Pasta’s en rijstgerechten
Onze pasta en rijst recepten
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Curry kool
Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Dahl van linzen
Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...
Kitchari
KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...
Lasagne met boerenkool
Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...
Orzo met groene groenten en pesto
Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...
Saag Aloo
Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Tikka masala
Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...
Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...
Veganistische stroganoff
Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...
Spaghetti cacio e pepe
Spaghetti cacio e pepeLess is more, die Italianen kunnen er wat van.Spaghetti cacio e pepe is een Romeinse klassieker van spaghetti met Pecorino-kaas en verse peper.Meer niet, wel heel erg lekker.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr Pecorino-kaas– 2 theel...
Pasta all’arrabbiata
Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...
Zomerse one pot pasta
Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...
Pasta met broccoli pesto
Pasta met broccoli pestoAls je dan de broccoli pesto hebt gemaakt van ons recept, heb je voldoende voor 2 flinke potjes.Eén potje is voldoende voor deze makkelijke pasta.Ingredienten– 350 gr pasta– 1 potje broccoli pesto (zie ons recept)– 1 theel chiliflakes (of...
Paella met champignons
Paella met champignonsWe hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.Lekker, makkelijk en boordevol groenten.Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.En tot slot hebben we wat reepjes nori over de...
Curry in a hurry met spruitjes
Curry in a hurry met spruitjesZoals jullie weten maken wij het liefst alles zelf. Geen pakjes en zakjes.Maar een enkele keer smokkelen wij ook. Er zijn wel eens van die dagen dat er weinig tijd is om te koken. En wil je dan toch een verse voedzame maaltijd, dan zijn...
Pasta met spruitjes
Pasta met spruitjesVoor de spruitjesliefhebbers.Een winterse pasta met roerbak spruitjes, champignons en roomsaus.Ingredienten– 300 gr pasta– olijfolie– 250 gr champignons– 400 gr spruiten– 175 gr vegetarische spekjes– 2 tenen knoflook– 200 ml kookroom– 100 gr...
Spaghetti aglio e olio
Spaghetti aglio e olioPasta met knoflook en olie dus.Weer een klassieker uit de Italiaanse keuken.Een pasta met heel weinig ingrediënten, super simpel.Maar zo ontzettend lekker!Ingredienten– 350 gr pasta– ca. 6 tenen knoflook– 120 ml olijfolie– 1 theel chiliflakes (of...
Tortellini Alfredo met broccoli
Tortellini Alfredo met broccoliOorspronkelijk bestond dit gerecht uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.Bedacht door ene Alfredo.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.In deze...
Tortellini met spinazie-roomsaus
Tortellini met spinazie-roomsausZoek je een makkelijk, snel en lekker gerecht voor de door de week, dan is dit ideaal.Je bent met 15 minuten klaar, en hebt maar 2 pannen nodig.Het is wel een beetje machtig, maar met de R in de maand mag dat wel.IngredientenLet op voor...
Veganistische Rotolo
Veganistische RotoloGeen lasagne, geen cannelloni maar rotolo.Gevulde lasagnevellen, rechtop geplaatst in een tomatensaus en afgebakken in de oven.Hierdoor krijg je een combinatie van smeuïge rolletjes met een knapperige bovenkant.Deze versie heeft een vulling van...
Salade met tortellini
Salade met tortellini De ideale salade voor een makkelijke maaltijd,Of als je met warme dagen maar 10 minuten in de keuken wilt staan.Of als je lekker buiten wilt eten, op het strand bijvoorbeeld.Deze salade is goed vullend door de...
Vegan curry met broccoli
Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...
Supersnelle curry
Supersnelle curryDeze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.Ingredienten– 2 eetl olie– 1/2 rode ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 1 eetl kerriepoeder–...
Lasagne met linzen en romige paddenstoelensaus
Lasagne met linzen en romige paddenstoelensausHet eerste gerecht wat wij maakte uit het boek Veg van Jamie Oliver.Een goed vullende lasagne met een bolognesesaus van linzen en een romige saus.De bolognesesaus vonden wij wat vlak van smaak in combinatie met lasagne en...
One pot pasta met spinazie
One pot pasta met spinazieDe ideale door de weekse makkelijke maaltijd.Het blijft toch wel erg makkelijk hoor, die one pot pasta's.Alles in één pan, 15 minuutjes koken, af en toe roeren en klaar!Dit is ons 6e recept voor one pot pasta, allemaal even goed.Je vindt ze...
Surinaamse bami
Surinaamse bamiIk las iets over Surinaamse bami, ging op internet even zoeken, en zag direkt tientallen recepten.Het bijzondere is dat de bami gemaakt wordt van spaghetti!Alle recepten komen erg overeen, bijna iedereen gebruikt dezelfde ingrediënten.De bereiding is...
Sticky shiitakes
Sticky shiitakesPlakkerige Aziatisch gekruide paddenstoelen dus!Van sticky chicken heeft iedereen vast wel gehoord.Deze vegan versie is makkelijk te bereiden en ongelooflijk lekker.IngredientenVoor 2-3 personen– 450 gr shiitakes (grote champignons kan ook)– 50 gr (ca...
Mac and cheese met prei
Mac and cheese met preiMacaroni met kaassaus dus.Het is niets meer, maar mac and cheese klinkt wel beter.Het is vooral in Noord-Amerika een geliefd gerecht, en wordt ook veel als bijgerecht bij de barbecue gegeten. Ik moet er niet aan denken!Toch nieuwsgierig naar dit...
Lasagne met courgette en spinazie
Lasagne met courgette en spinazieVorig najaar hebben we een heerlijke lasagne met prei op de site geplaatst.Nu hebben we hetzelfde recept gebruikt, maar de prei vervangen door spinazie.Erg lekker als je van een romige lasagne houdt.Het recept is heel makkelijk, de...
Vegan kip-kerrie met boontjes en mango
Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...
One pot pasta Primavera
One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...
Bolognesesaus met linzen
Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...
One pot pasta met linzen
One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...
Veganistische champignonsaus
Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....
One pot pasta met prei
One pot pasta met prei Ja we hebben er weer een, one pot pasta! Ons derde recept. Deze keer met prei, spinazie en champignons. Alle ingrediënten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar. Weinig tijd, geen zin in uitgebreid koken of veel afwas? Dan is...
Lasagne met prei en courgette
Lasagne met prei en courgette Deze lekkere lasagne aten wij laatst bij anderen. Het recept is van hellofresh. We hebben het al twee keer nagemaakt. Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in. Dus de moeite waard om te delen...
Tomatenrisotto
TomatenrisottoEen echte zomerse risotto. We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept. Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak...
Risotto met groene asperges en champignons
Risotto met groene asperges en champignons Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten. We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto. Maar deze keer doen we er ook nog champignons door. En dat is toch lekker! Ingredienten- 200 gr...
Pastasalade met pesto en groene asperges
Pastasalade met pesto en groene asperges Geen zin in een warme maaltijd? Of zoek je iets voor lunch of picknick? Dan is dit een ideale salade: pasta, pesto, groene asperges en erwtjes. Snel klaar en makkelijk. Maak het ruim (of een dag) van te voren klaar en zet in de...
Paddenstoelenrisotto
PaddenstoelenrisottoRisotto ai funghi zeggen ze in Italie. Deze heerlijke risotto krijgt zijn volle, hartige smaak vooral door het gebruik van porcini of eekhoorntjesbrood. Porcini is in gedroogde vorm het hele jaar door verkrijgbaar. In dit recept hebben we ook nog...
One pot pasta met tomaat
One pot pasta met tomaat Weinig tijd, geen zin om te koken of in veel afwas? Dan is het tijd voor een one pot pasta. Makkelijker kan niet, alle ingredienten in één pan, 10 tot 15 minuten koken, af en toe even roeren en klaar! Het eerste recept van een one pot pasta is...
Surinaamse Roti
Surinaamse Roti Pasgeleden kreeg ik als kadootje een workshop Soulfood door Keshia’s Kitchen. Geweldig leuk, Keshia begint met informatie over het ontstaan van de invloeden in de Caribische keuken. Daarna gezamenlijk aan het koken en tot slot lekker eten. Haar recept...
Risotto van parelgort
Risotto van parelgort Parelgort is gepelde en geslepen gerst, rijk aan vitaminen en mineralen en heeft een zeer laag glycaemische waarde. Eerder hebben we er al een lekkere salade mee gemaakt. Nu hebben we er een heerlijke risotto mee gemaakt. Wel erg voedzaam, ik zou...
Pasta “carbonara”
Pasta "carbonara" Geen originele pasta carbonara natuurlijk, maar wel lekker. Smeuig door room, eidooiers en kaas en in plaats van spekjes hebben we champignons toegevoegd. Weer een supermakkelijk recept voor comfort food, met 15 minuten op tafel! Maak er wel een...
Jambalaya
JambalayaEen bijzonder smakelijk en pittig rijstgerecht uit Lousiana, het is ontstaan uit de Creoolse en Cajunse keuken. Er bestaan ontzettend veel recepten van Jambalaya. Het gerecht bestaat uit rijst, veel groenten, pittige kruiden en meestal kip en chorizo. Het is...
One pot pasta met venkel
One pot pasta met venkel Voor iedereen die nog nooit een one pot pasta heeft gemaakt. Moet je echt eens doen! Alle ingredienten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar. Makkelijk, snel en nog lekker ook. Met de ingrediënten kun je varieren wat je wilt,...
Pasta met boerenkoolpesto
Pasta met boerenkoolpesto We hebben er weer een in de reeks “eet boerenkool eens anders”. Een verrassend lekkere pesto van boerenkool. Maak deze pesto, kook ondertussen je pasta, en met 10 minuten kun je aan tafel! Wij bakken nog wel wat tomaatjes voor op de pasta en...
Rode curry met kikkererwten
Rode curry met kikkererwten We starten dit jaar goed met een lekkere warme curry boordevol verse groenten. Dat smaakt na alle hapjes, toastjes en oliebollen van afgelopen weekend. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines en bevatten veel...
Groene curry met groene groenten
Groene curry met groene groenten Daar wordt je lekker warm van: een pittige curry. Deze keer boordevol groene groenten, erg lekker en gezond, je hebt zo makkelijk je portie groenten binnen voor een hele dag. Een curry is ook handig om restjes groenten te verwerken,...
Spanakoriso
SpanakorisoGriekse spinazierijst, nog een klassieker uit de Griekse keuken. Gemaakt van risottorijst en heel veel verse spinazie. Op internet vindt je veel recepten, de meeste erg makkelijk. Dit recept komt uit het geweldige kookboek Greek van George Calombaris. Iets...
Pasta met courgetti en zongedroogde tomaatjes
Pasta met courgetti en zongedroogde tomaatjes Spagetti van courgette is nog erg in op dit moment. En dat is niet voor niets. Het is snel klaar, het is super lekker en je eet extra veel groenten. Je kunt je pasta combineren met of helemaal vervangen door courgetti....
Tagliatella met ratatouille
Tagliatella met ratatoille De zomer op je bord. Een pastagerecht met veel zomerse groenten en Mediterraanse smaken. Daar wordt je weer blij van op een regenachtige dag! Ingredienten- ca. 400 gr pasta - 1 courgette - 1 aubergine - 1 rode paprika - 1 rode ui - 2 teen...
Pasta pesto met broccoli
Pasta pesto met broccoli Een super makkelijke pasta die met 15 minuten op tafel staat. Ideaal voor als je weinig tijd hebt. Erg lekker bovendien en door broccoli toe te voegen krijg je meteen voldoende groenten binnen. Dat is ook weer fijn De pesto maken wij zelf, zie...
Pasta met gorgonzolasaus
Pasta met gorgonzolasaus Makkelijk, snel en lekker. Een ideaal gerecht voor de door de week, als je weinig tijd hebt of voor na het sporten. Je bent met 15 minuten klaar, en hebt de eerste 24 uur geen honger meer! Ingredienten- 300 gr spagetti of andere pasta- 1 ui- 2...
Paella
PaellaEen feest op tafel! Deze vegetarische paella zit zo vol met verschillende groenten en kruiden, het is echt een prachtig, kleurrijk en bijzonder smakelijk gerecht. Als je eerst alle groenten snijdt, en dan is het maken van de paella echt zo gedaan. Recept van...
Pasta alla Norma
Pasta alla Norma Net als de Caponata een klassiek Siciliaans gerecht. Smullen!! Pasta met een heerlijke saus op basis van aubergine, tomaten en gezouten ricotta. In plaats van gezouten ricotta (niet altijd makkelijk te krijgen) kun je ook heel goed pecorino of...
Lenterisotto met groene asperges
Lenterisotto met groene asperges Een heerlijk recept voor een lenterisotto met lekker veel groenten. De risotto ziet er bovendien heel mooi en smakelijk uit door de groene asperges en velderwtjes. Zelf risotto maken is echt niet moeilijk, probeer het eens!...
Lasagne florentine
Lasagne Florentine Lasagne met spinazie dus. Ooit op internet tegengekomen als romige lasagne met spinazie, uitgeprobeerd en inderdaad een heel romige lasagne. Geen slank recept, maar wel lekker. Ingredienten- 350 gr vegetarisch gehakt (de vegetarische slager of...
Pasta Peperonata
Pasta PeperonataPasta met een saus van zacht gesmoorde paprika’s. Uit het boek “jamie’s dinners” van Jamie Oliver.Ingredienten- 2 rode paprika’s - 2 gele paprika’s - olijfolie - zout/peper - 2 rode uien - 2 teen knoflook - 2 hand bladpeterselie fijngesneden, steeltjes...
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...