Hartige pannenkoekjes met ricotta

Voor iedereen die, net als wij, niet van zoet belegde pannenkoeken houdt, toch een recept voor pannenkoekjes.
Deze pannenkoekjes worden namelijk gemaakt met o.a. ricotta, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas, ja wie lust dat nou niet?
Serveer ze met rucola, gedroogde tomaatjes en wat extra Parmezaan, en je hebt een prachtig lunchgerechtje.

Ingredienten

– 120 gr zelfrijzend bakmeel
– 190 ml melk
– 250 gr ricotta
– 1 ei
– handje pijnboompitten
– zout/peper
– 3 eetl geraspte Parmezaanse kaas
– olie om in te bakken

– rucola
– gedroogde/geroosterde tomaatjes
– Parmezaanse kaas, voor garnering
– pijnboompitjes, voor garnering

Bereidingswijze

Klop een dik beslag van de bloem, melk, ei, ricotta, kaas en zout/peper. Roer de pijnboompitjes erdoor.
Verwarm niet te veel olie in een koekenpan. Schep met een lepel 4 porties tegelijk in de koekenpan en bak de koekjes in 2-3 minuten aan iedere kant mooi bruin. (deze hoeveelheid beslag is voor 12 koekjes)
Leg op ieder bord 3 pannenkoekjes, leg een flinke hand rucola op de koekjes, verdeel de gedroogde tomaatjes erover en rasp er nog lekker wat Parmezaan over.

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Kruiden omelet

Kruiden omeletVoorjaar, tijd van frisse groene kleuren.In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.Ingredienten- 5...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...