Vegan
Onze veganistische recepten
Onze vegan recepten
Paddenstoelentapenade met walnoten
Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...
Spaghetti aglio e olio
Spaghetti aglio e olioPasta met knoflook en olie dus.Weer een klassieker uit de Italiaanse keuken.Een pasta met heel weinig ingrediënten, super simpel.Maar zo ontzettend lekker!Ingredienten– 350 gr pasta– ca. 6 tenen knoflook– 120 ml olijfolie– 1 theel chiliflakes (of...
Tweehaps appelflapjes
Tweehaps appelflapjesWe kennen natuurlijk allemaal de heerlijke grote appelflappen wel.Vers gebakken, knapperig, frisse appelvulling, ja wie lust ze niet?Maar op oudejaarsavond vind ik een appelflap toch wel een flinke hap.Er zijn vaak veel meer lekkere hapjes op zo'n...
Kerstkrans salade
Kerstkrans salade Deze lekker frisse salade in de vorm van een kerstkrans staat erg mooi op de kersttafel.Fris groen met rood van tomaatjes, rode ui, cranberry's en granaatappelpitjes.Echte kerstkleurtjes!Ingredienten– 100 gr gemengde sla, eikenbladsla of rucola– 1...
Romesco saus
Romesco sausEen Spaans recept op 5 December! Salsa romesco is een Catalaanse saus en komt oorspronkelijk uit de buurt van Tarragona.Het is een iets pittige saus gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, amandelen en tomaat. Het pittige komt van de gerookte paprikapoeder...
Ingelegde rode ui
Ingelegde rode uiAltijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse gerechten, of gewoon een bruine boterham met kaas. Binnen 5 minuten heb jij ook zo'n mooi potje roze uien.Ingredienten– 2 grote...
Druivengelei
DruivengeleiZoals ik vorig jaar al schreef: als je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij.En dan ga je ook kokkerellen met druiven, zoals een Herfstsalade met venkel, appel...
Vegan pannacotta van kokosmelk
Vegan pannacotta van kokosmelkDeze pannacotta is net zo zacht en romig als andere pannacotta, maar heeft een heerlijk vleugje kokos. Helemaal plantaardig bovendien.Het lekkerst is om deze kokospannacotta te combineren met een frisse combinatie, bijvoorbeeld bessen,...
Cowboy Caviar
Cowboy CaviarCowboy caviar of Texas caviar is een salade van o.a. zwarte boontjes, mais, tomaten, rode uien avocado. Alles gemengd met een frisse, pittige dressing.Bovendien is het een feestelijke kleurige salade om te zien.Je kunt met deze Cowboy Caviar veel kanten...
Veganistische Rotolo
Veganistische RotoloGeen lasagne, geen cannelloni maar rotolo.Gevulde lasagnevellen, rechtop geplaatst in een tomatensaus en afgebakken in de oven.Hierdoor krijg je een combinatie van smeuïge rolletjes met een knapperige bovenkant.Deze versie heeft een vulling van...
Mango-ijs met kokosmelk
Mango-ijs met kokosmelkMet deze tropische dagen maak je iedereen blij met een tropisch ijsje!Dit zelfgemaakte ijs met verse mango en kokosmelk is bovendien veganistisch.Het is heel makkelijk en supersnel gemaakt, een ijsmachine heb je niet nodig,Ingredienten– 400 gr...
Patatas Bravas
Patatas BravasDe meest bekende tapas, wie kent het niet?Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio) Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij...
Oosterse wilderijstsalade
Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...
Smashed potatoes
Smashed potatoesDe lekkerste, knapperigste aardappeltjes maak je zelf!Dat geroosterde aardappeltjes uit de oven lekker zijn, dat weten we natuurlijk al heel lang.Maar deze geplette aardappeltjes overtreffen alles.Heerlijk knapperig en toch zacht van binnen.De...
Indiase kerrie-linzensoep
Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...
Vegan curry met broccoli
Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...
Supersnelle curry
Supersnelle curryDeze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.Ingredienten– 2 eetl olie– 1/2 rode ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 1 eetl kerriepoeder–...
Mulligatawny soep
Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...
Griesmeelpudding met bramensaus
Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...
Tortilla met pulled oats
Tortilla met pulled oatsMexicaans feestje op tafel.Men neme tortilla's.Pittig gekruide, knapperig gebakken pulled oats.Guacamole en Pico de Gallo, zie onze recepten.Sla, tomaten in partjes, avocado's in plakjes, geraspte kaas en crème fraîche.Zet alles in gezellige...
Tom Kha Kai, Thaise soep
Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...
Surinaamse bami
Surinaamse bamiIk las iets over Surinaamse bami, ging op internet even zoeken, en zag direkt tientallen recepten.Het bijzondere is dat de bami gemaakt wordt van spaghetti!Alle recepten komen erg overeen, bijna iedereen gebruikt dezelfde ingrediënten.De bereiding is...
Vegan Boeuf Bourguignon
Vegan Boeuf BourguignonBen je nu op het laatste moment nog op zoek naar een hoofdgerecht voor Kerst?Stop met zoeken en maak dit heerlijke stoofpotje.Vegetarisch, veganistisch, binnen 30 minuten klaar, goed van te voren klaar te maken, gezellig de pan op tafel, en ook...
Vegan Kerstfudge
Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...
Cranberry compote met rozemarijn
Cranberry compote met rozemarijnGeen Kerst zonder cranberries, cranberries horen bij Kerst!Wij gebruiken cranberries in gebak, snoep, groentegerechten en salades.En zo maken wij ook ieder jaar compote van cranberries. Zie ook op de site.Deze keer hebben we rozemarijn...
Cranberry-sinaasappelsap
Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...
Spruitjes met vegan spekjes
Spruitjes met vegan spekjesSpruitjes met gebakken spekjes kent iedereen wel.De hartige spekjes geven de meegebakken spruitjes een verrassend lekkere smaak.Dat kan dus ook vegan!Deze gemarineerde, geroosterde reepjes paddenstoel geven ook die lekker hartige smaak aan...
Linzensalade met tomaatjes en kappertjes
Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...
Fudge met kruidnoten
Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...
Sticky shiitakes
Sticky shiitakesPlakkerige Aziatisch gekruide paddenstoelen dus!Van sticky chicken heeft iedereen vast wel gehoord.Deze vegan versie is makkelijk te bereiden en ongelooflijk lekker.IngredientenVoor 2-3 personen– 450 gr shiitakes (grote champignons kan ook)– 50 gr (ca...
Stamppot Paksoi met pittige pulled oats
Stamppot Paksoi met pittige pulled oatsWe hebben er weer een!Een heerlijke stamppot. Veganistisch als je plantaardige melk gebruikt.Een stamppot met een kruidige roerbak van paksoi. En daarop pittige pulled oats in ketjapjus.Dit gaan we vaker eten!Ingredienten– 750 gr...
Pittige zoete-aardappelsoep
Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...
Geroosterde wortels
Geroosterde wortelsZo simpel, maar zoo lekker.Gewoon een bos wortels, beetje olie, tijm en zeezout erbij, 30 minuutjes in de oven en je hebt toch een lekker bijgerecht!Ingredienten– 1 bos wortels– olijfolie– paar takjes tijm– grof zeezoutBereidingswijzeBoen de wortels...
Stoofpotje met pompoen en linzen
Stoofpotje met pompoen en linzenStoofpotten horen echt bij de herfst!Deze eenpans maaltijd boordevol groenten en bonen is een ideale maaltijd voor door de weeks.Verwarmend, goed vullend en bovendien snel klaar.Stoofpotten met vlees moeten uren zachtjes garen, dat...
Groene smoothies met peer
Groene smoothie met peerEen makkelijke manier om extra groene groentes binnen te krijgen!Begin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.Wat wil je nog meer?Omdat er nu volop heerlijke...
Salade van tomaat en appel
Salade van tomaat en appelNazomer in de tuin: iedere dag rijpen er nog tomaatjes en vallen er appels van de boom.Daar genieten we dan ook dagelijks van.In deze simpele salade heb ik de tomaatjes en appel gemengd, en dat is toch een lekkere frisse combinatie...
Mexicaanse kruidenmix
Mexicaanse kruidenmixNadat we pas de recepten voor een heerlijke guacamole en onze Pico de Gallo hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!Heel handig om deze kruidenmix in...
Guacamole
GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...
Pico de Gallo
Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld. Ingredienten- 5 tomaten- 1...
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...
Vietnamese noedelsalade
Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...
Tomatensalade met artisjokken
Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...
Pittige maissoep met gember
Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...
Rode koolsalade met sinaasappeldressing
Rode koolsalade met sinaasappeldressing Niet de eerste koolsalade op onze site. Koolsalades doen het in de winter altijd goed.Lekker als bijgerecht, maar ook als lunch, naast, of op een broodje.Ze zijn snel gemaakt en blijven wel een paar dagen goed in de...
Tjap Tjoy met tofu
Tjap Tjoy met tofu Weer een gerecht wat iedereen, die wel eens bij de Chinees heeft gegeten, wel kent.Tjap betekent gemengd en Tjoy betekent groenten.Tjap Tjoy bestaat dus uit lekker veel gemengde knapperige groenten in een licht gebonden saus.Deze vegetarische versie...
Woknoedels met tofu en teriyakisaus
Woknoedels met tofu en teriyakisaus Als je dan toch die lekkere teriyakisaus zelf hebt gemaakt! Volgt hier een super makkelijk en gezond recept voor een snelle doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en lekker hartig. Je kunt er zo veel groenten in verwerken als je...
Teriyaki saus
Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...
Veganistische champignonsaus
Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....
Kokosballetjes
Kokosballetjes Heerlijke balletjes van pure chocolade met een kokosvulling. Of noem ze bounty balletjes, ze lijken namelijk erg op de bekende Bounty. Maar dan veel gezonder, enkel pure ingredienten. Is dat niet fijn snoepen? Je maakt ze in een handomdraai, letterlijk...
Groene groenten met gremolata
Groene groenten met gremolata Een lekker groen bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en lauwwarm het lekkerst is. Dus ideaal als je veel eters hebt. Je kunt met de groenten varieren wat je wilt, als je het maar groen houdt. Dat staat gewoon het mooist. Gremolata is...
Zaalouk
ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...
Paddenstoelenkaviaar
PaddenstoelenkaviaarLijkt op tapenade, maar dan zonder olijven en zachter van smaak. Heerlijk op een crostini, als voorafje, bij soep of als borrelhapje. Ingredienten- 200 gr kastanjechampignons- 2 teen knoflook- 1 sjalotje- 1 eetl olijfolie- 1 eetl peterselie,...
Puree de habas
Puree de habas Tuinbonenpuree uit Spanje. Tuinbonen, geroosterde knoflook, rozemarijn en olie zijn de ingrediënten voor dit heerlijke smeerseltje voor op een warm broodje. Naast aioli en een olijventapenade mag deze frisgroene puree de habas niet ontbreken bij je...
Pittige paprika hummus
Pittige paprika hummus De bekende hummus op basis van gepureerde kikkererwten maar dan gemengd met gegrilde paprika’s, gerookt paprika poeder en een snuf cayennepeper. Voor als je zin hebt in iets pittigs op je broodje. Ingredienten- 2 rode paprika’s - 250 gr...
Salade met parelgort
Salade met parelgort Parelgort is gepelde en geslepen gerst, een heel mooi rond korreltje, en erg lekker. Het is rijk aan vitaminen, bevat veel mineralen en heeft een zeer laag glycemische waarde. Dus redenen genoeg om parelgort te eten. Je kunt er heerlijke salades...
Rijstsalade met gegrilde paprika’s
Rijstsalade met gegrilde paprika's Ja, er staan al veel salades op onze website, maar salades zijn ook zo lekker. Lekker als lunch, als maaltijd met een wat brood erbij en natuurlijk altijd lekker als bijgerecht. Deze rijstsalade is heel geschikt bij een bbq of een...
Drie tapenades voor bij de borrel
Drie tapenades voor bij de borrel Altijd goed, wat lekker brood en wat lekkere smeerseltjes bij de borrel of om een etentje of bbq mee te beginnen. Tapenades smaken lekker zomers en zijn supermakkelijk te maken. We hebben nu drie verschillende tapenades gemaakt, een...
Tomatensalade
TomatensaladeVerse rijpe tomaatjes in verschillende kleuren, de kas hangt er op dit moment vol mee. Die vragen om dit recept. Super simpel maar super lekker. In de winkels zijn nu ook volop tomaatjes in vele soorten en kleuren te koop. Dus ik zou zeggen: maken deze...
Courgettes zoetzuur
Courgettes zoetzuur Wij hebben het geluk van een grote tuin. Naast bloemen, kruiden, fruit en bessen hebben we ook nog wat ruimte voor groenten. Zo hebben we ieder jaar dus ook een paar courgetteplanten. Met als resultaat: heel veel courgettes! Dus veel soepjes,...
Agurksalat med Reddik
Agurksalat med Reddik Zoetzuur van komkommer en radijs dus. Ook een receptje uit Scandinavie. Super simpel, super lekker. Een fris bijgerechtje dat altijd goed smaakt, bij de lunch, pittige rijstgerechten, bbq of de Indonesische keuken bijvoorbeeld. Deze eenvoudige...
Rabarberchutney
RabarberchutneyEigenlijk is het advies om na 21 Juni geen rabarber meer te oogsten. Maar ja, wat als je terug komt van vakantie en er zitten nog veel rabarberstengels aan je plant? Juist. Ik heb er toch nog maar een paar geplukt en er lekkere chutney van gemaakt....
Witte bonensalade met artisjokken
Witte bonensalade met artisjokken Een lekker frisse salade uit de Italiaanse boerenkeuken. Voedzame bonen, frisse artisjokken en een dressing met witte wijn en veel tijm. Lekker als lunchsalade, of als bijgerecht bij een simpele pizza. Ingredienten- 1 pot witte bonen...
Muhammara
MuhammaraNog een verrassend lekkere dip uit het Midden-Oosten. Komt oorspronkelijk uit Syrie, maar je vindt het nu in vrijwel alle landen. Een mooie rode paprikadip die alle smaken bevat: zoet, zuur, zout en vooral lekker pittig! Smaakt heerlijk bij alles: als dip op...
Pittige Sinterklaassoep met “pepernoten”
Pittige Sinterklaassoep met pepernoten Voor iedereen die zich al jaren afvraagt wat Sinterklaas toch doet met al die winterpenen die hij bij de kachels aantreft. Wij weten het wel: ze gaan in een heerlijke pittige soep. Samen met rode currypasta en zoete aardappel,...
Ratatouille
RatatouilleWe hebben de eerste courgettes geoogst! En dezelfde dag verwerkt in een heerlijke ratatouille. Ratatouille is een Frans gerecht van verschillende gestoofde groenten. Het is heel smakelijk als bijgerecht en kan zowel warm als koud worden gegeten. Wij aten...
Hummus
HummusDeze supergezonde,heerlijke puree of dip op basis van gepureerde kikkererwten kom je nu overal tegen, in bijna iedere supermarkt kun je het wel kopen. Wij maken het liever zelf, het is zo klaar en je weet wat er in zit. Hummusrecepten zijn er ook te kust en te...
Tapenade van zongedroogde tomaatjes
Tapenade van zongedroogde tomaatjesTapenade van zwarte of groene olijven, met of zonder ansjovisfilets, wel of geen kappertjes, pijnboompitjes, basillicum of knoflook. Iedereen heeft wel zijn eigen recept. Maar één ding hebben ze wel gemeen: zelfgemaakt smaakt zoveel...
Ook lekker, onze laatste recepten
Curry in a hurry met spruitjes
Curry in a hurry met spruitjesZoals jullie weten maken wij het liefst alles zelf. Geen pakjes en zakjes.Maar een enkele keer smokkelen wij ook. Er zijn wel eens van die dagen dat er weinig tijd is om te koken. En wil je dan toch een verse voedzame maaltijd, dan zijn...
Klassieke appeltaart
Klassieke appeltaartNatuurlijk lust bijna iedereen wel een zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk wordt bijna iedereen blij van zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel eens een appeltaart gebakken.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel een favoriet of...
Pasta met spruitjes
Pasta met spruitjesVoor de spruitjesliefhebbers.Een winterse pasta met roerbak spruitjes, champignons en roomsaus.Ingredienten– 300 gr pasta– olijfolie– 250 gr champignons– 400 gr spruiten– 175 gr vegetarische spekjes– 2 tenen knoflook– 200 ml kookroom– 100 gr...