Linzensalade met parelcouscous en biet
Ja, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.
Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.
Wij eten ze regelmatig als lunch, zie bijvoorbeeld ook linzensalade met druiven en walnoot en linzensalade met rode biet.
Deze is ook zeker de moeite waard.
Ingredienten
– 200 gr parelcouscous
– 200 gr linzen (blik)
– 1 grote gekookte biet
– 1 kleine courgette
– 1/2 komkommer
– 1 avocado
dressing:
– 1 eetl citroensap
– 4 eetl olijfolie
– zout/peper
– scheutje honing
Bereidingswijze
Kook de parelcouscous volgens gebruiksaanwijzing en laat afkoelen.
Spoel de linzen af en laat goed uitlekken.
Snijd de biet en avocado in niet te kleine blokjes.
Snijd de komkommer en courgette in halve plakjes.
Bak de courgetteplakjes even mooi bruin in een scheutje olijf, bestrooi met wat zout en peper.
Meng alle ingrediënten in een schaal.
Roer voor de dressing de ingrediënten in een kommetje en sprenkel over de salade.
Je kunt de salade nog met wat noten, druiven, olijven of kappertjes garneren.
Ook lekker
Italiaanse salade met kappertjesdressing
Italiaanse salade met kappertjesdressingSimpele salade met olijven, tomaatjes en mozzarella.Met een frisse dressing van kappertjes.Ingredientenlekkere sla, little gem, jonge bladsla of rucola– 200 gr kleine tomaatjes– 300 gr mini mozzarella– 150 gr lekkere olijven...
Krieltjessalade met boontjes en tomaat
Krieltjessalade met boontjes en tomaatAardappelsalades, altijd goed, lekker als lunch of lichte maaltijd.'s Zomers een fijn bijgerecht bij de BBQ.Op onze site staan er al meerdere, kijk maar eens.Vandaag voegen we deze versie met boontjes en tomaatjes...
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...
Koolsalade met appel en druiven
Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...