Vegetarische

Kerst inspiraties

Overheerlijke recepten voor de feestdagen

Onze Kerst recepten

Cranberrysaus

Cranberrysaus

CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...

Klassieke Tiramisu

Klassieke Tiramisu

Klassieke TiramisuWie kent het niet?Deze klassieker uit de Italiaanse keuken stond nog niet op onze site.Heel gek, want we eten dit ontzettend lekkere dessert toch zeker al 30 jaar!Het doet het altijd goed na een Italiaans etentje.Bij deze ons basisrecept, simpel en...

Kerstkrans salade

Kerstkrans salade

Kerstkrans salade Deze lekker frisse salade in de vorm van een kerstkrans staat erg mooi op de kersttafel.Fris groen met rood van tomaatjes, rode ui, cranberry's en granaatappelpitjes.Echte kerstkleurtjes!Ingredienten– 100 gr gemengde sla, eikenbladsla of rucola– 1...

Salame di sioccolato

Salame di sioccolato

Salame di sioccolatoZoete chocoladesalamiEen Italiaans dessert gemaakt van koekjes, cacao, boter en suiker. Met soms ook noten en/of een beetje likeur.Eigenlijk lijkt het veel op de in Nederland bekende arretjescake.Maar ik vind deze salami er veel leuker uitzien.Het...

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brieEcht een voorgerechtje voor kaasliefhebbers.De combinatie van brie met walnoten en peer is altijd goed.Door de peer te grillen wordt deze lekker zacht met een zoete, iets gerookte smaak.Een handje cranberry's erover en je salade is...

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaaf

Amandel- of banketstaafDit hoort echt bij December en zeker op Sinterklaasavond en de Kerstdagen.Het is heel weinig werk om deze lekkere amandelstaaf zelf te maken.Bovendien ontzettend lekker als de staaf versgebakken, knapperig en nog warm is.Ingredienten– 1 rol...

Appelcompote met cranberry’s

Appelcompote met cranberry’s

Appelcompote met cranberry'sFeestelijke compote voor de Kerstdagen.Bij het Kerstdiner is het altijd erg lekker om koude bijgerechten op tafel te hebben.Stoofpeertjes en cranberry compote mogen eigenlijk niet ontbreken.En deze appelcompote met cranberry's komt nu ook...

Bloemenboter

Bloemenboter

BloemenboterFeestelijke boter voor op de feesttafel.Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.'s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen...

Smashed potatoes

Smashed potatoes

Smashed potatoesDe lekkerste, knapperigste aardappeltjes maak je zelf!Dat geroosterde aardappeltjes uit de oven lekker zijn, dat weten we natuurlijk al heel lang.Maar deze geplette aardappeltjes overtreffen alles.Heerlijk knapperig en toch zacht van binnen.De...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf BourguignonBen je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook...

Vegan Kerstfudge

Vegan Kerstfudge

Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...

Cranberry compote met rozemarijn

Cranberry compote met rozemarijn

Cranberry compote met rozemarijnGeen Kerst zonder cranberry's, cranberry's horen bij Kerst!Wij gebruiken cranberry's in gebak, snoep, groentegerechten en salades.En zo maken wij ook ieder jaar compote van cranberry's. Zie ook op de site.Deze keer hebben we rozemarijn...

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Spruitjes met vegan spekjes

Spruitjes met vegan spekjes

Spruitjes met vegan spekjesSpruitjes met gebakken spekjes kent iedereen wel.De hartige spekjes geven de meegebakken spruitjes een verrassend lekkere smaak.Dat kan dus ook vegan!Deze gemarineerde, geroosterde reepjes paddenstoel geven ook die lekker hartige smaak aan...

Geroosterde wortels

Geroosterde wortels

Geroosterde wortelsZo simpel, maar zoo lekker.Gewoon een bos wortels, beetje olie, tijm en zeezout erbij, 30 minuutjes in de oven en je hebt toch een lekker bijgerecht!Ingredienten– 1 bos wortels– olijfolie– paar takjes tijm– grof zeezoutBereidingswijzeBoen de wortels...

Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

SlagroomtruffelsZoo lekker, een romige vulling van slagroom en boter, een knapperig laagje chocolade en cacaopoeder.Dit zijn de truffels die je alleen bij een echte banketbakker kan kopen.Maar vanaf nu maak je ze gewoon zelf!Zelf slagroomtruffels maken is echt niet...

Mousse met bietjes

Mousse met bietjes

Mousse met bietjesEen dessert met bietjes? Ja hoor, dat kan heel goed!Een mooi roze herfstdessert, bijzonder van smaak. (lichte bietjessmaak dus)Deze mousse hebben we gemaakt met roomkaas en slagroom.Heb je liever een iets frissere smaak? Dan kun je de roomkaas heel...

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Kerst Wellington

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

Kerst fudge

Kerst fudge

Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...

Muffins met cranberry’s

Muffins met cranberry’s

Muffins met cranberry'sDeze super lekkere en voedzame muffins zullen het goed doen bij de Kerstbrunch.De friszure cranberry's komen helemaal tot hun recht in deze muffins.Ik weet zeker dat wij deze nog vaker zullen eten deze winter, zolang er cranberry's zijn te...

Clafoutis met cranberry’s

Clafoutis met cranberry’s

Clafoutis met cranberry'sCranberry's, ze zijn er weer!Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen.En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten.We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...

Wintertrifle

Wintertrifle

Wintertrifle Weer een heerlijk nagerecht voor bijvoorbeeld Sinterklaasavond. Maar deze lekkere combinatie van mascarponeroom en mandarijntjes doet het natuurlijk de hele winter goed. Vandaar de naam wintertrifle. Ingredienten - 4 lekkere mandarijnen - 250 gr...

Truffels van dadel en amandel

Truffels van dadel en amandel

Truffels van dadel en amandel Feestelijke truffels van gezonde ingredienten. Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, amandelen en rauwe cacao. Het kokoslaagje maakt ze heel feestelijk. Voor iedereen die wel lekker maar gezond wil snoepen met de feestdagen....

Mailänderli

Mailänderli

MailänderliZwitserse kerstkoekjes (van Jenny). In Zwitserland worden Weinachtsguetzli, kerstkoekjes, nog in enorme hoeveelheden thuis gebakken. Het is een echte traditie. Men bakt ze ruim voor de kerstdagen, vooral om uit de delen. Er zijn verschillende soorten,...

Kerststol

Kerststol

KerststolWaarom ik die nog niet eerder zelf heb gebakken weet ik echt niet. Maar nu heb ik hem dan eindelijk gemaakt, super goed gelukt en lekker! Niet moeilijk en gegarandeerd zonder een waslijst aan nare toevoegingen. Zal waarschijnlijk iets minder lang houdbaar...

Gegratineerde witlof

Gegratineerde witlof

Gegratineerde witlof Herfst, de tijd voor comfort food waar je lekker warm van wordt. Stamppotjes, gevulde soepen of ovengerechten. Maar ook weer tijd voor andere groenten. Zo is er nu weer witlof verkrijgbaar, een echte herfst/winter groente. Witlof is een ideale...

Gesluierde boerenmeisjes

Gesluierde boerenmeisjes

Gesluierde boerenmeisjes Tilslørte Bondepiker, een traditioneel dessert uit Noorwegen. Het wordt nog steeds veel gemaakt, vooral in de herfst, in sommige streken in Noorwegen is het ook een traditioneel kerstdessert. Eigenlijk is het een appeltaartje in een glaasje:...

Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep Een heerlijk herfstig soepje dat met 15 minuten op tafel staat! Ideaal voor als je weinig tijd hebt. Paddenstoelen, room en tijm, een bijzonder smakelijke combinatie. Meer hoeven we niet meer te zeggen. Ingredienten- 400 gr paddenstoelen - 2...

Knoflooksoep

Knoflooksoep

KnoflooksoepJe hebt knoflooksoep en knoflooksoep soep, maar deze versie van Onno Kleyn is echt heel erg lekkere knoflooksoep! Het pellen van de teentjes knoflook is het meeste werk, je hebt 2 grote bollen, ca. 30 tenen verse knoflook nodig, echt waar. Verder is het...

Spruitjessalade

Spruitjessalade

SpruitjessaladeZo fris heb je spruitjes nog nooit gegeten! Een salade met spruitjes, peer, blauwe kaas en granaatappelpitjes. Zelfs degene die niet van gekookte spruitjes houden, zullen deze salade lusten. Ingredienten- 200 gr spruitjes - 2 peren - 100 gr blauwe kaas...

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

StoofpeertjesStoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter. Het hele huis ruikt lekker als je stoofpeertjes zachtjes staan te pruttelen. Zodra ze in de winkels te koop zijn krijgen wij er trek in. Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, of als...

Mosterdsoep

Mosterdsoep

MosterdsoepDe lekkerste mostersoep, gebonden en vol van smaak. Ingredienten 2 prei 1 bosje bosui 4 eetl. dyon mosterd scheutje olie 1,5 ltr. bouillon 50 gr. boter 60 gr. bloem 2 eidooiers 200 ml. slagroom 1 flinke lepel grove mosterd (Marne) zout/peper naar smaak...

Gekarameliseerde witlof

Gekarameliseerde witlof

Gekarameliseerde witlof Zo lekker heb je witlof nog nooit gegeten! Gekarameliseerd met honing en tijm. Je hebt maar een paar minuten en een wok nodig, en je hebt een totaal andere smaak aan je witlof gegeven. Ziet er bovendien ook heel mooi uit, toch? Ingredienten- 4...

Cranberry compote

Cranberry compote

Cranberry compoteVoor iedereen die nog cranberry’s in de koelkast hebben liggen en ze door de drukte zijn vergeten.Ons recept voor cranberry compote: gezoet met honing en sinaasappelsap en een vleugje kaneel, zo lekker en gezond!De compote is binnen 15 minuten klaar...

Gevulde mandarijntjes

Gevulde mandarijntjes

Gevulde mandarijntjes Nog een geweldig leuk kerstdessert. Weinig werk, groots resultaat. Ziet er toch prachtig uit! Laat alleen voor de kinderen het likeurtje weg. Ingredienten- In- 8 mandarijnen- 250 gr Griekse yoghurt- 250 gr mascarpone- 3 eetl vloeibare honing- 2...

Kersttulband

Kersttulband

KersttulbandEcht de allerlekkerste kersttulband ooit! Die mag niet ontbreken. Geen kerst zonder de extra gevulde kersttulband van Judith. Jarenlang zijn wij op het werk door collega Judith verwend met deze geweldige tulband. Ieder jaar bakte zij deze tulbanden in...

Eton mess, een soort van

Eton mess, een soort van

Eton mess, een soort van Echt een dessert voor de feestdagen, lekker, fris, makkelijk en snel klaar. Eton mess wordt origineel gemaakt van meringues, slagroom en aardbeien. Maar je kunt de slagroom vervangen door Griekse yoghurt met of zonder slagroom of door...

Speculaasparfait

Speculaasparfait

SpeculaasparfaitEen geweldig dessert met speculaasjes. Leuk voor Sinterklaasavond, maar smaakt natuurlijk de hele winter heel goed. Wij garneren het vaak met bessencompote, maar met stoofpeertjes is ook heel lekker. Handig: het kan ruim van tevoren worden gemaakt, dus...

Kerstsalade

Kerstsalade

Kerstsalade  Nog zo’n heerlijke salade die het goed zal doen op de Kersttafel. Lekker groen gecombineerd met druiven, noten, avocado en kaas. En omdat het kerst is sterretjes van kaas! Ingredienten– 150 gr. veldsla of rucola – druiven – 150 gr oude kaas, dikke...

Feestelijke kerstsalade

Feestelijke kerstsalade

Feestelijke kerstsalade Kerstidee, feestelijk bijgerecht. Een lekker frisse salade mag niet ontbreken bij het kerstdiner. Deze mooi opgemaakte salade versierd met granaatappelpitjes zal zeker in de smaak vallen. Ingredienten- 100 gr gemengde sla, eikenbladsla of...

Panna cotta met sinaasappelsaus

Panna cotta met sinaasappelsaus

Panna cotta met sinaasappelsaus Kerstidee, feestelijk nagerecht. De sinaasappelrasp door de room en het frisse sinaasappelsausje bovenop maken deze panna cotta tot een echt kerstdessert. Een lekkere frisse afsluiter van een kerstdiner. Je kunt de panna cotta ook heel...

Hasselbacks aardappelen

Hasselbacks aardappelen

Hasselbacks aardappelenKerstidee, feestelijk bijgerecht. Hasselbacks Potatis is een aardappelrecept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm. Bijzonder feestelijke aardappelen die in de oven geroosterd worden. De voorbereiding is echt...

Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep

PaddenstoelensoepHerfst! Het wordt kouder, de bomen kleuren, herfstgeuren in het bos. Dan is het echt tijd voor een kom heerlijke herfstsoep. Soep van paddenstoelen dus. Smullen! Ingredienten- flinke hand porcini, gedroogd eekhoorntjesbrood - 600 gr gemengde...

Paddenstoelentaartjes

Paddenstoelentaartjes

PaddenstoelentaartjesHartige taartjes lekker als luchgerecht, doen het ook heel goed als vleesvervanger bij een “warme maaltijd” Ingredienten 400 gr gemengde paddenstoelen (naar eigen smaak) 50 gr boter 2 teen knoflook, fijngehakt 3 eetl sojasaus vers gemalen peper 6...

AGRITURISMO CA’ PASQUIN

AGRITURISMO CA’ PASQUIN

AGRITURISMO CA' PASQUIN Roccaverano – Piemonte – ItaliaBenvenuti all’Agriturismo Ca’ Pasquin! Agriturismo Ca’ Pasquin is een prachtig afgelegen boerderij op een heuvel midden in de natuur en met uitzicht op het historische dorp Roccaverano, in de regio Piemonte in...