Aardappelsalade met groene groenten

Altijd goed een frisse aardappelsalade. Ideaal bij een barbecue of picknick.
Ook heel makkelijk voor grote groepen: ver(drie)dubbel de hoeveelheden en de hele familie kan meegenieten!
Nu staan op de site al een Griekse, Scandinavische en klassieke aardappelsalade. Allemaal even lekker. Maar deze salade is toch weer helemaal anders door de toevoeging van groene groenten.

Ingredienten

– 800 gr nieuwe, vastkokende aardappelen
– 100 gr groene asperges
– 200 gr velderwtjes (blik of diepvries)
– 1 frisse appel
– 2 handen rucola
– 3 bosuitjes
– zout/ peper
– maggi naar smaak
– 1 theel bouillonpoeder
– 100 ml mayonaise
– 100 ml yoghurt

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon, kook ze in de schil ca.. 12 minuten, niet te gaar.
Laat afkoelen en snijd in plakjes.
Snijd de asperges in stukjes van ca.. 5 cm. en blancheer ze 4 minuten in kokend water.
Schil en snijd de appel in niet te kleine stukjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Laat de velderwtjes uitlekken of ontdooien.
Meng de mayonaise, yoghurt, bouillonpoeder en wat maggi, proef en voeg indien gewenst nog zout en/of peper toe.
Meng de dressing met de aardappelplakjes en schep er daarna alle groenten luchtig door.
Laat de salade in de koelkast lekker koud worden.

Het best maak je de salade een dag van te voren, dat komt de smaak ten goede.

Ook lekker

Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas

Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

Salade Niçoise met artisjok

Salade Niçoise met artisjokEr zijn weer volop nieuwe aardappelen!Heerlijk, in de schil gekookt of geroosterd.En in salades doen nieuwe aardappelen het ook altijd goed.Dus vandaag een grote salade Niçoise.Deze keer met artisjok, erg lekker, die houden we er...