Vegetarische

Lente specialiteiten

Overheerlijke gerechten, volop inspiratie

Onze lente recepten

Lavas-soep

LavassoepLavas of maggiplant is een ideale plant voor in de kruidentuin. Doet het op iedere grondsoort, is winterhard, groeit snel tot een flinke grote plant, wordt wel 1 meter hoog en is heel makkelijk te stekken. En wordt het blad iets ouder en bruin, geen probleem,...

Agurksalat med Reddik

Agurksalat med Reddik Zoetzuur van komkommer en radijs dus. Ook een receptje uit Scandinavie. Super simpel, super lekker. Een fris bijgerechtje dat altijd goed smaakt, bij de lunch, pittige rijstgerechten, bbq of de Indonesische keuken bijvoorbeeld. Deze eenvoudige...

Rabarbertaart met frangipane

Rabarbertaart met frangipane Rabarbertijd! Het is weer zover, we kunnen weer oogsten en genieten van deze veelzijdige groente. Compote en chutney klaar en in potten in de voorraadkast. Tijd voor een lekkere taart. Deze iets zoete taart combineert heel goed met de...

Roerei met groene asperges

Roerei met groene asperges Het lekkerste roerei maak je thuis met dit recept. De truc? Verse eieren, room en echte boter zorgen voor een smeuïg, romig roerei. Nee het is zeker geen slank recept. De combinatie met groene asperges moet je echt eens proeven....

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...

Daslooksoep

DaslooksoepVoorjaar! Een bijzonder groen soepje met een lichte smaak van knoflook. In veel bossen kun je nu grote plekken met fris daslook vinden. Het is jammer genoeg een beschermde plant. Maar ook in tuinen vind je soms op een schaduwrijke plek daslook. Pluk 2...

rabarber compote

Rabarbercompote De 21e van juni hebben we de laatste rabarberstelen geoogst, het rabarberseizoen is weer voorbij. Na 21 juni schijnt het gehalte oxaalzuur in rabarber hoger te worden, en voor de plant is het ook beter om een paar stelen aan de plant te laten. En om nu...

Roomyoghurt met rabarber en haverkruimels

Roomyoghurt met rabarber en haverkruimels Het is nog volop rabarbertijd, onze plant groeit maar door! Vinden wij helemaal niet erg, we blijven smullen. Nu hebben we een heerlijk recept uit Zweden wat we graag met jullie delen. Je kunt de drie onderdelen ruim van te...

Zevenblad pesto

Zevenblad pestoNa jaren irritaties en een gevecht om zevenblad, ook wel tuindersverdriet genoemd, uit de tuin te krijgen, hebben we nu de gouden oplossing: we eten het op! Het schijnt dat dit meest beruchte onkruid nog heel gezond is ook: het bevat mineralen,...

Aspergetaartjes

AspergetaartjesEchte voorjaarstaartjes, leuk als voorafje of bij je lunch/brunch. Bladerdeeg, brie en groene asperges, niet echt een slanke combinatie. Maar wel heel erg lekker, deze moet je echt proeven. Het oorspronkelijke recept voor een grote taart komt uit het...

Pesto alla Genovese

Pesto alla genovese Als je eenmaal verse pesto hebt geproefd, wil je nooit meer anders! En als je weet hoe makkelijk het te maken is………… Ingredienten- 100 gr verse basilicumblaadjes - 50 gr pijnboompitjes - 40 gr knoflook - 50 gr parmezaanse kaas of pecorino - zout -...

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...