Spruitjessalade

Zo fris heb je spruitjes nog nooit gegeten!
Een salade met spruitjes, peer, blauwe kaas en granaatappelpitjes.
Zelfs degene die niet van gekookte spruitjes houden, zullen deze salade lusten.

Ingredienten

– 200 gr spruitjes
– 2 peren
– 100 gr blauwe kaas (pittige blue of zachte Deense, net wat je lekker vindt)
– ½ granaatappel
– verse peper, grof zeezout
– 1 eetl balsamicoazijn
– 2 eetl olijfolie

Bereidingswijze

Pluk de blaadjes van de spruitjes en blancheer ze ca. 3 minuten in kokend water, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Schil de peren en snijd in dunne partjes.
Verwijder de pitjes uit de granaatappel.
Schik op een schaal de spruitenblaadjes, verdeel de peer en blauwe kaas erover.
Verdeel de granaatappelpitjes erover.
Meng de balsamicoazijn met de olijfolie en besprenkel de salade hiermee.
Strooi tot slot nog wat versgemalen peper en zeezout over de salade.

Ook lekker

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy Silverton

Italiaanse salade van Nancy SilvertonSoms kom je een recept tegen waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder gelezen.Deze salade is zo simpel, maar zo lekker.Goed gevuld en een heerlijke frisse dressing.Lekker bij je Italiaanse maaltijd. Maar kan ook heel goed...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...