Hartige pannenkoekjes met ricotta

Voor iedereen die, net als wij, niet van zoet belegde pannenkoeken houdt, toch een recept voor pannenkoekjes.
Deze pannenkoekjes worden namelijk gemaakt met o.a. ricotta, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas, ja wie lust dat nou niet?
Serveer ze met rucola, gedroogde tomaatjes en wat extra Parmezaan, en je hebt een prachtig lunchgerechtje.

Ingredienten

– 120 gr zelfrijzend bakmeel
– 190 ml melk
– 250 gr ricotta
– 1 ei
– handje pijnboompitten
– zout/peper
– 3 eetl geraspte Parmezaanse kaas
– olie om in te bakken

– rucola
– gedroogde/geroosterde tomaatjes
– Parmezaanse kaas, voor garnering
– pijnboompitjes, voor garnering

Bereidingswijze

Klop een dik beslag van de bloem, melk, ei, ricotta, kaas en zout/peper. Roer de pijnboompitjes erdoor.
Verwarm niet te veel olie in een koekenpan. Schep met een lepel 4 porties tegelijk in de koekenpan en bak de koekjes in 2-3 minuten aan iedere kant mooi bruin. (deze hoeveelheid beslag is voor 12 koekjes)
Leg op ieder bord 3 pannenkoekjes, leg een flinke hand rucola op de koekjes, verdeel de gedroogde tomaatjes erover en rasp er nog lekker wat Parmezaan over.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...