Spruitjessalade

Zo fris heb je spruitjes nog nooit gegeten!
Een salade met spruitjes, peer, blauwe kaas en granaatappelpitjes.
Zelfs degene die niet van gekookte spruitjes houden, zullen deze salade lusten.

Ingredienten

– 200 gr spruitjes
– 2 peren
– 100 gr blauwe kaas (pittige blue of zachte Deense, net wat je lekker vindt)
– ½ granaatappel
– verse peper, grof zeezout
– 1 eetl balsamicoazijn
– 2 eetl olijfolie

Bereidingswijze

Pluk de blaadjes van de spruitjes en blancheer ze ca. 3 minuten in kokend water, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Schil de peren en snijd in dunne partjes.
Verwijder de pitjes uit de granaatappel.
Schik op een schaal de spruitenblaadjes, verdeel de peer en blauwe kaas erover.
Verdeel de granaatappelpitjes erover.
Meng de balsamicoazijn met de olijfolie en besprenkel de salade hiermee.
Strooi tot slot nog wat versgemalen peper en zeezout over de salade.

Ook lekker

Rode koolsalade met sinaasappeldressing

Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...

Groene groenten met gremolata

Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...