Mini appeltaartjes

Vandaag doen we het wat anders.
We bakken mini appeltaartjes.
Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.

Ingredienten

Voor 12 stuks
– 400 gr bloem
– 150 gr basterdsuiker
– 200 gr boter, koud
– 1 theel zout
– 1/2 eitje (geklutst)
– 1 eetl koud water
– 1 zakje vanillesuiker (8 gr)

Vulling:
– ca 3 a 4 appels
– 50 gr kristalsuiker
– flink kaneel
– 1 hand rozijnen
– 1 eetl custardpoeder

Extra:
– paneermeel
– 1/2 eitje (geklutst)
– muffinvorm voor 12 stuks

Bereidingswijze

Roer de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en zout door elkaar. Voeg de in stukjes gesneden boter, de eetl water en het 1/2 eitje toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Dek af en laat in koelkast ± 30 minuut rusten.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes. Meng er de suiker, kaneel, rozijnen en custardpoeder door.
Vet de muffinvorm in en bestuif licht met wat bloem.
Rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een grote lap.
Steek rondjes uit die iets groter zijn dan je muffinvormpjes. (gebruik bijvoorbeeld een kookring of kommetje)
Bekleed de muffinvormpjes met het deeg.
Strooi op iedere bodem een beetje paneermeel.
Vul de vormpjes met de appelblokjes.
Rol het resterende deeg uit en snijd hiervan smalle strookjes. Leg deze boven op de appels.
Bestrijk de deegstrookjes met het andere 1/2 eitje.
Bak de taartjes ca. 25 minuten op 170 graden.

Ook lekker

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Slof met bessen

Slof met bessen

Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Naanbrood

Naanbrood

NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...