Oud&Nieuw

Lekkere hapjes

Oud&Nieuw

Tweehaps appelflapjes

Tweehaps appelflapjes

Tweehaps appelflapjesWe kennen natuurlijk allemaal de heerlijke grote appelflappen wel.Vers gebakken, knapperig, frisse appelvulling, ja wie lust ze niet?Maar op oudejaarsavond vind ik een appelflap toch wel een flinke hap.Er zijn vaak veel meer lekkere hapjes op zo'n...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...

Vietnamese loempia’s

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Paddenstoelenkaviaar

Paddenstoelenkaviaar

PaddenstoelenkaviaarLijkt op tapenade, maar dan zonder olijven en zachter van smaak. Heerlijk op een crostini, als voorafje, bij soep of als borrelhapje. Ingredienten- 200 gr kastanjechampignons- 2 teen knoflook- 1 sjalotje- 1 eetl olijfolie- 1 eetl peterselie,...

Vegetarische saucijzenbroodjes

Vegetarische saucijzenbroodjes

Vegetarische saucijzenbroodjes Zin in lekker hartige snack? Probeer deze pittig gekruide saucijzenbroodjes. De vulling wordt gemaakt met vegetarisch rauw gehackt op smaak gebracht met Indonesiche kruiden en sambal. IngredientenVoor 8 stuks - 400 gr rauw gehackt van de...

Tomatenspiesje, antipasti

Tomatenspiesje, antipasti

Tomatenspiesje, antipasti Dit is natuurlijk geen recept en voor de meesten ook niets nieuws. Maar een tip om weer eens te maken. Altijd lekker als borrelhapje of als antipasti voor een etentje. In je ene hand een glaasje en in je andere hand een lekker spiesje. Met...

Bietendip met feta

Bietendip met feta

Bietendip met fetaVorige week waren we op een prachtig Grieks eilandje en kregen iedere avond voor het eten als starter lekker geroosterd brood met deze zeer smakelijke bietendip. De dip is gemaakt van bietjes, feta en Griekse yoghurt. Heel snel klaar en heerlijk op...

Tomaatjes gevuld met guacamole

Tomaatjes gevuld met guacamole

Tomaatjes gevuld met guacamole Een lekker borrel- of buffethapje. Ziet er toch ontzettend leuk uit? Hier een recept voor een lekkere guacamole, dat is echt in 5 minuten klaar. En je hebt een kom vol, je vult er de kleine tomaatjes mee en je houdt nog genoeg over als...

Bladerdeegrolletjes

Bladerdeegrolletjes

Bladerdeegrolletjes   Ons alternatief voor oliebollen! Hier in huis houdt niemand van oliebollen. Traditiegetrouw bakte ik ze wel ieder jaar, want ja oudejaarsavond vieren zonder oliebollen dat kan niet dacht ik. Met als resultaat een mooie schaal oliebollen die...

Artisjoktapenade

Artisjoktapenade

ArtisjoktapenadeNaast pesto, tapenade en paddenstoelenkaviaar is ook dit bij ons een favoriet smeerseltje voor op een stukje brood. Deze heeft weer een totaal andere smaak dan de tapenades van zongedroogde tomaten of olijven. Leuk wanneer je bij een etentje/bufet wat...

Appelbeignets

Appelbeignets

AppelbeignetsSuper makkelijk! Warm aanbevolen. Met bladerdeeg in de oven bereid. IngredientenVoor 6 stuks - bladerdeeg, 12 plakjes - 2 frisse appels, bv goudrenet - suiker vermengd met kaneel - 1 geklutst eitje BereidingswijzeSchil de appels en verwijder het klokhuis...

Gevulde champignons met pesto

Gevulde champignons met pesto

Gevulde champignons met pesto Heerlijk gevulde champignons uit de oven, leuk als borrelhapje of bij een buffet. En als voorafje, bijvoorbeeld 3 champignons op een bedje van rucola, een ideaal gerechtje: ziet er leuk uit, is snel klaar en goed van tevoren te bereiden....

Ook lekker, onze laatste recepten

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaartNatuurlijk lust bijna iedereen wel een zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk wordt bijna iedereen blij van zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel eens een appeltaart gebakken.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel een favoriet of...

Pasta met spruitjes

Pasta met spruitjes

Pasta met spruitjesVoor de spruitjesliefhebbers.Een winterse pasta met roerbak spruitjes, champignons en roomsaus.Ingredienten– 300 gr pasta– olijfolie– 250 gr champignons– 400 gr spruiten– 175 gr vegetarische spekjes– 2 tenen knoflook– 200 ml kookroom– 100 gr...