Vegetarische

Starters

Overheerlijke voorgerechten, volop inspiratie

Onze starters

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaat

Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brie

Salade met gegrilde peer en brieEcht een voorgerechtje voor kaasliefhebbers.De combinatie van brie met walnoten en peer is altijd goed.Door de peer te grillen wordt deze lekker zacht met een zoete, iets gerookte smaak.Een handje cranberry's erover en je salade is...

Bloemenboter

Bloemenboter

BloemenboterFeestelijke boter voor op de feesttafel.Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.'s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen...

Cowboy Caviar

Cowboy Caviar

Cowboy CaviarCowboy caviar of Texas caviar is een salade van o.a. zwarte boontjes, mais, tomaten, rode uien avocado. Alles gemengd met een frisse, pittige dressing.Bovendien is het een feestelijke kleurige salade om te zien.Je kunt met deze Cowboy Caviar veel kanten...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...

Meloensalade

Meloensalade

MeloensaladeEen feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet! Ingredienten– 2 kleine of 1 grotere galiameloen– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes– 75 gr veldsla– 1 rode paprika– 1 eetl citroensap– 2...

Paddenstoelenragout met zwarte knoflook

Paddenstoelenragout met zwarte knoflook

Paddenstoelenragout met zwarte knoflookZwarte knoflook?Ja, inderdaad zwarte knoflook. Tegenwoordig te koop in verschillende supermarkten.Het is witte knoflook die in 30 a 40 dagen in een oven, op lage temperatuur wordt gefermenteerd. Door dit fermentatieproces vormen...

Guacamole

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjes

Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...

Preikoekjes

Preikoekjes

PreikoekjesEn voor iedereen die de hartige pannenkoekjes met ricotta ook zo lekker vindt, nog een recept voor hartige koekjes: preikoekjes van Ottolenghi uit het boek Plenty. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd, en als je kleine porties bakt is het ook...

Vietnamese loempia’s

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Plukbrood

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Knoflookchampignons

Knoflookchampignons

KnoflookchampignonsEen makkelijk tapasgerechtje. Weinig werk, groots resultaat. Lekker met wat knapperig brood erbij om in de knoflookolie te dippen. Ingredienten- 250 gr champignons - 4 tenen knoflook - olijfolie - zout/peper - 4 eetl peterselie, fijngehakt...

Tzatziki

Tzatziki

TzatzikiEen origineel grieks recept . Een frisse yoghurtdip met komkommer en knoflook. Heelijk als bijgerecht of op een stukje brood. Ingredienten- 1 komkommer - ½ liter griekse yoghurt - 4 teen knoflook geperst - 1 eetl azijn - 3 eetl olijfolie - 2 theel dille -...

Paddenstoelenkaviaar

Paddenstoelenkaviaar

PaddenstoelenkaviaarLijkt op tapenade, maar dan zonder olijven en zachter van smaak. Heerlijk op een crostini, als voorafje, bij soep of als borrelhapje. Ingredienten- 200 gr kastanjechampignons- 2 teen knoflook- 1 sjalotje- 1 eetl olijfolie- 1 eetl peterselie,...

Mediteraanse tomatenquiche

Mediteraanse tomatenquiche

Mediterraanse tomatenquiche Een makkelijk recept voor een heel lekkere mediteraanse quiche. Dit recept is voor een grote bakplaat. Dat is maar goed ook, want het is op voordat je het weet. Wij snijden het altijd in niet te grote repen. Lekker bij een soepje, als hapje...

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette Vorige week waren wij bij Buurtboerderij Ons genoegen, aan de Spaarndammerdijk, Westerpark in Amsterdam. De boerderij wordt gerund door vrijwilligers en medewerkers van De Regenboog Groep.(even googlen) Als je eens in de buurt bent, tip! Je kunt...

Tomatenspiesje, antipasti

Tomatenspiesje, antipasti

Tomatenspiesje, antipasti Dit is natuurlijk geen recept en voor de meesten ook niets nieuws. Maar een tip om weer eens te maken. Altijd lekker als borrelhapje of als antipasti voor een etentje. In je ene hand een glaasje en in je andere hand een lekker spiesje. Met...

Kruidenboter

Kruidenboter

KruidenboterZelfgemaakte kruidenboter, met verse knoflook en verse kruiden. Geen pakjes of zakjes nodig. En het smaakt echt zoveel lekkerder. Ingredienten- 200 gr roomboter - 4 tot 6 grote teen knoflook - ± 3 eetl peterselie - ± 3 eetl bieslook - zout/peper - paar...

Ratatouille

Ratatouille

RatatouilleWe hebben de eerste courgettes geoogst! En dezelfde dag verwerkt in een heerlijke ratatouille. Ratatouille is een Frans gerecht van verschillende gestoofde groenten. Het is heel smakelijk als bijgerecht en kan zowel warm als koud worden gegeten. Wij aten...

Tabouleh met quinoa

Tabouleh met quinoa

Tabouleh met quinoa De traditionele tabouleh uit het Midden-Oosten is een salade van bulgur met veel munt en peterselie. Het wordt als voorgerecht en als bijgerecht gegeten. Heb je geen bulgur in huis gebruik je quinoa of couscous, beiden smaken net zo lekker in deze...

Tomaatjes gevuld met guacamole

Tomaatjes gevuld met guacamole

Tomaatjes gevuld met guacamole Een lekker borrel- of buffethapje. Ziet er toch ontzettend leuk uit? Hier een recept voor een lekkere guacamole, dat is echt in 5 minuten klaar. En je hebt een kom vol, je vult er de kleine tomaatjes mee en je houdt nog genoeg over als...

Broodje-paddenstoelenragout

Broodje-paddenstoelenragout

Broodje paddenstoelenragout Als ik dan in winkel al die verschillende paddenstoelen zie, dan kan ik daar zo’n ontzettende trek in krijgen. Je kunt er zoveel lekkers mee maken, soepjes, salades, risotto’s, omeletten, vullen noem maar op. En je kunt er ragout mee maken!...

Hartige pannenkoekjes met ricotta

Hartige pannenkoekjes met ricotta

Hartige pannenkoekjes met ricotta Voor iedereen die, net als wij, niet van zoet belegde pannenkoeken houdt, toch een recept voor pannenkoekjes. Deze pannenkoekjes worden namelijk gemaakt met o.a. ricotta, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas, ja wie lust dat nou niet?...

Gazpacho

Gazpacho

GazpachoDe bekende Spaanse koude soep. Gemaakt van o.a. tomaten, komkommer, paprika en ui. Dus boordevol verse groenten, lekker en gezond! Je serveert het ijskoud, hoe warmer de dag hoe verfrissender dit heerlijke soepje smaakt. Heerlijk als lunch, of als voorafje....

Gevulde champignons met pesto

Gevulde champignons met pesto

Gevulde champignons met pesto Heerlijk gevulde champignons uit de oven, leuk als borrelhapje of bij een buffet. En als voorafje, bijvoorbeeld 3 champignons op een bedje van rucola, een ideaal gerechtje: ziet er leuk uit, is snel klaar en goed van tevoren te bereiden....

Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes

Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes

Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes Een makkelijk voorgerechtje, portobello’s met een heerlijke vulling van zongedroogde tomaatjes, bosui en parmezaanse kaas. Zien er geweldig uit. Doet het ook prima als lunch- of bijgerechtje. Ingredienten- 4 grote...

Paddenstoelentaartjes

Paddenstoelentaartjes

PaddenstoelentaartjesHartige taartjes lekker als luchgerecht, doen het ook heel goed als vleesvervanger bij een “warme maaltijd” Ingredienten 400 gr gemengde paddenstoelen (naar eigen smaak) 50 gr boter 2 teen knoflook, fijngehakt 3 eetl sojasaus vers gemalen peper 6...

Gevulde eieren met avocado

Gevulde eieren met avocado

Gevulde eieren met avocado Eens iets totaal anders dan de gevulde eieren die we altijd gewend waren. Romig door de avocado en pittig door de chilivlokken. Ingredienten- 6 hardgekookte eieren - 1 rijpe avocado - 1 eetl mayonaise - 1 tl mosterd - knoflookpoeder -...

Wraps met sticky paddenstoelen

Wraps met sticky paddenstoelen

Wraps met sticky paddenstoelenEen wrap of tortilla gevuld met vandaag eens wat anders dan de meestal Mexicaans gekruide vullingen.Deze zijn gevuld met pittige sticky oesterzwammen.En komkommer, radijsjes en ingelegde rode ui als frisse tegenhanger.IngredientenVoor 4...

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslookDeze koolsalade met bieslook, bosui en een mosterddressing is snel gemaakt.En is door de ingrediënten wat pittiger van smaak dan de coleslaw.Wij gebruiken voor salades vaak spitskool, die is wat zachter dan witte kool.Deze koolsalade is heerlijk...

Besengek van eieren

Besengek van eieren

Besengek van eierenAls wij Indonesisch koken maken we er ook altijd een ei-gerechtje bij.Zo staan op onze site al recepten voor Rendang van eieren, Telor Masak Bali en Sambal goreng telor.Een ei is snel gekookt,en wie vaker Indonesisch kookt heeft de ingrediënten voor...