Tikka masala

Een heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.
De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.
En de yoghurt vervangen door kokosmelk.
De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.
Wij aten het met rijst en naanbrood en hebben gesmuld.

Ingredienten

– 2 eetl olie
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 stukje gember
– zout/peper
– 1 theel komijnpoeder
– 1 theel kurkuma
– 1 theel paprikapoeder
– 1/2 theel chilipoeder
– 2 theel garam masala
– 70 gr tomatenpuree
– 100 ml water
– 400 ml gezeefde tomaten
– 200 ml kokosmelk
– 160 gr vegan kipstuckjes
– 250 gr velderwtjes

– 400 gr rijst
– naanbrood

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Rasp de gember fijn.
Verwarm in een wok of grote pan de olie, voeg de ui, knoflook, gember, zout en peper toe en fruit even aan.
Voeg nu de kruiden toe en bak 1 minuutje mee.
Voeg nu de tomatenpuree toe en bak ook even mee.
Nu de gezeefde tomaten, kokosmelk en water toevoegen en het geheel aan de kook brengen.
Voeg de vegan kipstuckjes en velderwtjes toe.
Laat alles ca. 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus wat indikt.

Serveer de tikka masala met rijst en naanbrood.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepeLess is more, die Italianen kunnen er wat van.Spaghetti cacio e pepe is een Romeinse klassieker van spaghetti met Pecorino-kaas en verse peper.Meer niet, wel heel erg lekker.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr Pecorino-kaas– 2 theel...