Voorjaarssalade met viooltjes

Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi.
Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt.
Daarna wat verse verschillende slasoorten en radijsjes (nu volop verkrijgbaar) gekocht en in een paar minuten had ik ook zo’n mooie salade op tafel staan. Is dat voorjaar of niet?

Ingredienten

– verschillende slasoorten: bijvoorbeeld veldsla, kropsla, jonge spinazie, blaadjes van de radijs, waterkers
– ½ bosje radijsjes
– 2 eieren
– handje Maartse viooltjes
– paar takjes verse dille
dressing:
– 1 eetl appelazijn
– 3 eetl olijfolie
– 1 theel mosterd
– zout/peper
– 1 theel honing

Bereidingswijze

Meng de slasoorten die je hebt gekozen op een platte schaal. Meng ook de blaadjes van de radijsjes erdoor.
Snijd de radijsjes in plakjes en verdeel over de salade.
Kook de eieren hard, pel en snijd ze in vieren, verdeel ze ook.
Knip de dille fijn en strooi over de salade.
Verdeel tot slot de Maartse viooltjes.
Klop voor de dressing alle ingredienten, voeg naar smaak nog wat honing toe. En verdeel de dressing pas vlak voor het opdienen over de salade, zodat deze lekker knapperig blijft.

Ook lekker

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...