Hartige pannenkoekjes met ricotta

Voor iedereen die, net als wij, niet van zoet belegde pannenkoeken houdt, toch een recept voor pannenkoekjes.
Deze pannenkoekjes worden namelijk gemaakt met o.a. ricotta, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas, ja wie lust dat nou niet?
Serveer ze met rucola, gedroogde tomaatjes en wat extra Parmezaan, en je hebt een prachtig lunchgerechtje.

Ingredienten

– 120 gr zelfrijzend bakmeel
– 190 ml melk
– 250 gr ricotta
– 1 ei
– handje pijnboompitten
– zout/peper
– 3 eetl geraspte Parmezaanse kaas
– olie om in te bakken

– rucola
– gedroogde/geroosterde tomaatjes
– Parmezaanse kaas, voor garnering
– pijnboompitjes, voor garnering

Bereidingswijze

Klop een dik beslag van de bloem, melk, ei, ricotta, kaas en zout/peper. Roer de pijnboompitjes erdoor.
Verwarm niet te veel olie in een koekenpan. Schep met een lepel 4 porties tegelijk in de koekenpan en bak de koekjes in 2-3 minuten aan iedere kant mooi bruin. (deze hoeveelheid beslag is voor 12 koekjes)
Leg op ieder bord 3 pannenkoekjes, leg een flinke hand rucola op de koekjes, verdeel de gedroogde tomaatjes erover en rasp er nog lekker wat Parmezaan over.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...