Pikante gevulde eieren
Een gevuld eitje een beetje retro? Echt niet!
Als borrelhapje, bij een hapjesbuffet of om een salade te garneren doen de gevulde eitjes het nog steeds erg goed.
En met deze pikante gevulde eieren maak je er helemaal een feestje van.
Ingredienten
Per 4 eieren
– 1 a 2 eetl mayonaise
– 1 dessertlepel srirachasaus
– snuf chilipoeder (naar smaak)
– snuf chiliflakes (naar smaak)
– bieslook en chiliflakes voor garnering
Bereidingswijze
Kook de eieren goed hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Halveer de eieren in de lengte en schep voorzichtig met een lepeltje de dooiers eruit.
Roer de dooiers goed fijn en vermeng met de mayonaise en srirachasaus.
Maak de vulling niet te slap, dus pas de hoeveelheid mayonaise aan.
Voeg naar smaak chilipoeder en chiliflakes toe.
Vul de gehalveerd eieren met de vulling.
Garneer met fijngeknipte bieslook en nog wat chiliflakes voor een feestelijk effect.
Ook lekker
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Paddenstoelentapenade met walnoten
Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...
Tweehaps appelflapjes
Tweehaps appelflapjesWe kennen natuurlijk allemaal de heerlijke grote appelflappen wel.Vers gebakken, knapperig, frisse appelvulling, ja wie lust ze niet?Maar op oudejaarsavond vind ik een appelflap toch wel een flinke hap.Er zijn vaak veel meer lekkere hapjes op zo'n...
Aioli
AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...
Waldorfsalade als cocktail
Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...
Cranberry-sinaasappelsap
Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...
Hartige flan
Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...
Vietnamese loempia’s
Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...
Paddenstoelenpate
Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...