Koningstoetje

Ik zag een afbeelding in de Allerhande en wist direkt dat ik dit leuke glaasje ging maken voor koningsdag.
Rood, wit, blauw, Hollandser kan het niet worden.
Blauwe bessen, (room)yoghurt en rode-vruchtencompote meer heb je niet nodig.
Een recept kun je het eigenlijk niet noemen. Lekker is het wel.

Ingredienten

– 4 leuke glaasjes of potjes
– 125 gr blauwe bessen
– compote van rode vruchten of rabarber
– 400 gr Griekse yoghurt, kwark, Umer of Skyr, net wat je wilt
– slagroom als je wilt, stijfgeklopt door de yoghurt of kwark gespateld

Bereidingswijze

Verdeel de blauwe bessen over de glaasjes.
Schep hier de (room)yoghurt, kwark of wat je wilt op.
Verdeel er tot slot je compote over.

Een lekker recept voor bessen- of rabarbercompote kun je op de website, onder desserts vinden.

Ook lekker

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curd

Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curd

Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensaus

Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...