Pasta met gorconzolasaus

Makkelijk, snel en lekker.
Een ideaal gerecht voor de door de week, als je weinig tijd hebt of voor na het sporten.
Je bent met 15 minuten klaar, en hebt de eerste 24 uur geen honger meer!

Ingredienten

– 300 gr spagetti of andere pasta
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 250 gr kastanje champignons
– 200 gr gorconzola
– 200 ml kookroom
– 2 flinke handen rucola of spinazie
– pijnboompitjes
– scheut olijfolie

Bereidingswijze

Kook de pasta.
Snipper de ui en knoflook, fruit aan in een scheut olijfolie.
Veeg de champignons schoon, snijd in plakjes, voeg toe aan de ui en bak mee.
Verkruimel de gorconzola boven de champignons, zet de vlam laag en laat de kaas al roerend smelten.
Voeg de kookroom toe, zet de vlam iets hoger, breng de room aan de kook en klaar!
Breng de saus op smaak met vers gemalen peper.
Voeg op het laatst de rucola of spinazie toe.
Meng de gorconzolasaus door de pasta en bestrooi met geroosterde pijnboompitjes.

Ook lekker

Bolognesesaus met linzen

Bolognesesaus met linzenDe traditionele pastasaus die iedereen wel kent.Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.Erg lekker, gezond en voedzaam.Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.Ingredienten– 20 gr gedroogde porcini– 1 rode ui–...

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....