Mango Lassi

Lassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.
Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.
De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango, ijsklontjes en een snufje kardemom.
Zomers is het een heerlijk verfrissend tussendoortje, maar het hele jaar door natuurlijk ook lekker als ontbijt of lunch.
En geef je een Indiaas etentje is het ook leuk als fris dessert.
Met maar 4 ingrediënten en een blender is Lassi in 5 minuten gemaakt.

Ingredienten

Voor 4 glazen
– 1 grote mango
– 250 ml volle yoghurt (plantaardig voor vegan versie)
– 125 ml ijsklontjes of ijskoud water
– 1 theel kardemompoeder

Bereidingswijze

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukken, je hebt 250 ml nodig.
Doe eerst de mango in de blender voeg dan de yoghurt, water en kardemom toe.
Pureer alles tot een romige lassi.
Wil je de lassi zoeter? Voeg dan wat honing of suiker toe.
Serveer in de glazen met een ijsklontje en een snufje kardemom.

Gebruik je ijsklontjes dan wordt de lassi iets dikker.
Je kunt ook blokjes mango uit de diepvries gebruiken, dan voeg je water toe i.p.v. ijsklontjes.

Ook lekker

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Indiase Bombay aardappelen

Indiase Bombay aardappelen

Indiase Bombay aardappelenPittige gekruide aardappelen uit India.Erg lekker als bijgerecht bij een curry.Maar ook bij een Hollandse salade zijn deze pittige aardappeltjes heel erg lekker.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– olie of plantaardige boter– 1/2...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...

Supersnelle curry

Supersnelle curry

Supersnelle curryDeze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.Ingredienten– 2 eetl olie– 1/2 rode ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 1 eetl kerriepoeder–...

Masala omelet

Masala omelet

Masala omeletWe blijven nog even in India.Na de heerlijke Mulligatawny soep hebben we de smaak te pakken.Deze pittige, kruidige omelet wordt in India als ontbijt gegeten.Hier doet hij het erg goed als lunch of snelle maaltijd met een frisse salade...

Mulligatawny soep

Mulligatawny soep

Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...