Vegetarische

Pasta’s en rijstgerechten

 

Onze pasta en rijst recepten

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....

One pot pasta met prei

One pot pasta met prei Ja we hebben er weer een, one pot pasta! Ons derde recept. Deze keer met prei, spinazie en champignons. Alle ingrediënten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar. Weinig tijd, geen zin in uitgebreid koken of veel afwas? Dan is...

Lasagne met prei en courgette

Lasagne met prei en courgette Deze lekkere lasagne aten wij laatst bij anderen. Het recept is van hellofresh. We hebben het al twee keer nagemaakt. Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in. Dus de moeite waard om te delen...

Tomatenrisotto

Tomatenrisotto Een echte zomerse risotto. We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept. Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak...

Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto Risotto ai funghi zeggen ze in Italie. Deze heerlijke risotto krijgt zijn volle, hartige smaak vooral door het gebruik van porcini of eekhoorntjesbrood. Porcini is in gedroogde vorm het hele jaar door verkrijgbaar. In dit recept hebben we ook nog...

One pot pasta met tomaat

One pot pasta met tomaat Weinig tijd, geen zin om te koken of in veel afwas? Dan is het tijd voor een one pot pasta. Makkelijker kan niet, alle ingredienten in één pan, 10 tot 15 minuten koken, af en toe even roeren en klaar! Het eerste recept van een one pot pasta is...

Surinaamse Roti

Surinaamse Roti Pasgeleden kreeg ik als kadootje een workshop Soulfood door Keshia’s Kitchen. Geweldig leuk, Keshia begint met informatie over het ontstaan van de invloeden in de Caribische keuken. Daarna gezamenlijk aan het koken en tot slot lekker eten. Haar recept...

Risotto van parelgort

Risotto van parelgort Parelgort is gepelde en geslepen gerst, rijk aan vitaminen en mineralen en heeft een zeer laag glycaemische waarde. Eerder hebben we er al een lekkere salade mee gemaakt. Nu hebben we er een heerlijke risotto mee gemaakt. Wel erg voedzaam, ik zou...

Pasta “carbonara”

Pasta "carbonara" Geen originele pasta carbonara natuurlijk, maar wel lekker. Smeuig door room, eidooiers en kaas en in plaats van spekjes hebben we champignons toegevoegd. Weer een supermakkelijk recept voor comfort food, met 15 minuten op tafel! Maak er wel een...

Jambalaya

Jambalaya Een bijzonder smakelijk en pittig rijstgerecht uit Lousiana, het is ontstaan uit de Creoolse en Cajunse keuken. Er bestaan ontzettend veel recepten van Jambalaya. Het gerecht bestaat uit rijst, veel groenten, pittige kruiden en meestal kip en chorizo. Het is...

One pot pasta met venkel

One pot pasta met venkel Voor iedereen die nog nooit een one pot pasta heeft gemaakt. Moet je echt eens doen! Alle ingredienten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar. Makkelijk, snel en nog lekker ook. Met de ingrediënten kun je varieren wat je wilt,...

Spanakoriso

Spanakoriso Griekse spinazierijst, nog een klassieker uit de Griekse keuken. Gemaakt van risottorijst en heel veel verse spinazie. Op internet vindt je veel recepten, de meeste erg makkelijk. Dit recept komt uit het geweldige kookboek Greek van George Calombaris. Iets...

Tagliatella met ratatouille

Tagliatella met ratatoille De zomer op je bord. Een pastagerecht met veel zomerse groenten en Mediterraanse smaken. Daar wordt je weer blij van op een regenachtige dag! Ingredienten - ca. 400 gr pasta - 1 courgette - 1 aubergine - 1 rode paprika - 1 rode ui - 2 teen...

Pasta pesto met broccoli

Pasta pesto met broccoli Een super makkelijke pasta die met 15 minuten op tafel staat. Ideaal voor als je weinig tijd hebt. Erg lekker bovendien en door broccoli toe te voegen krijg je meteen voldoende groenten binnen. Dat is ook weer fijn De pesto maken wij zelf, zie...

Pasta met gorconzolasaus

Pasta met gorconzolasaus Makkelijk, snel en lekker. Een ideaal gerecht voor de door de week, als je weinig tijd hebt of voor na het sporten. Je bent met 15 minuten klaar, en hebt de eerste 24 uur geen honger meer! Ingredienten - 300 gr spagetti of andere pasta - 1 ui...

Paella

Paella Een feest op tafel! Deze vegetarische paella zit zo vol met verschillende groenten en kruiden, het is echt een prachtig, kleurrijk en bijzonder smakelijk gerecht. Als je eerst alle groenten snijdt, en dan is het maken van de paella echt zo gedaan. Recept van...

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma Net als de Caponata een klassiek Siciliaans gerecht. Smullen!! Pasta met een heerlijke saus op basis van aubergine, tomaten en gezouten ricotta. In plaats van gezouten ricotta (niet altijd makkelijk te krijgen) kun je ook heel goed pecorino of...

Lasagne florentine

Lasagne Florentine Lasagne met spinazie dus. Ooit op internet tegengekomen als romige lasagne met spinazie, uitgeprobeerd en inderdaad een heel romige lasagne. Geen slank recept, maar wel lekker. Ingredienten - 350 gr vegetarisch gehakt (de vegetarische slager of...

Pasta Peperonata

Pasta PeperonataPasta met een saus van zacht gesmoorde paprika’s. Uit het boek “jamie’s dinners” van Jamie Oliver.Ingredienten - 2 rode paprika’s - 2 gele paprika’s - olijfolie - zout/peper - 2 rode uien - 2 teen knoflook - 2 hand bladpeterselie fijngesneden,...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....