Vegetarische

Spaanse tapas

Overheerlijke tapas, volop inspiratie

Onze tapas recepten

Knoflookchampignons

KnoflookchampignonsEen makkelijk tapasgerechtje. Weinig werk, groots resultaat. Lekker met wat knapperig brood erbij om in de knoflookolie te dippen. Ingredienten- 250 gr champignons - 4 tenen knoflook - olijfolie - zout/peper - 4 eetl peterselie, fijngehakt...

Puree de habas

Puree de habas Tuinbonenpuree uit Spanje. Tuinbonen, geroosterde knoflook, rozemarijn en olie zijn de ingrediënten voor dit heerlijke smeerseltje voor op een warm broodje. Naast aioli en een olijventapenade mag deze frisgroene puree de habas niet ontbreken bij je...

Tomatenspiesje, antipasti

Tomatenspiesje, antipasti Dit is natuurlijk geen recept en voor de meesten ook niets nieuws. Maar een tip om weer eens te maken. Altijd lekker als borrelhapje of als antipasti voor een etentje. In je ene hand een glaasje en in je andere hand een lekker spiesje. Met...

Gazpacho

GazpachoDe bekende Spaanse koude soep. Gemaakt van o.a. tomaten, komkommer, paprika en ui. Dus boordevol verse groenten, lekker en gezond! Je serveert het ijskoud, hoe warmer de dag hoe verfrissender dit heerlijke soepje smaakt. Heerlijk als lunch, of als voorafje....

Artisjoktapenade

ArtisjoktapenadeNaast pesto, tapenade en paddenstoelenkaviaar is ook dit bij ons een favoriet smeerseltje voor op een stukje brood. Deze heeft weer een totaal andere smaak dan de tapenades van zongedroogde tomaten of olijven. Leuk wanneer je bij een etentje/bufet wat...

Gevulde champignons met pesto

Gevulde champignons met pesto Heerlijk gevulde champignons uit de oven, leuk als borrelhapje of bij een buffet. En als voorafje, bijvoorbeeld 3 champignons op een bedje van rucola, een ideaal gerechtje: ziet er leuk uit, is snel klaar en goed van tevoren te bereiden....

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Rendang met Jackfruit

Rendang met JackfruitVorig week maakte we heerlijke broodjes gyros van jackfruit.Nu een lekker pittige Rendang met jackfruit.Wel maken wij onze eigen boemboe, dan weet je wat er in zit en je kunt het zo pittig maken als je wilt.Het neutrale jackfruit neemt de kruidige...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...