Vegetarische

Herfst recepten

Overheerlijke gerechten, volop inspiratie

Onze herfst recepten

Broodje pittige kip

Broodje pittige kip

Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Triffle van hangop

Triffle van hangop

Triffle van hangopHangop, wie kent het nog van vroeger?Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.Erg lekker in combinatie met fruit.Wij hebben het...

Pasta met spruitjes

Pasta met spruitjes

Pasta met spruitjesVoor de spruitjesliefhebbers.Een winterse pasta met roerbak spruitjes, champignons en roomsaus.Ingredienten– 300 gr pasta– olijfolie– 250 gr champignons– 400 gr spruiten– 175 gr vegetarische spekjes– 2 tenen knoflook– 200 ml kookroom– 100 gr...

Witlofsalade met walnoten en kaas

Witlofsalade met walnoten en kaas

Witlofsalade met walnoten en kaasWitlof is echt een heel veelzijdige groente, die wat mij betreft nooit verveeld.Je kunt het op veel verschillende manieren bereiden en witlof is goed te combineren met veel ingrediënten: zoet, zuur, hartig, noem maar op.We hebben op de...

Walnoten-carameltaart van Marja

Walnoten-carameltaart van Marja

Walnoten-carameltaart van MarjaAls traditie met Kerst hebben we altijd een grote schaal met walnoten.In December kochten we 2 kilo verse biologische walnoten hier in het dorp.Maar omdat we deze keer maar weinig mensen mochten ontvangen, hebben we nog heel wat noten...

Griesmeelpudding met bitterkoekjes en Amaretto

Griesmeelpudding met bitterkoekjes en Amaretto

Griesmeelpudding met bitterkoekjes en AmarettoGrootmoeders griesmeelpudding maar dan nog lekkerder.Opgepimpt met bitterkoekjes en amandellikeur.Zooooo lekker!Ingredienten– 9 dl melk (amandelmelk)– 1 dl Amaretto– 4 eetl maplesiroop of suiker– 100 gr tarwegriesmeel– 10...

Tortellini Alfredo met broccoli

Tortellini Alfredo met broccoli

Tortellini Alfredo met broccoliOorspronkelijk bestond dit gerecht uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.Bedacht door ene Alfredo.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.In deze...

Appelkruimeltaartje

Appelkruimeltaartje

AppelkruimeltaartjeJa, weer een appeltaartje!Is en blijft toch altijd lekker, een taartje met frisse appel.Lekker bij de koffie, lekker bij de thee, lekker als dessert.Deze heeft een verrassend hartige bodem, amandellaagje en kruimels bovenop.Met dank aan Mw. Y. van...

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...

Salade van paarse spitskool

Salade van paarse spitskool

Salade van paarse spitskoolVioletti of paarse spitskool, net zo'n mooie paarse kleur maar een iets zachter blad als rode kool.Dus nog geschikter voor een lekkere koolsalade.Vol vezels, vit. C en antioxidantenSamen met een fris,rood appeltje en verse walnoten zet je de...

Druivengelei

Druivengelei

DruivengeleiZoals ik vorig jaar al schreef: als je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij.En dan ga je ook kokkerellen met druiven, zoals een Herfstsalade met venkel, appel...

Grimolle Poitevine

Grimolle Poitevine

Grimolle PoitevineDie Fransen die kunnen er wat van, zo veel verschillende taarten en cakes als dessert.Iedere streek heeft wel een eigen klassieker.Zo hebben we al verschillende Clafoutis uit de Limousin en een overheerlijke Bretonse far op de site staanEn nu dus ook...

Tortellini met spinazie-roomsaus

Tortellini met spinazie-roomsaus

Tortellini met spinazie-roomsausZoek je een makkelijk, snel en lekker gerecht voor de door de week, dan is dit ideaal.Je bent met 15 minuten klaar, en hebt maar 2 pannen nodig.Het is wel een beetje machtig, maar met de R in de maand mag dat wel.IngredientenLet op voor...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf Bourguignon

Vegan Boeuf BourguignonBen je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook...

Spruitjes met vegan spekjes

Spruitjes met vegan spekjes

Spruitjes met vegan spekjesSpruitjes met gebakken spekjes kent iedereen wel.De hartige spekjes geven de meegebakken spruitjes een verrassend lekkere smaak.Dat kan dus ook vegan!Deze gemarineerde, geroosterde reepjes paddenstoel geven ook die lekker hartige smaak aan...

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaartHartige taarten eten wij heel regelmatig.Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaartMaar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker...

Mousse met bietjes

Mousse met bietjes

Mousse met bietjesEen dessert met bietjes? Ja hoor, dat kan heel goed!Een mooi roze herfstdessert, bijzonder van smaak. (lichte bietjessmaak dus)Deze mousse hebben we gemaakt met roomkaas en slagroom.Heb je liever een iets frissere smaak? Dan kun je de roomkaas heel...

Stoofpotje met pompoen en linzen

Stoofpotje met pompoen en linzen

Stoofpotje met pompoen en linzenStoofpotten horen echt bij de herfst!Deze eenpans maaltijd boordevol groenten en bonen is een ideale maaltijd voor door de weeks.Verwarmend, goed vullend en bovendien snel klaar.Stoofpotten met vlees moeten uren zachtjes garen, dat...

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjesHerfst, wij houden er wel van. Buiten wind en regen, binnen lekker warm.En in de keuken gaan we ook over op meer verwarmende gerechten.Zoals deze ovenschotel met Hollandse spruitjes.Simpel, voedzaam en verrassend lekker!Ingredienten– 500 gr...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...

Mac and cheese met prei

Mac and cheese met prei

Mac and cheese met preiMacaroni met kaassaus dus.Het is niets meer, maar mac and cheese klinkt wel beter.Het is vooral in Noord-Amerika een geliefd gerecht, en wordt ook veel als bijgerecht bij de barbecue gegeten. Ik moet er niet aan denken!Toch nieuwsgierig naar dit...

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencake

Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...

Salade van tomaat en appel

Salade van tomaat en appel

Salade van tomaat en appelNazomer in de tuin: iedere dag rijpen er nog tomaatjes en vallen er appels van de boom.Daar genieten we dan ook dagelijks van.In deze simpele salade heb ik de tomaatjes en appel gemengd, en dat is toch een lekkere frisse combinatie...

Paddenstoelenragout met zwarte knoflook

Paddenstoelenragout met zwarte knoflook

Paddenstoelenragout met zwarte knoflookZwarte knoflook?Ja, inderdaad zwarte knoflook. Tegenwoordig te koop in verschillende supermarkten.Het is witte knoflook die in 30 a 40 dagen in een oven, op lage temperatuur wordt gefermenteerd. Door dit fermentatieproces vormen...

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....

One pot pasta met prei

One pot pasta met prei

One pot pasta met prei Ja we hebben er weer een, one pot pasta! Ons derde recept. Deze keer met prei, spinazie en champignons. Alle ingrediënten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar. Weinig tijd, geen zin in uitgebreid koken of veel afwas? Dan is...

Kokosballetjes

Kokosballetjes

Kokosballetjes Heerlijke balletjes van pure chocolade met een kokosvulling. Of noem ze bounty balletjes, ze lijken namelijk erg op de bekende Bounty. Maar dan veel gezonder, enkel pure ingredienten. Is dat niet fijn snoepen? Je maakt ze in een handomdraai, letterlijk...

Uiensoep

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Waldorfsalade

Waldorfsalade

WaldorfsaladeEen bekende klassieker: Waldorfsalade. Het blijft een smakelijke frisse knapperige salade. Bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise is het traditionele recept. Wij voegen druiven toe en een frissere dressing, heel lekker! Ingredienten- 3 stengels...

Rode uientaart met port

Rode uientaart met port

Rode uientaart met port In port gekarameliseerde rode uien samen met camembert en tijm. Daar een hartige taart van, zo lekker. Wij aten hem als maaltijd met een frisse salade erbij. Maar koud, in kleine puntjes, met een glaasje port erbij smaakt het ook heerlijk. Het...

Gegratineerde witlof

Gegratineerde witlof

Gegratineerde witlof Herfst, de tijd voor comfort food waar je lekker warm van wordt. Stamppotjes, gevulde soepen of ovengerechten. Maar ook weer tijd voor andere groenten. Zo is er nu weer witlof verkrijgbaar, een echte herfst/winter groente. Witlof is een ideale...

Appelcompote

Appelcompote

AppelcompoteNu de appels geplukt mogen worden of zelfs van de bomen vallen is het ook tijd om zelf de lekkerste appelcompote of moes te maken! Als je de appels geschild hebt is het maar 15 minuten werk. En lekker dat het is, daar kan geen potje tegenop. Ingredienten–...

Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep Een heerlijk herfstig soepje dat met 15 minuten op tafel staat! Ideaal voor als je weinig tijd hebt. Paddenstoelen, room en tijm, een bijzonder smakelijke combinatie. Meer hoeven we niet meer te zeggen. Ingredienten- 400 gr paddenstoelen - 2...

Panna cotta met bramensaus

Panna cotta met bramensaus

Panna cotta met bramensaus Als je dan net als wij bramensap hebt gemaakt, kun je daar een heerlijke bramensaus van maken. En dat in combinatie met een frisse panna cotta met Griekse yoghurt, dan heb je gewoon het lekkerste nazomerdessert ooit! IngredientenVoor 6...

Knoflooksoep

Knoflooksoep

KnoflooksoepJe hebt knoflooksoep en knoflooksoep soep, maar deze versie van Onno Kleyn is echt heel erg lekkere knoflooksoep! Het pellen van de teentjes knoflook is het meeste werk, je hebt 2 grote bollen, ca. 30 tenen verse knoflook nodig, echt waar. Verder is het...

Bramensap

Bramensap

BramensapBramenplukken een verslavende bezigheid! Het is dit jaar een bijzonder goed bramenjaar, heel veel lekkere dikke bramen, die kun je gewoon niet laten hangen, die moet je plukken. En er dan lekker sap van maken, daar wordt een mens blij van. IngredientenBramen...

Mormors Eplekake

Mormors Eplekake

Mormors eplekake Zo noemen ze in Noorwegen grootmoeders appelcake. Ook weer zo’n klassieker die nooit verveelt en altijd smaakt. Hier een super makkelijk recept voor een lekker smeuïge cake. Velbekomme! Eet smakelijk dus. Ingredienten- 800 gr appelen - 250 gr...

Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoepAls je ooit potage hebt gegeten op het Franse platteland, dan waan je je met dit soepje weer helemaal in Frankrijk. Het smaakt precies zoals wij het ons herinneren van een vakantie lang geleden. Een makkelijk en snel recept. Ingredienten- 250 gr prei...

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

StoofpeertjesStoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter. Het hele huis ruikt lekker als je stoofpeertjes zachtjes staan te pruttelen. Zodra ze in de winkels te koop zijn krijgen wij er trek in. Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, of als...

Appel-perencrumble

Appel-perencrumble

Appel-perencrumbleDe laatste peren uit onze boom gemengd met de eerste frisse appels uit de andere boom. Je kunt crumbles maken met veel soorten fruit maar deze appel-perencrumble past precies goed in de herfst en winter. Een laagje creme fraiche over het fruit maakt...

Herfst plaattaart

Herfst plaattaart

Herfst plaattaart Een plaattaart lukt altijd en smaakt altijd. Deelt makkelijk uit en met een soepje of salade erbij heb je een heerlijke maaltijd. Geinspireerd door onze herfstsalade hebben we deze plaattaart belegd met bijna dezelfde ingredienten. (je zou er zelfs...

Herfstige ovenschotel van snijbiet

Herfstige ovenschotel van snijbiet

Herfstige ovenschotel van snijbiet Geen stamppot maar een lekkere ovenschotel. Hartig, goed vullend en verwarmend als de regen tegen de ramen slaat. Vegetarische spekreepjes, veel groente, een laagje Boursin en een smeuige aardappelpuree met kaas. Daar krijg je toch...

Oma’s Appeltaart

Oma’s Appeltaart

Oma's Appeltaart Wie lust dat niet, eigen gebakken appeltaart. Het hele huis ruikt ernaar! En ook al zijn er honderden recepten, met toevoegingen van weet ik wat allemaal, een ouderwetse Hollandse appeltaart uit Oma’s tijd blijft bij ons toch favoriet. Ingredienten-...

Herfstsalade

Herfstsalade

HerfstsaladeEen goede combinatie van smaken, ziet er in een mooie schaal bovendien prachtig uit. Ingredienten- 75 gr rucola of eikenbladsla - 1 struikje witlof - 1 handpeer - 250 gr kastanjechampignons - 1 eetl olijfolie - 150 gr blauwschimmelkaas - 2 eetl noten - 1...

Perentaart met frangipane

Perentaart met frangipane

Perentaart met frangipane De peren vallen van de boom! Dus tijd om er iets mee te doen. Deze taart met frangipane is weer eens wat anders. Frangipane is een soort amandelspijs, maar dan iets luchtiger en door toevoeging van citroen lekker fris. Een super combinatie...

Pasta met gorgonzolasaus

Pasta met gorgonzolasaus

Pasta met gorgonzolasaus Makkelijk, snel en lekker. Een ideaal gerecht voor de door de week, als je weinig tijd hebt of voor na het sporten. Je bent met 15 minuten klaar, en hebt de eerste 24 uur geen honger meer! Ingredienten- 300 gr spagetti of andere pasta- 1 ui- 2...

Hartige preitaart

Hartige preitaart

Hartige Preitaart Dit is nou echt een quiche die nooit verveeld. Eenvoudig, lukt altijd. Je eet hem zowel warm, lauw als koud, smaakt altijd goed. Heerlijk als lunch, maar met salade erbij een volwaardige maaltijd. Ingredienten- bladerdeeg of deeg voor hartige taart -...

Bruschetta met paddenstoelen

Bruschetta met paddenstoelen

Bruschetta met paddenstoelen No waste: maak heerlijke bruschetta’s van oud stokbrood, witbrood of zuurdesembrood. Wij hebben ze deze keer belegd met rucola, gebakken paddenstoelen en feta kaas. Deze combinatie is zeker niet nieuw, maar wel heel lekker. IngredientenAls...

Omelet met paddenstoelen en brie

Omelet met paddenstoelen en brie

Omelet met paddenstoelen en brie Daar wij zelf shiitakes hebben gekweekt, en een flinke oogst hadden, hebben we deze omelet met alleen shiitakes gemaakt. Maar je kunt natuurlijk alle paddenstoelen gebruiken die je wilt. De combinatie met brie is echt super lekker....

Broodje-paddenstoelenragout

Broodje-paddenstoelenragout

Broodje paddenstoelenragout Als ik dan in winkel al die verschillende paddenstoelen zie, dan kan ik daar zo’n ontzettende trek in krijgen. Je kunt er zoveel lekkers mee maken, soepjes, salades, risotto’s, omeletten, vullen noem maar op. En je kunt er ragout mee maken!...

Herfstminestrone

Herfstminestrone

HerfstminestronesoepEet boerenkool eens anders! Deze volle maaltijdsoep met boerenkool is erg lekker en supergezond. En wat ook fijn is: makkelijk en snel klaar. Ingredienten- 2 uien - 2 stengels bleekselderij - 1 winterpeen - 1 rode paprika - 2 vastkokende...

Appelcupcakes

Appelcupcakes

Appelcupcakes van speltbloem Heerlijke appelcupcakes van speltbloem en maplesiroop. Deze zijn door de ingredienten dus veel gezonder om te snoepen. Wij vinden ze heerlijk. Je kunt ze helemaal veganistisch maken door rijst- of soyamelk te gebruiken ,de boter te...

Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep

PaddenstoelensoepHerfst! Het wordt kouder, de bomen kleuren, herfstgeuren in het bos. Dan is het echt tijd voor een kom heerlijke herfstsoep. Soep van paddenstoelen dus. Smullen! Ingredienten- flinke hand porcini, gedroogd eekhoorntjesbrood - 600 gr gemengde...

Geroosterde groentes

Geroosterde groentes

Geroosterde groenten Super makkelijk, de oven doet het werk. De venkel en salie geven een heel bijzondere smaak aan deze schotel. Ingredienten- 2 venkelknollen - 2 rode paprika’s - 1 rode Spaanse peper - 750 gr lekkere aardappelen, ongeschild - 1 aubergine - 2 handen...

Appelbeignets

Appelbeignets

AppelbeignetsSuper makkelijk! Warm aanbevolen. Met bladerdeeg in de oven bereid. IngredientenVoor 6 stuks - bladerdeeg, 12 plakjes - 2 frisse appels, bv goudrenet - suiker vermengd met kaneel - 1 geklutst eitje BereidingswijzeSchil de appels en verwijder het klokhuis...

Paddenstoelentaartjes

Paddenstoelentaartjes

PaddenstoelentaartjesHartige taartjes lekker als luchgerecht, doen het ook heel goed als vleesvervanger bij een “warme maaltijd” Ingredienten 400 gr gemengde paddenstoelen (naar eigen smaak) 50 gr boter 2 teen knoflook, fijngehakt 3 eetl sojasaus vers gemalen peper 6...

AGRITURISMO CA’ PASQUIN

AGRITURISMO CA’ PASQUIN

AGRITURISMO CA' PASQUIN Roccaverano – Piemonte – ItaliaBenvenuti all’Agriturismo Ca’ Pasquin! Agriturismo Ca’ Pasquin is een prachtig afgelegen boerderij op een heuvel midden in de natuur en met uitzicht op het historische dorp Roccaverano, in de regio Piemonte in...