Vegetarische

Pasta’s en rijstgerechten

 

Onze pasta en rijst recepten

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Pasta met spruitjes

Pasta met spruitjes

Pasta met spruitjesVoor de spruitjesliefhebbers.Een winterse pasta met roerbak spruitjes, champignons en roomsaus.Ingredienten– 300 gr pasta– olijfolie– 250 gr champignons– 400 gr spruiten– 175 gr vegetarische spekjes– 2 tenen knoflook– 200 ml kookroom– 100 gr...

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olioPasta met knoflook en olie dus.Weer een klassieker uit de Italiaanse keuken.Een pasta met heel weinig ingrediënten, super simpel.Maar zo ontzettend lekker!Ingredienten– 350 gr pasta– ca. 6 tenen knoflook– 120 ml olijfolie– 1 theel chiliflakes (of...

Tortellini Alfredo met broccoli

Tortellini Alfredo met broccoli

Tortellini Alfredo met broccoliOorspronkelijk bestond dit gerecht uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.Bedacht door ene Alfredo.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.In deze...

Tortellini met spinazie-roomsaus

Tortellini met spinazie-roomsaus

Tortellini met spinazie-roomsausZoek je een makkelijk, snel en lekker gerecht voor de door de week, dan is dit ideaal.Je bent met 15 minuten klaar, en hebt maar 2 pannen nodig.Het is wel een beetje machtig, maar met de R in de maand mag dat wel.IngredientenLet op voor...

Veganistische Rotolo

Veganistische Rotolo

Veganistische RotoloGeen lasagne, geen cannelloni maar rotolo.Gevulde lasagnevellen, rechtop geplaatst in een tomatensaus en afgebakken in de oven.Hierdoor krijg je een combinatie van smeuïge rolletjes met een knapperige bovenkant.Deze versie heeft een vulling van...

Supersnelle curry

Supersnelle curry

Supersnelle curryDeze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.Ingredienten– 2 eetl olie– 1/2 rode ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 1 eetl kerriepoeder–...

One pot pasta met spinazie

One pot pasta met spinazie

One pot pasta met spinazieDe ideale door de weekse makkelijke maaltijd.Het blijft toch wel erg makkelijk hoor, die one pot pasta's.Alles in één pan, 15 minuutjes koken, af en toe roeren en klaar!Dit is ons 6e recept voor one pot pasta, allemaal even goed.Je vindt ze...

Surinaamse bami

Surinaamse bami

Surinaamse bamiIk las iets over Surinaamse bami, ging op internet even zoeken, en zag direkt tientallen recepten.Het bijzondere is dat de bami gemaakt wordt van spaghetti!Alle recepten komen erg overeen, bijna iedereen gebruikt dezelfde ingrediënten.De bereiding is...

Sticky shiitakes

Sticky shiitakes

Sticky shiitakesPlakkerige Aziatisch gekruide paddenstoelen dus!Van sticky chicken heeft iedereen vast wel gehoord.Deze vegan versie is makkelijk te bereiden en ongelooflijk lekker.IngredientenVoor 2-3 personen– 450 gr shiitakes (grote champignons kan ook)– 50 gr (ca...

Mac and cheese met prei

Mac and cheese met prei

Mac and cheese met preiMacaroni met kaassaus dus.Het is niets meer, maar mac and cheese klinkt wel beter.Het is vooral in Noord-Amerika een geliefd gerecht, en wordt ook veel als bijgerecht bij de barbecue gegeten. Ik moet er niet aan denken!Toch nieuwsgierig naar dit...

One pot pasta Primavera

One pot pasta Primavera

One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....

One pot pasta met prei

One pot pasta met prei

One pot pasta met prei Ja we hebben er weer een, one pot pasta! Ons derde recept. Deze keer met prei, spinazie en champignons. Alle ingrediënten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar. Weinig tijd, geen zin in uitgebreid koken of veel afwas? Dan is...

Lasagne met prei en courgette

Lasagne met prei en courgette

Lasagne met prei en courgette Deze lekkere lasagne aten wij laatst bij anderen. Het recept is van hellofresh. We hebben het al twee keer nagemaakt. Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in. Dus de moeite waard om te delen...

Tomatenrisotto

Tomatenrisotto

TomatenrisottoEen echte zomerse risotto. We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept. Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak...

Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto

PaddenstoelenrisottoRisotto ai funghi zeggen ze in Italie. Deze heerlijke risotto krijgt zijn volle, hartige smaak vooral door het gebruik van porcini of eekhoorntjesbrood. Porcini is in gedroogde vorm het hele jaar door verkrijgbaar. In dit recept hebben we ook nog...

One pot pasta met tomaat

One pot pasta met tomaat

One pot pasta met tomaat Weinig tijd, geen zin om te koken of in veel afwas? Dan is het tijd voor een one pot pasta. Makkelijker kan niet, alle ingredienten in één pan, 10 tot 15 minuten koken, af en toe even roeren en klaar! Het eerste recept van een one pot pasta is...

Surinaamse Roti

Surinaamse Roti

Surinaamse Roti Pasgeleden kreeg ik als kadootje een workshop Soulfood door Keshia’s Kitchen. Geweldig leuk, Keshia begint met informatie over het ontstaan van de invloeden in de Caribische keuken. Daarna gezamenlijk aan het koken en tot slot lekker eten. Haar recept...

Risotto van parelgort

Risotto van parelgort

Risotto van parelgort Parelgort is gepelde en geslepen gerst, rijk aan vitaminen en mineralen en heeft een zeer laag glycaemische waarde. Eerder hebben we er al een lekkere salade mee gemaakt. Nu hebben we er een heerlijke risotto mee gemaakt. Wel erg voedzaam, ik zou...

Pasta “carbonara”

Pasta “carbonara”

Pasta "carbonara" Geen originele pasta carbonara natuurlijk, maar wel lekker. Smeuig door room, eidooiers en kaas en in plaats van spekjes hebben we champignons toegevoegd. Weer een supermakkelijk recept voor comfort food, met 15 minuten op tafel! Maak er wel een...

Jambalaya

Jambalaya

JambalayaEen bijzonder smakelijk en pittig rijstgerecht uit Lousiana, het is ontstaan uit de Creoolse en Cajunse keuken. Er bestaan ontzettend veel recepten van Jambalaya. Het gerecht bestaat uit rijst, veel groenten, pittige kruiden en meestal kip en chorizo. Het is...

One pot pasta met venkel

One pot pasta met venkel

One pot pasta met venkel Voor iedereen die nog nooit een one pot pasta heeft gemaakt. Moet je echt eens doen! Alle ingredienten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar. Makkelijk, snel en nog lekker ook. Met de ingrediënten kun je varieren wat je wilt,...

Spanakoriso

Spanakoriso

SpanakorisoGriekse spinazierijst, nog een klassieker uit de Griekse keuken. Gemaakt van risottorijst en heel veel verse spinazie. Op internet vindt je veel recepten, de meeste erg makkelijk. Dit recept komt uit het geweldige kookboek Greek van George Calombaris. Iets...

Tagliatella met ratatouille

Tagliatella met ratatouille

Tagliatella met ratatoille De zomer op je bord. Een pastagerecht met veel zomerse groenten en Mediterraanse smaken. Daar wordt je weer blij van op een regenachtige dag! Ingredienten- ca. 400 gr pasta - 1 courgette - 1 aubergine - 1 rode paprika - 1 rode ui - 2 teen...

Pasta pesto met broccoli

Pasta pesto met broccoli

Pasta pesto met broccoli Een super makkelijke pasta die met 15 minuten op tafel staat. Ideaal voor als je weinig tijd hebt. Erg lekker bovendien en door broccoli toe te voegen krijg je meteen voldoende groenten binnen. Dat is ook weer fijn De pesto maken wij zelf, zie...

Pasta met gorgonzolasaus

Pasta met gorgonzolasaus

Pasta met gorgonzolasaus Makkelijk, snel en lekker. Een ideaal gerecht voor de door de week, als je weinig tijd hebt of voor na het sporten. Je bent met 15 minuten klaar, en hebt de eerste 24 uur geen honger meer! Ingredienten- 300 gr spagetti of andere pasta- 1 ui- 2...

Paella

Paella

PaellaEen feest op tafel! Deze vegetarische paella zit zo vol met verschillende groenten en kruiden, het is echt een prachtig, kleurrijk en bijzonder smakelijk gerecht. Als je eerst alle groenten snijdt, en dan is het maken van de paella echt zo gedaan. Recept van...

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma Net als de Caponata een klassiek Siciliaans gerecht. Smullen!! Pasta met een heerlijke saus op basis van aubergine, tomaten en gezouten ricotta. In plaats van gezouten ricotta (niet altijd makkelijk te krijgen) kun je ook heel goed pecorino of...

Lasagne florentine

Lasagne florentine

Lasagne Florentine Lasagne met spinazie dus. Ooit op internet tegengekomen als romige lasagne met spinazie, uitgeprobeerd en inderdaad een heel romige lasagne. Geen slank recept, maar wel lekker. Ingredienten- 350 gr vegetarisch gehakt (de vegetarische slager of...

Pasta Peperonata

Pasta Peperonata

Pasta PeperonataPasta met een saus van zacht gesmoorde paprika’s. Uit het boek “jamie’s dinners” van Jamie Oliver.Ingredienten- 2 rode paprika’s - 2 gele paprika’s - olijfolie - zout/peper - 2 rode uien - 2 teen knoflook - 2 hand bladpeterselie fijngesneden, steeltjes...