Linzensalade met rode biet

Linzen zijn heel gezonde peulvruchten.
Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta’s, salades etc.
Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.
We hebben ze nu weer verwerkt in een goed vullende lunchsalade met bietjes!

Ingredienten

Als lunchgerecht voor 2 personen
– 75 gr eikenblad- of andere sla
– 310 gr linzen (blik)
– 1 grote gekookte biet
– ca. 10 walnoten
– 100 gr fetakaas of geitenkaas
dressing:
– 1 eetl citroensap
– 4 eetl olijfolie
– zout/peper
– (beetje honing)

Bereidingswijze

Was en droog de sla en leg deze op een schaal.
Verwijder de schil van de gekookte biet, en snijd de biet in reepjes.
Spoel de linzen af en laat goed uitlekken.
Meng de reepjes biet met de linzen en schep dit op de sla.
Meng voor de dressing de ingrediënten in een kommetje en sprenkel over de salade.
Breek de fetakaas en de walnoten heel grof.
En verdeel tot slot over de salade.

Ook lekker

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en bietJa, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.Wij eten ze regelmatig als lunch, zie...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaat

Salade van watermeloen, aardbei en tomaatWatermeloen is wel het meest verfrissende fruit voor warme dagen.Pas geleden hebben we een salade van watermeloen, komkommer en feta geplaatst.Nu zag ik op Trinesmatblogg uit Noorwegen deze combinatie met aardbei en tomaat.Een...

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en feta

Salade van watermeloen, komkommer en fetaDe meest verfrissende salade ever.Licht zoete watermeloen, frisse komkommer, beetje zoute feta en olijven.Ingredienten– een part watermeloen– 1 komkommer– paar handjes rucola– fetakaas (vegan)– handvol zwarte olijven–...

Hollandse kropsla

Hollandse kropsla

Hollandse kropslaKrop- of botersla genoemd was in onze kindertijd de enigste slasoort.Tegenwoordig zijn er heel veel slasoorten te koop en zijn er nog veel meer saladerecepten van over de hele wereld.Je zou die gewone kropsla bijna vergeten.Op dit moment liggen de...