Vegan
Onze veganistische recepten
Onze vegan recepten
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
Sajoer toemis van boontjes
Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Mexicaanse Tacosoep
Mexicaanse TacosoepPittig, verwarmend en goed gevuld.Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!Ingredienten– 2 eetl olie– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)– 1 ui– 3 teen knoflook– 1 rode paprika– 1 groene...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...
Broodje pittige kip
Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...
Pikante smashed patatoes
Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...
Noedels met paksoi
Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...
Lalab Tomaat
Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...
Pindasaus
PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...
Chinese komkommersalade
Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Salade van watermeloen, aardbei en tomaat
Salade van watermeloen, aardbei en tomaatWatermeloen is wel het meest verfrissende fruit voor warme dagen.Pas geleden hebben we een salade van watermeloen, komkommer en feta geplaatst.Nu zag ik op Trinesmatblogg uit Noorwegen deze combinatie met aardbei en tomaat.Een...
Andijvie uit de wok
Andijvie uit de wokBij andijvie uit de wok heb ik altijd het gevoel dat we gezonder eten.De andijvie blijft wat knapperiger en lijkt wel meer smaak te hebben dan gekookte.Bij deze onze versie, de tomaatjes maken het zomers.Ingredienten– 500 gr andijvie– 3 bosuitjes– 2...
Mexicaanse Bowl
Mexicaanse BowlAlle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je...
Salade van watermeloen, komkommer en feta
Salade van watermeloen, komkommer en fetaDe meest verfrissende salade ever.Licht zoete watermeloen, frisse komkommer, beetje zoute feta en olijven.Ingredienten– een part watermeloen– 1 komkommer– paar handjes rucola– fetakaas (vegan)– handvol zwarte olijven–...
Witte bonensoep met geroosterde knoflook
Witte bonensoep met geroosterde knoflookWe waren al fan van de knoflooksoep van Onno Kleyn.Maar nu zag ik een recept op Culy met geroosterde knoflook.Het roosteren van de knoflook geeft een intens lekkere smaak.Deze soep wordt gebonden door aardappel en witte bonen...
Aardappelkoekjes
AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...
Koe Lo Kai, Chinese zoetzure kip
Koe Lo Kai, Chinese zoetzure kipEerder plaatsten we al recepten voor Foe Yong Hai en Tjap Tjoi.Koe Lo Kai hoort natuurlijk ook in dat rijtje.Met deze zoetzure kip erbij is je Chinese maaltijd compleet!Dit recept wordt gemaakt met vegan kipstukjes is heel makkelijk en...
Tikka masala
Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...
Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...
Tabouleh zonder granen
Tabouleh zonder granenAls je een huisgenoot hebt, die niet zo'n fan is van kleine granen zoals bulgur, quinoa of couscous, dan maak je die heerlijk frisse salade uit het Midden-Oosten gewoon zonder granen.De ingrediënten zijn niets bijzonder, tomaat, komkommer en...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...
Bruschetta met tomaat
Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...
Veganistische stroganoff
Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...
Gevulde paprika
Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...
Sellerijsalade
SellerijsaladeWe maakten pas geleden een salade van knolselderij met appel. Lekker als lunch of salade, bijgerecht.De salade deed ons denken aan de sellerijsalade die je kant en klaar kunt kopen in de supermarkt.Lekker op een broodje of toastje.Die is dus ook...
Cranberrysaus
CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...
Salade van knolselderij en appel
Salade van knolselderij en appelEr is nu nog volop knolselderij verkrijgbaar.Heerlijk in soepen en stoofpotten natuurlijk.Maar met zijn licht kruidige smaak ook heel lekker in winterse salades.Deze simpele salade met appel is het bewijs.Ingredienten– 1/2 knolselderij–...
Indiase Bombay aardappelen
Indiase Bombay aardappelenPittige gekruide aardappelen uit India.Erg lekker als bijgerecht bij een curry.Maar ook bij een Hollandse salade zijn deze pittige aardappeltjes heel erg lekker.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– olie of plantaardige boter– 1/2...
Pesto van salie en walnoten
Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...
Pasta all’arrabbiata
Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...
Schiacciata con l’uva
Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...
Soupe au pistou
Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...
Pistou
PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...
Griekse Orzo salade
Griekse Orzo saladeDe bekende Griekse salade gecombineerd met Orzo.Dan krijg je een heerlijke pastasalade, maar dan net even frisser en niet zo zwaar als met gewone pasta.Orzo is een kleine pastasoort, in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt veel gebruikt in de...
Supersnelle ingelegde rode ui
Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...
Wraps met sticky paddenstoelen
Wraps met sticky paddenstoelenEen wrap of tortilla gevuld met vandaag eens wat anders dan de meestal Mexicaans gekruide vullingen.Deze zijn gevuld met pittige sticky oesterzwammen.En komkommer, radijsjes en ingelegde rode ui als frisse tegenhanger.IngredientenVoor 4...
Koolsalade met bieslook
Koolsalade met bieslookDeze koolsalade met bieslook, bosui en een mosterddressing is snel gemaakt.En is door de ingrediënten wat pittiger van smaak dan de coleslaw.Wij gebruiken voor salades vaak spitskool, die is wat zachter dan witte kool.Deze koolsalade is heerlijk...
Tomaten-aardbeien salade
Tomaten-aardbeien saladeEen zomerse salade met tomaten, daarvan staan er al meerdere op onze site.En toch is deze weer helemaal anders van smaak.Lekkere tomaten, zoete aardbeien, pittig rood uitje en een frisse dressing.Basilicumblaadjes en pijnboompitjes maken het...
Vegan carpaccio van tomaat
Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...
Zomerse one pot pasta
Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...
Aardappelsalade met mosterddressing
Aardappelsalade met mosterddressingWeer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote...
Rabarbercarré
RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...
Geroosterde bloemkool
Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...
Daslookolie
DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...
Groene smoothie met andijvie
Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...
Veganistische chocolade-karameltaart
Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...
Pasta met broccoli pesto
Pasta met broccoli pestoAls je dan de broccoli pesto hebt gemaakt van ons recept, heb je voldoende voor 2 flinke potjes.Eén potje is voldoende voor deze makkelijke pasta.Ingredienten– 350 gr pasta– 1 potje broccoli pesto (zie ons recept)– 1 theel chiliflakes (of...
Pesto van broccoli
Pesto van broccoliPesto maken wij regelmatig.Een klusje van 5 minuten, en zelfgemaakt is zo veel lekkerder.Pesto van basilicum, boerenkool, rucola en zevenblad staan al op onze site.En daar komt nu deze pesto van broccoli ook bij.Super gezond, verrassend lekker,...
Mangosmoothie
MangosmoothieStart je Paasontbijt, -brunch of -lunch met een lekkere smoothie boordevol fruit.Mango, sinaasappel en banaan, hoe geel wil je het hebben?IngredientenVoor 4 glazen– 1 banaan, bevroren– 1 grote mango, in blokjes– 200 ml yoghurt, plantaardig– 200 ml vers...
Paella met champignons
Paella met champignonsWe hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.Lekker, makkelijk en boordevol groenten.Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.En tot slot hebben we wat reepjes nori over de...
Curry in a hurry met spruitjes
Curry in a hurry met spruitjesZoals jullie weten maken wij het liefst alles zelf. Geen pakjes en zakjes.Maar een enkele keer smokkelen wij ook. Er zijn wel eens van die dagen dat er weinig tijd is om te koken. En wil je dan toch een verse voedzame maaltijd, dan zijn...
Paddenstoelentapenade met walnoten
Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...
Spaghetti aglio e olio
Spaghetti aglio e olioPasta met knoflook en olie dus.Weer een klassieker uit de Italiaanse keuken.Een pasta met heel weinig ingrediënten, super simpel.Maar zo ontzettend lekker!Ingredienten– 350 gr pasta– ca. 6 tenen knoflook– 120 ml olijfolie– 1 theel chiliflakes (of...
Tweehaps appelflapjes
Tweehaps appelflapjesWe kennen natuurlijk allemaal de heerlijke grote appelflappen wel.Vers gebakken, knapperig, frisse appelvulling, ja wie lust ze niet?Maar op oudejaarsavond vind ik een appelflap toch wel een flinke hap.Er zijn vaak veel meer lekkere hapjes op zo'n...
Kerstkrans salade
Kerstkrans salade Deze lekker frisse salade in de vorm van een kerstkrans staat erg mooi op de kersttafel.Fris groen met rood van tomaatjes, rode ui, cranberry's en granaatappelpitjes.Echte kerstkleurtjes!Ingredienten– 100 gr gemengde sla, eikenbladsla of rucola– 1...
Romesco saus
Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...
Ingelegde rode ui
Ingelegde rode uiAltijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas. Binnen 5 minuten heb jij ook zo'n mooi potje roze uien.Ingredienten– 2 grote...
Druivengelei
DruivengeleiZoals ik vorig jaar al schreef: als je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij.En dan ga je ook kokkerellen met druiven, zoals een Herfstsalade met venkel, appel...
Vegan pannacotta van kokosmelk
Vegan pannacotta van kokosmelkDeze pannacotta is net zo zacht en romig als andere pannacotta, maar heeft een heerlijk vleugje kokos. Helemaal plantaardig bovendien.Het lekkerst is om deze kokospannacotta te combineren met een frisse combinatie, bijvoorbeeld bessen,...
Cowboy Caviar
Cowboy CaviarCowboy caviar of Texas caviar is een salade van o.a. zwarte boontjes, mais, tomaten, rode uien avocado. Alles gemengd met een frisse, pittige dressing.Bovendien is het een feestelijke kleurige salade om te zien.Je kunt met deze Cowboy Caviar veel kanten...
Veganistische Rotolo
Veganistische RotoloGeen lasagne, geen cannelloni maar rotolo.Gevulde lasagnevellen, rechtop geplaatst in een tomatensaus en afgebakken in de oven.Hierdoor krijg je een combinatie van smeuïge rolletjes met een knapperige bovenkant.Deze versie heeft een vulling van...
Mango-ijs met kokosmelk
Mango-ijs met kokosmelkMet deze tropische dagen maak je iedereen blij met een tropisch ijsje!Dit zelfgemaakte ijs met verse mango en kokosmelk is bovendien veganistisch.Het is heel makkelijk en supersnel gemaakt, een ijsmachine heb je niet nodig,Ingredienten– 400 gr...
Patatas Bravas
Patatas BravasDe meest bekende tapas, wie kent het niet?Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio) Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij...
Oosterse wilderijstsalade
Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...
Smashed potatoes
Smashed potatoesDe lekkerste, knapperigste aardappeltjes maak je zelf!Dat geroosterde aardappeltjes uit de oven lekker zijn, dat weten we natuurlijk al heel lang.Maar deze geplette aardappeltjes overtreffen alles.Heerlijk knapperig en toch zacht van binnen.De...
Indiase kerrie-linzensoep
Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...
Vegan curry met broccoli
Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...
Supersnelle curry
Supersnelle curryDeze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.Ingredienten– 2 eetl olie– 1/2 rode ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 1 eetl kerriepoeder–...
Mulligatawny soep
Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...
Griesmeelpudding met bramensaus
Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...
Tortilla met pulled oats
Tortilla met pulled oatsMexicaans feestje op tafel.Men neme tortilla's.Pittig gekruide, knapperig gebakken pulled oats.Guacamole en Pico de Gallo, zie onze recepten.Sla, tomaten in partjes, avocado's in plakjes, geraspte kaas en crème fraîche.Zet alles in gezellige...
Tom Kha Kai, Thaise soep
Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...
Surinaamse bami
Surinaamse bamiIk las iets over Surinaamse bami, ging op internet even zoeken, en zag direkt tientallen recepten.Het bijzondere is dat de bami gemaakt wordt van spaghetti!Alle recepten komen erg overeen, bijna iedereen gebruikt dezelfde ingrediënten.De bereiding is...
Vegan Boeuf Bourguignon
Vegan Boeuf BourguignonBen je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook...
Vegan Kerstfudge
Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...
Cranberry compote met rozemarijn
Cranberry compote met rozemarijnGeen Kerst zonder cranberry's, cranberry's horen bij Kerst!Wij gebruiken cranberry's in gebak, snoep, groentegerechten en salades.En zo maken wij ook ieder jaar compote van cranberry's. Zie ook op de site.Deze keer hebben we rozemarijn...
Cranberry-sinaasappelsap
Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...
Spruitjes met vegan spekjes
Spruitjes met vegan spekjesSpruitjes met gebakken spekjes kent iedereen wel.De hartige spekjes geven de meegebakken spruitjes een verrassend lekkere smaak.Dat kan dus ook vegan!Deze gemarineerde, geroosterde reepjes paddenstoel geven ook die lekker hartige smaak aan...
Linzensalade met tomaatjes en kappertjes
Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...
Fudge met kruidnoten
Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...
Sticky shiitakes
Sticky shiitakesPlakkerige Aziatisch gekruide paddenstoelen dus!Van sticky chicken heeft iedereen vast wel gehoord.Deze vegan versie is makkelijk te bereiden en ongelooflijk lekker.IngredientenVoor 2-3 personen– 450 gr shiitakes (grote champignons kan ook)– 50 gr (ca...
Stamppot Paksoi met pittige pulled oats
Stamppot Paksoi met pittige pulled oatsWe hebben er weer een!Een heerlijke stamppot. Veganistisch als je plantaardige melk gebruikt.Een stamppot met een kruidige roerbak van paksoi. En daarop pittige pulled oats in ketjapjus.Dit gaan we vaker eten!Ingredienten– 750 gr...
Pittige zoete-aardappelsoep
Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...
Geroosterde wortels
Geroosterde wortelsZo simpel, maar zoo lekker.Gewoon een bos wortels, beetje olie, tijm en zeezout erbij, 30 minuutjes in de oven en je hebt toch een lekker bijgerecht!Ingredienten– 1 bos wortels– olijfolie– paar takjes tijm– grof zeezoutBereidingswijzeBoen de wortels...
Stoofpotje met pompoen en linzen
Stoofpotje met pompoen en linzenStoofpotten horen echt bij de herfst!Deze eenpans maaltijd boordevol groenten en bonen is een ideale maaltijd voor door de weeks.Verwarmend, goed vullend en bovendien snel klaar.Stoofpotten met vlees moeten uren zachtjes garen, dat...
Groene smoothies met peer
Groene smoothie met peerEen makkelijke manier om extra groene groentes binnen te krijgen!Begin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.Wat wil je nog meer?Omdat er nu volop heerlijke...
Salade van tomaat en appel
Salade van tomaat en appelNazomer in de tuin: iedere dag rijpen er nog tomaatjes en vallen er appels van de boom.Daar genieten we dan ook dagelijks van.In deze simpele salade heb ik de tomaatjes en appel gemengd, en dat is toch een lekkere frisse combinatie...
Mexicaanse kruidenmix
Mexicaanse kruidenmixNadat we pas de recepten voor een heerlijke guacamole en onze Pico de Gallo hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!Heel handig om deze kruidenmix in...
Guacamole
GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...
Pico de Gallo
Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld. Ingredienten- 5 tomaten- 1...
Zomerse smoothies met yoghurt
Zomerse smoothies met yoghurtEr is op dit moment zoveel lekker fruit te verkrijgen.En al die mooie kleurtjes roze, rood, paars.Dat nodigt uit om mee aan de gang te gaan.We maken simpele smoothies met yoghurt, sinaasappelsap en fruit, we gebruiken per 2 glazen een...
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...
Vietnamese noedelsalade
Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...
Slush van rode bessen
Slush van rode bessenSlush of een smoothie zonder zuivel.Een bijzonder verkoelend drankje op warme dagen.Bevroren fruit en sinaasappelsap, samen in de blender en binnen 60 seconden heb je een heerlijk glas slush waar je iedereen blij mee maakt.Als je dit eenmaal hebt...
Tomatensalade met artisjokken
Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...
Pittige maissoep met gember
Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...
Rode koolsalade met sinaasappeldressing
Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...
Ook lekker, onze laatste recepten
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
Sajoer toemis van boontjes
Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...
Roerei met daslook
Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...