Spaghetti aglio e olio
Pasta met knoflook en olie dus.
Weer een klassieker uit de Italiaanse keuken.
Een pasta met heel weinig ingrediënten, super simpel.
Maar zo ontzettend lekker!
Ingredienten
– 350 gr pasta
– ca. 6 tenen knoflook
– 120 ml olijfolie
– 1 theel chiliflakes (of minder)
– handje peterselie
– Parmezaanse kaas (of edelgistvlokken voor een veganistische versie)
Bereidingswijze
Kook de pasta in ruim zout water al dente.
Giet af en houd een kopje kookwater achter.
Pel de teentjes knoflook en snijd in dunne plakjes
Verwarm de olijfolie in een ruime pan op laag vuur.
Voeg de plakjes knoflook toe en bak ze rustig in de warme olie.
Roer regelmatig en houd het goed in de gaten: de knoflook mag niet verbranden.
Zodra de knoflook begint te bruinen, haal je de pan van het vuur.
Voeg de gedroogde chiliflakes toe.
Meng nu de pasta en de peterselie erdoor.
Voeg zonodig nog iets kookwater toe voor een smeuig geheel.
Bestrooi het geheel met geraspte Parmezaan en klaar!
In plaats van chiliflakes wordt ook wel een rood pepertje gebruikt.
Veganistisch? Dan vervang je de Parmezaan door een veganistische kaas of edelgistvlokken.
Ook lekker
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Dahl van linzen
Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...
Kitchari
KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...
Lasagne met boerenkool
Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...
Orzo met groene groenten en pesto
Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...
Saag Aloo
Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...