Vegetarische

Zomer specialiteiten

Overheerlijke recepten, volop inspiratie

Onze zomer recepten

Komkommer zoetzuur

Komkommers zoetzuurWij hadden dit jaar komkommers gezaaid met een enorm goed resultaat. Veel komkommers, groene, gele, grote en kleine. Maar jammer genoeg is de schil vrij hard en zitten de komkommers bomvol erg natte zaden. Dus erg lekker om zo te eten zijn ze niet....

Tomatenrisotto

Tomatenrisotto Een echte zomerse risotto. We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept. Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten - 100...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...

Mascarponecreme met avocado en aardbeien

Macarponecreme met avocado en aardbeien Een echt zomers dessert. Mascarpone met gepureerde avocado, fris limoensap en citroenmelisse. Een heerlijk frisse creme die heel goed combineert met zoete aardbeien. Smullen!! Ingredienten - 1 avocado - 100 gr mascarpone - rasp...

Yoghurtshake met aardbeien en groene thee

Yoghurtshake met aardbeien en groene thee Veel aardbeien gepureerd met koude groene thee, gemengd met niet te veel yoghurt geeft een verrassende frisse shake. Een snufje kardemom maakt het helemaal af. Heb je zin in een lekker fris tussendoortje dan zou ik deze zeker...

Panna cotta met Griekse yoghurt

Panna cotta met Griekse yoghurt Panna cotta is een echt Italiaanse klassieker die iedereen wel kent. Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Het is en blijft een verrukkelijk nagerecht. Zomers maken wij het met room en Griekse yoghurt, lekker fris. En voor de...

Yoghurtbavarois met bessen

Yoghurtbavarois met bessen Een lekker fris dessert wat het erg goed doet na een wat machtige maaltijd. Je kunt het, zoals op de foto, in een puddingvorm maken, maar in glaasjes kan natuurlijk ook heel goed. De bavarois is snel gemaakt, heeft alleen een paar uur nodig...

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette Vorige week waren wij bij Buurtboerderij Ons genoegen, aan de Spaarndammerdijk, Westerpark in Amsterdam. De boerderij wordt gerund door vrijwilligers en medewerkers van De Regenboog Groep.(even googlen) Als je eens in de buurt bent, tip! Je kunt...

Tomatenspiesje, antipasti

Tomatenspiesje, antipasti Dit is natuurlijk geen recept en voor de meesten ook niets nieuws. Maar een tip om weer eens te maken. Altijd lekker als borrelhapje of als antipasti voor een etentje. In je ene hand een glaasje en in je andere hand een lekker spiesje. Met...

Plaattaart met courgettes en ricotta

Plaattaart met courgettes en ricotta Altijd goed een makkelijke plaattaart. De courgetteplakjes worden eerst gegrild zodat ze lekker gaar zijn. En de ricotta is hartig gemaakt door verse parmezaan. Ingredienten - 6 plakjes of een rol bladerdeeg - 2 courgettes - 250 gr...

Rijstsalade met gegrilde paprika’s

Rijstsalade met gegrilde paprika's Ja, er staan al veel salades op onze website, maar salades zijn ook zo lekker. Lekker als lunch, als maaltijd met een wat brood erbij en natuurlijk altijd lekker als bijgerecht. Deze rijstsalade is heel geschikt bij een bbq of een...

Mascarponeroom met wijnbessen

Macarponeroom met wijnbessen Weer een super makkelijk dessert, maar o zo lekker. Wij hebben een flinke Japanse wijnbes boordevol frisse rode vruchtjes. Die mooie vruchtjes vragen gewoon om een simpel recept. Door hun frisse smaak combineren ze heel goed met romige...

Tomatensalade

Tomatensalade Verse rijpe tomaatjes in verschillende kleuren, de kas hangt er op dit moment vol mee. Die vragen om dit recept. Super simpel maar super lekker. In de winkels zijn nu ook volop tomaatjes in vele soorten en kleuren te koop. Dus ik zou zeggen: maken deze...

Salade Nicoise

Salade Nicoise Wie kent het niet, de bekende salade vernoemd naar de Franse stad Nice? Er bestaan heel veel versies van deze salade, een combinatie van vis, groente en eieren. Essentieel zijn de tomaten, zwarte olijven, knoflook en ansjovis. Veel andere ingredienten...

Bietendip met feta

Bietendip Vorige week waren we op een prachtig Grieks eilandje en kregen iedere avond voor het eten als starter lekker geroosterd brood met deze zeer smakelijke bietendip. De dip is gemaakt van bietjes, feta en Griekse yoghurt. Heel snel klaar en heerlijk op een...

Gegrilde perzik met mascarpone-yoghurt

Gegrilde perzik met mascarpone Ook weer zo’n super zomers toetje dat het altijd goed doet. Een beetje retro, dat wel. Na een barbecue is het heel lekker om je perziken op de bbq te grillen, maar ook bij geen barbequeweer is dit heel goed in huis te bereiden op een...

Mascarpone ijs

Mascarpone ijs Zo simpel en zo lekker! IJs van mascarpone en vers fruit is zo gemaakt. Ook zonder ijsmachine. De bereiding kost maar 10 minuten, het wachten duurt echter uren. Maar dat is het zeker waard! Je kunt dit makkelijke ijs met iedere fruitsoort maken. Net wat...

Tagliatella met ratatouille

Tagliatella met ratatoille De zomer op je bord. Een pastagerecht met veel zomerse groenten en Mediterraanse smaken. Daar wordt je weer blij van op een regenachtige dag! Ingredienten - ca. 400 gr pasta - 1 courgette - 1 aubergine - 1 rode paprika - 1 rode ui - 2 teen...

Blauwe bessensmoothie

Blauwe bessensmoothie Blauwe bessen zijn enorm gezond en voedzaam. Dus een gezonde start van de dag met deze smoothie met blauwe bessen, banaan en yoghurt. Een nog gezonder ontbijtje: voeg ook een handje havermout toe aan deze smoothie. Als tussendoortje op warme...

Salade met wilde perzik

Salade met wilde perzik Fruit in een salade ziet er altijd zomers en zonnig uit. Bovendien geeft fruit een fris en zoet accent aan je salade. Op de website staan al verschillende salades met fruit: maaltijdsalade met meloen, zomerse salade met aardbeien, mango-avocado...

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen Kersentijd! Heerlijk! En dan moet er een clafoutis gebakken worden. Clafoutis is een Frans klassiek dessert. Het wordt oorspronkelijk gemaakt van kersen die worden overgoten met een dik beslag van bloem, eieren en melk. Het wordt in de oven...

Wraps voor picknick of strand

Wraps voor picknick of strand Alle ingredienten in huis voor de mango-avocadosalade voor vanavond. En opeens een geweldig idee: met dezelfde ingredienten kun je ook wraps vullen! Dus zo gezegd zo gedaan, wraps gevuld, in folie gewikkeld en lekker mee naar het strand....

Zomerse spinaziestamppot

Zomerse spinaziestampot Een heel lekker stamppotje met spinazie, tomaatjes en gekookte eitjes. Romig door de mozzarella. Daar wij jonge kippen hebben, hebben we op dit moment leuke kleine eitjes, en die zijn dan weer erg leuk om in dit stamppotje te verwerken. Maar...

Yoghurtsmoothie met bessen

Yoghurtsmoothie met bessen Zoals we afgelopen week al vertelden, we plukken bessen, bessen en nog eens bessen. En we vinden dat nog steeds helemaal niet erg. En we drinken dagelijks ons portie fruit in deze heerlijke yoghurtsmoothies. Lekker als ontbijt, tussendoortje...

Rode bessen

Rode bessen Het is weer oogsttijd van de rode bessen. Onze struiken hangen helemaal vol met prachtige rijpe, rode bessen. We plukken schalen en vergieten vol! Helemaal niet erg. Maar we moeten er wel iets mee doen: lekker in de yoghurt, bakken in een taart, we...

Mango-avocado salade

Mango-avocadosalade Heerlijk frisse salade, zomers en zonnig! Erg lekkere combinatie van mango, avocado, fetakaas en balsamico-azijn. Deze salade heeft alles: een zoetje, zoutje en zuurtje. En heel fijn, deze salade heeft echt geen sausje nodig. Ingredienten -...

Tomatensalade met granaatappelpitjes

Tomatensalade met granaatappelpitjes Met deze salade is het feest op tafel: het ziet er prachtig uit, en de smaak is heel verrassend: fris, zoet, licht pittig, het is alles. Een salade om verliefd op te worden, deze tomatensalade uit het boek plenty-more van...

Gazpacho

Gazpacho De bekende Spaanse koude soep. Gemaakt van o.a. tomaten, komkommer, paprika en ui. Dus boordevol verse groenten, lekker en gezond! Je serveert het ijskoud, hoe warmer de dag hoe verfrissender dit heerlijke soepje smaakt. Heerlijk als lunch, of als voorafje....

Panzanella

Panzanella Een traditionele Toscaanse broodsalade. Bedoeld om oud brood op te maken. Een heerlijke combinatie van rijpe tomaten, brood, rode ui, kappertjes en basilicum. Echt heel lekker. Doet het ook heel goed als lunchgerecht. Ingredienten - 1 Ciabatta of restant...

Frittata met courgette

Frittata met courgette Frittata di zucchine. Een Italiaanse omelet met plakjes courgette, munt, peterselie en parmezaanse kaas. Zowel warm, lauw als koud smaakt de frittata heel lekker. Ingredienten - 2 kleine courgettes - 1 teen knoflook, geperst - 6 eieren - ½ bosje...

Aardbeien gemarineerd in Limoncello

Aardbeien gemarineerd in Limoncello Kregen we zomaar een heerlijk flesje zelfgemaakte Limoncello van vriend J! Erg lekker in een glaasje natuurlijk, maar ook heel lekker om er een super zomers nagerechtje mee te maken: Griekse yoghurt met gemarineerde aardbeien. Wie...

Koolsalade of Coleslaw

Koolsalade of Coleslaw Dit is nu echt een salade die iedereen lust. Super eenvoudig, maar o zo lekker. Coleslaw is een combinatie van witte kool en wortel met een dressing op basis van mayonaise. Je vindt in de vele coleslaw-recepten die er zijn, veel variaties in...

Griekse aardappelsalade

Griekse aardappelsalade Een heel smakelijke salade van nieuwe aardappeltjes met komkommer, tomaat en fetakaas. De dressing van Griekse yoghurt, citroen en dragon maakt het helemaal af. Ingredienten - 1 kg nieuwe krielaardappeltjes in de schil - ½ komkommer - 4 lekkere...

Krokante tomatentaartjes

Krokante tomatentaartjesProef de zomer! Heel lekkere kleine hartige taartjes, supermakkelijk te maken. Leuk als voorafje of met een salade erbij een prima lunchgerechtje. Deze maken we met pesto, maar met kruidenboter i.p.v. pesto is ook heel lekker.Ingredienten -...

Rucolastampotje met tomaatjes en mozzarella

Rucolastampotje met tomaatjes en mozzerella Een heerlijk stampotje, romig door de mozzarella. De warme gebakken tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes geven een smakelijk en leuk effect. De rucola kan ook heel goed vervangen worden door verse spinazie of snijbiet....

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....