Voorjaarssalade met viooltjes

Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi.
Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt.
Daarna wat verse verschillende slasoorten en radijsjes (nu volop verkrijgbaar) gekocht en in een paar minuten had ik ook zo’n mooie salade op tafel staan. Is dat voorjaar of niet?

Ingredienten

– verschillende slasoorten: bijvoorbeeld veldsla, kropsla, jonge spinazie, blaadjes van de radijs, waterkers
– ½ bosje radijsjes
– 2 eieren
– handje Maartse viooltjes
– paar takjes verse dille
dressing:
– 1 eetl appelazijn
– 3 eetl olijfolie
– 1 theel mosterd
– zout/peper
– 1 theel honing

Bereidingswijze

Meng de slasoorten die je hebt gekozen op een platte schaal. Meng ook de blaadjes van de radijsjes erdoor.
Snijd de radijsjes in plakjes en verdeel over de salade.
Kook de eieren hard, pel en snijd ze in vieren, verdeel ze ook.
Knip de dille fijn en strooi over de salade.
Verdeel tot slot de Maartse viooltjes.
Klop voor de dressing alle ingredienten, voeg naar smaak nog wat honing toe. En verdeel de dressing pas vlak voor het opdienen over de salade, zodat deze lekker knapperig blijft.

Ook lekker

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...