel fijn als je veel verschillende Indonesische gerechtjes wilt maken. Maar ook...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....