Vegetarische

Desserts

Onze desserts

Kokosballetjes

Kokosballetjes Heerlijke balletjes van pure chocolade met een kokosvulling. Of noem ze bounty balletjes, ze lijken namelijk erg op de bekende Bounty. Maar dan veel gezonder, enkel pure ingredienten. Is dat niet fijn snoepen? Je maakt ze in een handomdraai, letterlijk...

Truffels van dadel en amandel

Truffels van dadel en amandel Feestelijke truffels van gezonde ingredienten. Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, amandelen en rauwe cacao. Het kokoslaagje maakt ze heel feestelijk. Voor iedereen die wel lekker maar gezond wil snoepen met de feestdagen....

Mascarponecreme met avocado en aardbeien

Macarponecreme met avocado en aardbeien Een echt zomers dessert. Mascarpone met gepureerde avocado, fris limoensap en citroenmelisse. Een heerlijk frisse creme die heel goed combineert met zoete aardbeien. Smullen!! Ingredienten - 1 avocado - 100 gr mascarpone - rasp...

Yoghurtshake met aardbeien en groene thee

Yoghurtshake met aardbeien en groene thee Veel aardbeien gepureerd met koude groene thee, gemengd met niet te veel yoghurt geeft een verrassende frisse shake. Een snufje kardemom maakt het helemaal af. Heb je zin in een lekker fris tussendoortje dan zou ik deze zeker...

Panna cotta met Griekse yoghurt

Panna cotta met Griekse yoghurt Panna cotta is een echt Italiaanse klassieker die iedereen wel kent. Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Het is en blijft een verrukkelijk nagerecht. Zomers maken wij het met room en Griekse yoghurt, lekker fris. En voor de...

Yoghurtbavarois met bessen

Yoghurtbavarois met bessen Een lekker fris dessert wat het erg goed doet na een wat machtige maaltijd. Je kunt het, zoals op de foto, in een puddingvorm maken, maar in glaasjes kan natuurlijk ook heel goed. De bavarois is snel gemaakt, heeft alleen een paar uur nodig...

Gesluierde boerenmeisjes

Gesluierde boerenmeisjes Tilslørte Bondepiker, een traditioneel dessert uit Noorwegen. Het wordt nog steeds veel gemaakt, vooral in de herfst, in sommige streken in Noorwegen is het ook een traditioneel kerstdessert. Eigenlijk is het een appeltaartje in een glaasje:...

Appelcompote

Appelcompote Nu de appels geplukt mogen worden of zelfs van de bomen vallen is het ook tijd om zelf de lekkerste appelcompote of moes te maken! Als je de appels geschild hebt is het maar 15 minuten werk. En lekker dat het is, daar kan geen potje tegenop. Ingredienten...

Panna cotta met bramensaus

Panna cotta met bramensaus Als je dan net als wij bramensap hebt gemaakt, kun je daar een heerlijke bramensaus van maken. En dat in combinatie met een frisse panna cotta met Griekse yoghurt, dan heb je gewoon het lekkerste nazomerdessert ooit! Ingredienten Voor 6...

Groene smoothie

Groene smoothie Regen, hagel en natte sneeuw slaat tegen de ramen Binnen is het lekker warm. Tijd om een vitamine boost te nemen. Ingredienten – 8 stengels bleekselderij – 2 groene appels – 1 komkommer – 1 citroen – 4 cm gember – 4 handjes spinazie Bereidingswijze Was...

Bramensap

Bramensap Bramenplukken een verslavende bezigheid! Het is dit jaar een bijzonder goed bramenjaar, heel veel lekkere dikke bramen, die kun je gewoon niet laten hangen, die moet je plukken. En er dan lekker sap van maken, daar wordt een mens blij van. Ingredienten...

Mascarponeroom met wijnbessen

Macarponeroom met wijnbessen Weer een super makkelijk dessert, maar o zo lekker. Wij hebben een flinke Japanse wijnbes boordevol frisse rode vruchtjes. Die mooie vruchtjes vragen gewoon om een simpel recept. Door hun frisse smaak combineren ze heel goed met romige...

Rabarberpudding

RabarberpuddingNog een lekker toetje met rabarber. Nu er nog rabarber is moeten we er nog lekker van genieten.Ingredienten - 400 gr rabarber - 1 eetl. boter - 25 gr suiker - 3 dl yoghurt - 1 dl slagroom - 2 gr AgarBereidingswijze Was de rabarber en snijd in stukjes....

Rabarbertaart met frangipane

Rabarbertaart met frangipane Rabarbertijd! Het is weer zover, we kunnen weer oogsten en genieten van deze veelzijdige groente. Compote en chutney klaar en in potten in de voorraadkast. Tijd voor een lekkere taart. Deze iets zoete taart combineert heel goed met de...

Koningstoetje

Koningstoetje Ik zag een afbeelding in de Allerhande en wist direkt dat ik dit leuke glaasje ging maken voor koningsdag. Rood, wit, blauw, Hollandser kan het niet worden. Blauwe bessen, (room)yoghurt en rode-vruchtencompote meer heb je niet nodig. Een recept kun je...

Paastruffels

Paastruffels Voor wie gezond wil snoepen met de paasdagen. Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, noten en rauwe cacao. We hebben ze bekleed met verschillende laagjes: kokos, nootjes of cacao. Ingredienten Voor ca. 20 stuks - 200 gr zachte dadels, ontpit -...

Yoghurttaart met rode bessen

Yoghurttaart met rode bessen Een taart of een dessert? Een frisse yoghurttaart smaakt altijd! Als ontbijt, bij de koffie, bij de thee en als dessert, voordat je het weet is de taart op. Niet erg, je maakt binnen 15 minuten weer een nieuwe. Wij hebben dan wel potten...

Roomyoghurt met blauwe bessen

Roomyoghurt met blauwe bessen Super simpel, super lekker. En nog beter: blauwe bessen zijn heel gezond! Dus wat willen we nog meer? Ingredienten - 250 gr blauwe bessen - honing of maple siroop - 8 volkoren biscuitjes of net wat je hebt, wij hadden cantuccini - 250 gr...

Sinterklaas-tiramisu

Sinterklaas tiramisu Een heerlijke tirmisu met speculaasjes en kruidnootjes! Als dit geen leuk en lekker nagerecht is met Sinterklaasavond. Voor kinderen kun je de likeur vervangen door een lekkere koffiesiroop zonder alcohol. Ingredienten Voor 4 flinke glaasjes: - 4...

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter. Het hele huis ruikt lekker als je stoofpeertjes zachtjes staan te pruttelen. Zodra ze in de winkels te koop zijn krijgen wij er trek in. Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, of als...

Appel-perencrumble

Appel-perencrumble De laatste peren uit onze boom gemengd met de eerste frisse appels uit de andere boom. Je kunt crumbles maken met veel soorten fruit maar deze appel-perencrumble past precies goed in de herfst en winter. Een laagje creme fraiche over het fruit maakt...

Oma’s Appeltaart

Oma's Appeltaart Wie lust dat niet, eigen gebakken appeltaart. Het hele huis ruikt ernaar! En ook al zijn er honderden recepten, met toevoegingen van weet ik wat allemaal, een ouderwetse Hollandse appeltaart uit Oma’s tijd blijft bij ons toch favoriet. Ingredienten -...

Gegrilde perzik met mascarpone-yoghurt

Gegrilde perzik met mascarpone Ook weer zo’n super zomers toetje dat het altijd goed doet. Een beetje retro, dat wel. Na een barbecue is het heel lekker om je perziken op de bbq te grillen, maar ook bij geen barbequeweer is dit heel goed in huis te bereiden op een...

Mascarpone ijs

Mascarpone ijs Zo simpel en zo lekker! IJs van mascarpone en vers fruit is zo gemaakt. Ook zonder ijsmachine. De bereiding kost maar 10 minuten, het wachten duurt echter uren. Maar dat is het zeker waard! Je kunt dit makkelijke ijs met iedere fruitsoort maken. Net wat...

Blauwe bessensmoothie

Blauwe bessensmoothie Blauwe bessen zijn enorm gezond en voedzaam. Dus een gezonde start van de dag met deze smoothie met blauwe bessen, banaan en yoghurt. Een nog gezonder ontbijtje: voeg ook een handje havermout toe aan deze smoothie. Als tussendoortje op warme...

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen Kersentijd! Heerlijk! En dan moet er een clafoutis gebakken worden. Clafoutis is een Frans klassiek dessert. Het wordt oorspronkelijk gemaakt van kersen die worden overgoten met een dik beslag van bloem, eieren en melk. Het wordt in de oven...

Yoghurtsmoothie met bessen

Yoghurtsmoothie met bessen Zoals we afgelopen week al vertelden, we plukken bessen, bessen en nog eens bessen. En we vinden dat nog steeds helemaal niet erg. En we drinken dagelijks ons portie fruit in deze heerlijke yoghurtsmoothies. Lekker als ontbijt, tussendoortje...

Rode bessen

Rode bessen Het is weer oogsttijd van de rode bessen. Onze struiken hangen helemaal vol met prachtige rijpe, rode bessen. We plukken schalen en vergieten vol! Helemaal niet erg. Maar we moeten er wel iets mee doen: lekker in de yoghurt, bakken in een taart, we...

rabarber compote

Rabarbercompote De 21e van juni hebben we de laatste rabarberstelen geoogst, het rabarberseizoen is weer voorbij. Na 21 juni schijnt het gehalte oxaalzuur in rabarber hoger te worden, en voor de plant is het ook beter om een paar stelen aan de plant te laten. En om nu...

Roomyoghurt met rabarber en haverkruimels

Roomyoghurt met rabarber en haverkruimels Het is nog volop rabarbertijd, onze plant groeit maar door! Vinden wij helemaal niet erg, we blijven smullen. Nu hebben we een heerlijk recept uit Zweden wat we graag met jullie delen. Je kunt de drie onderdelen ruim van te...

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble Wat een feest, onze rabarberplant die we vorig jaar geplant hebben groeit als kool! Dus de eerste stengels geoogst en er direkt een heerlijk toetje van gemaakt. Rabarbercrumble, maar dan een beetje gezond. Gezoet met maplesiroop en dadels, en kokosolie...

Sinaasappelcreme met tijm

Sinaasappelcreme met tijm Een heerlijk fris nagerechtje van Griekse yoghurt en sinaasappelsap. De sinaasappelrasp en verse tijmblaadjes geven een heel verrassende smaak. Leuk voor je paasbrunch. Ingredienten Voor 6 glaasjes of 8 kleine glaasjes - 4 sinaasappels - 300...

Croissant pudding met karamel

Croissant pudding met karamel No waste, pudding van oude croissantjes. Nou ja, met slagroom, bourbon en suiker is het natuurlijk niet echt no waste, en erg gezond of slank is het ook niet. Maar het is wel zo ontzettend lekker dat je blij bent dat je croissantjes over...

Gevulde mandarijntjes

Gevulde mandarijntjes Nog een geweldig leuk kerstdessert. Weinig werk, groots resultaat. Ziet er toch prachtig uit! Laat alleen voor de kinderen het likeurtje weg. Ingredienten - In- 8 mandarijnen - 250 gr Griekse yoghurt - 250 gr mascarpone - 3 eetl vloeibare honing...

Eton mess, een soort van

Eton mess, een soort van Echt een dessert voor de feestdagen, lekker, fris, makkelijk en snel klaar. Eton mess wordt origineel gemaakt van meringues, slagroom en aardbeien. Maar je kunt de slagroom vervangen door Griekse yoghurt met of zonder slagroom of door...

Speculaasparfait

Speculaasparfait Een geweldig dessert met speculaasjes. Leuk voor Sinterklaasavond, maar smaakt natuurlijk de hele winter heel goed. Wij garneren het vaak met bessencompote, maar met stoofpeertjes is ook heel lekker. Handig: het kan ruim van tevoren worden gemaakt,...

Panna cotta met sinaasappelsaus

Panna cotta met sinaasappelsaus Kerstidee, feestelijk nagerecht. De sinaasappelrasp door de room en het frisse sinaasappelsausje bovenop maken deze panna cotta tot een echt kerstdessert. Een lekkere frisse afsluiter van een kerstdiner. Je kunt de panna cotta ook heel...

Clafoutis met ricotta en bramen

Clafoutis met ricotta en bramen Clafoutis is een echte Franse klassieker uit de streek Limousin. Oorspronkelijk wordt het gemaakt van kersen die worden overgoten met een dik beslag van eieren, melk en bloem. Het wordt in de oven gebakken en lauw als nagerecht...

Aardbeien gemarineerd in Limoncello

Aardbeien gemarineerd in Limoncello Kregen we zomaar een heerlijk flesje zelfgemaakte Limoncello van vriend J! Erg lekker in een glaasje natuurlijk, maar ook heel lekker om er een super zomers nagerechtje mee te maken: Griekse yoghurt met gemarineerde aardbeien. Wie...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....