Vegetarische

Starters

Overheerlijke voorgerechten, volop inspiratie

Onze starters

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Knoflookchampignons

Knoflookchampignons Een makkelijk tapasgerechtje. Weinig werk, groots resultaat. Lekker met wat knapperig brood erbij om in de knoflookolie te dippen. Ingredienten - 250 gr champignons - 4 tenen knoflook - olijfolie - zout/peper - 4 eetl peterselie, fijngehakt...

Tzatziki

Tzatziki Een origineel grieks recept . Een frisse yoghurtdip met komkommer en knoflook. Heelijk als bijgerecht of op een stukje brood. Ingredienten - 1 komkommer - ½ liter griekse yoghurt - 4 teen knoflook geperst - 1 eetl azijn - 3 eetl olijfolie - 2 theel dille -...

Paddenstoelenkaviaar

Paddenstoelenkaviaar Lijkt op tapenade, maar dan zonder olijven en zachter van smaak. Heerlijk op een crostini, als voorafje, bij soep of als borrelhapje. Ingredienten - 200 gr kastanjechampignons - 2 teen knoflook - 1 sjalotje - 1 eetl olijfolie - 1 eetl peterselie,...

Puree de habas

Puree de habas Tuinbonenpuree uit Spanje. Tuinbonen, geroosterde knoflook, rozemarijn en olie zijn de ingrediënten voor dit heerlijke smeerseltje voor op een warm broodje. Naast aioli en een olijventapenade mag deze frisgroene puree de habas niet ontbreken bij je...

Mediteraanse tomatenquiche

Mediterraanse tomatenquiche Een makkelijk recept voor een heel lekkere mediteraanse quiche. Dit recept is voor een grote bakplaat. Dat is maar goed ook, want het is op voordat je het weet. Wij snijden het altijd in niet te grote repen. Lekker bij een soepje, als hapje...

Pittige paprika hummus

Pittige paprika hummus De bekende hummus op basis van gepureerde kikkererwten maar dan gemengd met gegrilde paprika’s, gerookt paprika poeder en een snuf cayennepeper. Voor als je zin hebt in iets pittigs op je broodje. Ingredienten - 2 rode paprika’s - 250 gr...

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette Vorige week waren wij bij Buurtboerderij Ons genoegen, aan de Spaarndammerdijk, Westerpark in Amsterdam. De boerderij wordt gerund door vrijwilligers en medewerkers van De Regenboog Groep.(even googlen) Als je eens in de buurt bent, tip! Je kunt...

Tomatenspiesje, antipasti

Tomatenspiesje, antipasti Dit is natuurlijk geen recept en voor de meesten ook niets nieuws. Maar een tip om weer eens te maken. Altijd lekker als borrelhapje of als antipasti voor een etentje. In je ene hand een glaasje en in je andere hand een lekker spiesje. Met...

Kruidenboter

Kruidenboter Zelfgemaakte kruidenboter, met verse knoflook en verse kruiden. Geen pakjes of zakjes nodig. En het smaakt echt zoveel lekkerder. Ingredienten - 200 gr roomboter - 4 tot 6 grote teen knoflook - ± 3 eetl peterselie - ± 3 eetl bieslook - zout/peper - paar...

Ratatouille

Ratatouille We hebben de eerste courgettes geoogst! En dezelfde dag verwerkt in een heerlijke ratatouille. Ratatouille is een Frans gerecht van verschillende gestoofde groenten. Het is heel smakelijk als bijgerecht en kan zowel warm als koud worden gegeten. Wij aten...

Tabouleh met quinoa

Tabouleh met quinoa De traditionele tabouleh uit het Midden-Oosten is een salade van bulgur met veel munt en peterselie. Het wordt als voorgerecht en als bijgerecht gegeten. Heb je geen bulgur in huis gebruik je quinoa of couscous, beiden smaken net zo lekker in deze...

Broodje-paddenstoelenragout

Broodje paddenstoelenragout Als ik dan in winkel al die verschillende paddenstoelen zie, dan kan ik daar zo’n ontzettende trek in krijgen. Je kunt er zoveel lekkers mee maken, soepjes, salades, risotto’s, omeletten, vullen noem maar op. En je kunt er ragout mee maken!...

Preikoekjes

Preikoekjes En voor iedereen die de hartige pannenkoekjes met ricotta ook zo lekker vindt, nog een recept voor hartige koekjes: preikoekjes van Ottolenghi uit het boek Plenty. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd, en als je kleine porties bakt is het ook...

Hartige pannenkoekjes met ricotta

Hartige pannenkoekjes met ricotta Voor iedereen die, net als wij, niet van zoet belegde pannenkoeken houdt, toch een recept voor pannenkoekjes. Deze pannenkoekjes worden namelijk gemaakt met o.a. ricotta, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas, ja wie lust dat nou niet?...

Gazpacho

Gazpacho De bekende Spaanse koude soep. Gemaakt van o.a. tomaten, komkommer, paprika en ui. Dus boordevol verse groenten, lekker en gezond! Je serveert het ijskoud, hoe warmer de dag hoe verfrissender dit heerlijke soepje smaakt. Heerlijk als lunch, of als voorafje....

Meloensalade

Meloensalade Een feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet! Ingredienten – 2 kleine of 1 grotere galiameloen – 175 gr vegetarische gegrilde stukjes (Albert Heijn) – 75 gr veldsla – 1 rode paprika –...

Tapenade van zongedroogde tomaatjes

Tapenade van zongedroogde tomaatjesTapenade van zwarte of groene olijven, met of zonder ansjovisfilets, wel of geen kappertjes, pijnboompitjes, basillicum of knoflook. Iedereen heeft wel zijn eigen recept. Maar één ding hebben ze wel gemeen: zelfgemaakt smaakt zoveel...

Krokante tomatentaartjes

Krokante tomatentaartjesProef de zomer! Heel lekkere kleine hartige taartjes, supermakkelijk te maken. Leuk als voorafje of met een salade erbij een prima lunchgerechtje. Deze maken we met pesto, maar met kruidenboter i.p.v. pesto is ook heel lekker.Ingredienten -...

Gevulde champignons met pesto

Gevulde champignons met pesto Heerlijk gevulde champignons uit de oven, leuk als borrelhapje of bij een buffet. En als voorafje, bijvoorbeeld 3 champignons op een bedje van rucola, een ideaal gerechtje: ziet er leuk uit, is snel klaar en goed van tevoren te bereiden....

Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes

Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes Een makkelijk voorgerechtje, portobello’s met een heerlijke vulling van zongedroogde tomaatjes, bosui en parmezaanse kaas. Zien er geweldig uit. Doet het ook prima als lunch- of bijgerechtje. Ingredienten - 4 grote...

Paddenstoelentaartjes

Paddenstoelentaartjes Hartige taartjes lekker als luchgerecht, doen het ook heel goed als vleesvervanger bij een “warme maaltijd” Ingredienten 400 gr gemengde paddenstoelen (naar eigen smaak) 50 gr boter 2 teen knoflook, fijngehakt 3 eetl sojasaus vers gemalen peper 6...

Gevulde eieren met avocado

Gevulde eieren met avocado Eens iets totaal anders dan de gevulde eieren die we altijd gewend waren. Romig door de avocado en pittig door de chilivlokken. Ingredienten - 6 hardgekookte eieren - 1 rijpe avocado - 1 eetl mayonaise - 1 tl mosterd - knoflookpoeder -...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....