Waldorfsalade als cocktail

Een frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.
Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.
Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.
De salade is snel gemaakt.

Ingredienten

– 3 stengels bleekselderij
– 2 frisse appels
– flinke hand walnoten
– ca. 150 gr blauwe druiven
– wat sla
dressing:
– 6 eetl. mayonaise
– 6 eetl. yoghurt
– 1½ tl. mosterd
– beetje citroensap

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder klokhuis en snijd julienne (luciferstokjes).
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
Hak de walnoten grof.
Halveer de druiven.
Meng bovenstaande door elkaar.
Meng de ingrediënten voor de dressing.

Voor een salade meng ik altijd alles met de dressing samen in een grote kom.
Voor een “chique” uitvoering leg je eerst wat sla in de kommetjes of glazen, schep daar de salade op en dan een lepel dressing.
Cocktailsaus als dressing kan ook heel goed.
Deze salade kun je heel goed van te voren maken: bewaar de salade en de dressing in aparte afgedekte bakjes in de koeling.

Ook lekker

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...

Meloensalade

Meloensalade

MeloensaladeEen feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet! Ingredienten– 2 kleine of 1 grotere galiameloen– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes– 75 gr veldsla– 1 rode paprika– 1 eetl citroensap– 2...