Tikka masala

Een heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.
De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.
En de yoghurt vervangen door kokosmelk.
De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.
Wij aten het met rijst en naanbrood en hebben gesmuld.

Ingredienten

– 2 eetl olie
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– 1 stukje gember
– zout/peper
– 1 theel komijnpoeder
– 1 theel kurkuma
– 1 theel paprikapoeder
– 1/2 theel chilipoeder
– 2 theel garam masala
– 70 gr tomatenpuree
– 100 ml water
– 400 ml gezeefde tomaten
– 200 ml kokosmelk
– 160 gr vegan kipstuckjes
– 250 gr velderwtjes

– 400 gr rijst
– naanbrood

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook.
Rasp de gember fijn.
Verwarm in een wok of grote pan de olie, voeg de ui, knoflook, gember, zout en peper toe en fruit even aan.
Voeg nu de kruiden toe en bak 1 minuutje mee.
Voeg nu de tomatenpuree toe en bak ook even mee.
Nu de gezeefde tomaten, kokosmelk en water toevoegen en het geheel aan de kook brengen.
Voeg de vegan kipstuckjes en velderwtjes toe.
Laat alles ca. 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus wat indikt.

Serveer de tikka masala met rijst en naanbrood.

Ook lekker

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...