Ketoprak

Wat is het toch een feest dat er zo veel vegetarische recepten zijn in de Indonesische keuken.
Onze Indonesische rijsttafel wordt steeds uitgebreider.
We hebben op onze website nu een nieuw thema toegevoegd: Rijsttafel, alle Indonesische gerechten overzichtelijk bij elkaar.
En vandaag aangevuld met Ketoprak, krokant gebakken blokjes tofu met knapperige groenten in een sausje van pindakaas en ketjap.

Ingredienten

– 1 blok tofu (ik gebruik biologische van SoFine)
– 100 gr tauge
– 100 gr witte kool
– olie, zonnebloem of kokos
– 2 eetl pindakaas
– scheutje azijn
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 theel sambal
– 1 theel bruine suiker, goeloe djawa
– 2 eetl ketjap
– zout

Bereidingswijze

Snijd de tofu in blokjes en bak ze knapperig en goudbruin in een flinke scheut olie.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper de ui en knoflook. Meng dit met de sambal en suiker en wrijf dit tot een brij en meng de pindakaas erdoor.
Fruit deze brij in een scheut olie, meng er dan de ketjap door en een scheutje azijn. Proef en voeg zn. nog iets azijn of als je het te zuur vindt iets ketjap toe.
Meng de fijngesneden kool, de tauge en de blokjes tofu door het sausje.

Ketoprak wordt vaak nog bestrooid met gebakken uitjes of fijngehakte selderij.

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Sambal Goreng Boontjes

Sambal Goreng Boontjes Een eenvoudig recept voor heerlijk pittige boontjes op Indonesische wijze. Heel lekker in combinatie met de eieren van tante Nannie. Ingredienten - 500 gr sperziebonen - 3 eetl zonnebloem- of kokosolie - 1 ui - 2 teen knoflook - 3 eetl ketjap...